Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στέλιος Πέτσας: Αν συνεχίσουμε έτσι θα είμαστε πιο αισιόδοξοι τον Μάιο

Στέλιος Πέτσας: Αν συνεχίσουμε έτσι θα είμαστε πιο αισιόδοξοι τον Μάιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την συνέχιση της συμμόρφωσης των πολιτών ανέδειξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ως την απαραίτητη προϋπόθεση η οποία θα οδηγήσει στη «σταδιακή και μακρόσυρτη απόσυρση των έκτακτων μέτρων» που ελήφθησαν για τον περιορισμό της πανδημίας.

«Ευχαριστούμε τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, που ανταποκρίθηκε σ’ αυτά τα πολύ αυστηρά, δύσκολα, πρωτόγνωρα μέτρα.

»Πρέπει να συνεχίσουμε, να μην υπάρξει εφησυχασμός μέχρι τις 27 του μήνα, ώστε να δώσουμε αυτό το χρονικό διάστημα στους ειδικούς, το περιθώριο, να σχεδιάσουν μια σταδιακή και σίγουρα μακρόσυρτη απόσυρση των έκτακτων μέτρων» δήλωσε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

«Αν συνεχίσουμε έτσι μέχρι τέλος Απριλίου, τότε θα μπορέσουμε να είμαστε πιο αισιόδοξοι τον Μάιο» συνέχισε για να προσθέσει πως «δεν πρέπει να καταστρέψουμε αυτό που με κόπο χτίσαμε, δηλαδή την καμπύλη των κρουσμάτων που νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, αλλά και των θυμάτων -που δυστυχώς υπάρχουν- και είναι πολύ καλύτερη από άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

Ο κ. Πέτσας σημείωσε πως η κυβέρνηση εξετάζει μεταξύ άλλων αύξηση του προστίμου για τους «απείθαρχους».

«Εξετάζαμε το προηγούμενο διάστημα τον περιορισμό του αριθμού και του χρόνου των μετακινήσεων.

»Αποφασίστηκε ότι είχαμε αρκετά στοιχεία ήδη στα χέρια μας από τους ελέγχους της Αστυνομίας, ώστε να κάνουμε πιο στοχευμένους ελέγχους το επόμενο χρονικό διάστημα και στα αστικά κέντρα και σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές, ανά την επικράτεια, για να ελέγξουμε καλύτερα παραβατικές συμπεριφορές.

»Ένα από τα στοιχεία που εξετάζονται είναι και η αύξηση του προστίμου ή κάποια μεγαλύτερη επιβάρυνση γι’ αυτούς οι οποίοι είναι υπότροποι.

»Αυτά είναι θέματα τα οποία τα εξετάζουμε» είπε.

Ανέφερε ακόμη πως η κυβέρνηση θα λαμβάνει αποφάσεις όσο πλησιάζουμε προς το Πάσχα «γιατί εκεί κορυφώνεται κι ένας κίνδυνος χαλάρωσης».

«Απαγορεύεται η μετακίνηση εκτός των αστικών κέντρων, ήταν μόνο άπαξ η μετακίνηση.

»Θα υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι στις νέες και στις παλαιές εθνικές οδούς.

»Όσο πλησιάζουμε προς τις ημέρες του Πάσχα, θα συνεχίσουμε να στέλνουμε το μήνυμα σε όλους ότι μένουμε φέτος στο σπίτι» επισήμανε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέρριψε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί ο στρατός για ελέγχους και πρόσθεσε πως «δεν είναι θέμα αστυνομοκρατίας ή μιας διάθεσης να υπάρχει ένας αστυνομικός πάνω από το κεφάλι κάθε πολίτη» αλλά «είναι θέμα ατομικής ευθύνης και συλλογικής ωριμότητας ν’ ακολουθήσουμε τα μέτρα».

Αναφερόμενος στην στρατηγική της κυβέρνησης για την ομαλοποίηση της κατάστασης είπε πως «πηγαίνουμε συνεχώς με βάση τις συμβουλές των ειδικών».

«Θέλαμε από την αρχή να σπρώξουμε προς τα πίσω την κορύφωση της πανδημίας για να αντέξει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ώστε να περιθάλψει αυτούς που πραγματικά θα έχουν ανάγκη στα νοσοκομεία μας.

»Είμαστε σε συνεργασία συνεχώς με ευρωπαϊκές και άλλες αρχές, προκειμένου να δούμε ποια είναι η κατάλληλη στρατηγική, πόσο γρήγορα ή πόσο αργά πρέπει να πάει μια ομαλοποίηση της κατάστασης».

Σημείωσε επίσης ότι «καμία οικονομία δεν μπορεί να είναι έξι μήνες σε καραντίνα».

Σε ό,τι αφορά τα σχολεία ο κ. Πέτσας είπε πως για το άνοιγμά τους υπάρχουν διιστάμενες απόψεις στην Ευρώπη, αλλά και γενικά στον κόσμο:

«Κάποιοι προτείνουν να ανοίξουν πιο νωρίς τα σχολεία. Η Αυστρία, ήδη, ανακοίνωσε πως θα ανοίξει τα σχολεία μαζί και με καταστήματα. Υπάρχουν και άλλες χώρες που το σκέφτονται».

«Υπάρχουν διαφορετικές στρατηγικές. Υπάρχουν άλλες απόψεις που λένε να μην ανοίξουν τα σχολεία.

»Εμείς έχουμε πάρει απόφαση ότι οπωσδήποτε θα γίνουν οι πανελλαδικές εξετάσεις μέχρι το Καλοκαίρι, δεν θα πάνε για το Φθινόπωρο.

»Θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο, ώστε να γίνουν όσο το δυνατόν πιο κοντά στην προβλεπόμενη ημερομηνία» συμπλήρωσε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Γερμανία: 62χρονος εμβολιάστηκε 217 φορές κατά της covid-19

Στη Λάρισα οι νεκροί του κορωνοϊού δεν έχουν «λιώσει» – Στο Νέο Κοιμητήριο σταμάτησαν οι εκταφές

Εμβόλια Covid: Έχουν τελικά σπάνιες αλλά σοβαρές παρενέργειες σύμφωνα με παγκόσμια μελέτη

Γάμος ομόφυλων – Ούτε ο Πέτσας θα ψηφίσει: «Δεν μπορώ να συμφωνήσω με αυτό το νομοσχέδιο»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...