Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Independent: Πώς η Ελλάδα κατάφερε να διατηρήσει επίπεδη την καμπύλη του κορωνοϊού

Independent: Πώς η Ελλάδα κατάφερε να διατηρήσει επίπεδη την καμπύλη του κορωνοϊού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στο παράδειγμα της Ελλάδα, η οποία κατάφερε «να ισιώσει την καμπύλη» της διασποράς του νέου κορωνοϊού αναφέρεται σε εκτενές δημοσίευμα της η βρετανική εφημερίδα «Independent».

Με έναν σύντομο πρόλογο για τους άδειους δρόμους της Αθήνας, «σε κόμβους όπου τα αυτοκίνητα περνούν κανονικά με κόκκινο είναι τώρα δυνατό να περάσεις χωρίς φόβο να σε χτυπήσουν», η συντάκτρια του δημοσιεύματος, η Κέιτι Φάλον, αναπτύσσει τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων που έλαβαν εγκαίρως οι ελληνικές Αρχές, συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

«Η Ελλάδα επέβαλε το lockdown στις 23 Μαρτίου, πολύ νωρίτερα από πολλούς Ευρωπαίους γείτονές της, βάζοντας λουκέτο σε μπαρ και εστιατόρια, μία εβδομάδα νωρίτερα.

Το αποτέλεσμα είναι η χώρα να μην έχει δει ίδια επίπεδα κρουσμάτων του κορωνοϊού, με αυτά που έχει η Ιταλία, η Ισπανία ή η Γαλλία, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Μεταξύ άλλων, η συντάκτρια παραθέτει επίσης τα μέτρα για την είσοδο στα σούπερ μάρκετ, το ειδικό έντυπο για την κυκλοφορία των πολιτών και τα πρόστιμα για τους παραβάτες.

«Η ευθραυστότητα του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης της χώρας φαίνεται να αποτέλεσε κινητήρια δύναμη των προληπτικών μέτρων», προσθέτει η συντάκτρια η οποία σημειώνει επίσης τα μέτρα που ελήφθησαν και από τις υγειονομικές αρχές, αν και αρχικά ήταν περιορισμένος ο αριθμός των κλινών στις ΜΕΘ.

Ασφαλώς υπήρχαν και υπάρχουν και οι «απείθαρχοι», αναφέρεται στο δημοσίευμα, με έμφαση στην αντίδραση της Εκκλησίας και όσους σκοπεύουν να ταξιδέψουν εν όψει του Πάσχα, αν και τονίζεται ότι μέτρα έχουν ήδη ληφθεί και ανακοινωθεί από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Το δημοσίευμα αναφέρεται τέλος και στα κρούσματα που καταγράφηκαν σε κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης μεταναστών σημειώνοντας ότι όσοι διαγνώστηκαν τέθηκαν σε περιορισμό, αν και οι συνθήκες στη Μόρια παραμένουν πολύ άσχημες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Χαρδαλιάς: Διέγραψε τον Μ. Σφακιανάκη για δηλώσεις του για τη γυναικοκτονία- Στην αντεπίθεση ο πρώην αξιωματικός της ΕΛΑΣ

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Γερμανία: 62χρονος εμβολιάστηκε 217 φορές κατά της covid-19

Στη Λάρισα οι νεκροί του κορωνοϊού δεν έχουν «λιώσει» – Στο Νέο Κοιμητήριο σταμάτησαν οι εκταφές

Εμβόλια Covid: Έχουν τελικά σπάνιες αλλά σοβαρές παρενέργειες σύμφωνα με παγκόσμια μελέτη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...