Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκυλακάκης: Δεν θα μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ – Πόσα θα πάρουμε από το «πακέτο» της Ε.Ε.

Σκυλακάκης: Δεν θα μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ – Πόσα θα πάρουμε από το «πακέτο» της Ε.Ε.
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η κυβέρνηση δεν προτίθεται να μειώσει τον ΕΝΦΙΑ στα ακίνητα λόγω του κοροναϊού διευκρίνισε ο υφυπουργός Δημοσιονομικής Πολιτικής Θόδωρος Σκυλακάκης.

Συγκεκριμένα μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» του ΑΝΤ1 και αναφερόμενος στο αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) για μείωση κατά 25% του ΕΝΦΙΑ, λόγω της μείωσης των ενοικίων για εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και εργαζόμενους, ο κ. Σκυλακάκης απέκλεισε τέτοιο ενδεχόμενο, λέγοντας ότι είναι «κατά των οριζόντων μέτρων» και αναφέροντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει τέτοια μείωση, καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε «δεν μπορεί να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ για έναν ιδιοκτήτη με πολλά ακίνητα, σε ένα εκ των οποίων θα μειωθεί το ενοίκιο για έναν ή δύο μήνες».

Σε ότι αγορά τις πρόσφατες αποφάσεις της Ε.Ε. για την στήριξη των κρατών μελών της από τις καταστροφικές συνέπειες της πανδημίας είπε ότι «Η ΕΕ αντιμετωπίζει και αυτήν κρίση με τον κορονοϊό, όπως όλες τις κρίσεις, σαν το σαλάμι: φέτα-φέτα», σημειώνοντας ότι οι αποφάσεις του Eurogroup προβλέπουν επαρκή ποσά για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης και την ανεργία, δίχως να θέτουν όρους που να προβλέπουν μνημόνια.

Όπως επεσήμανε, από το πακέτο των 540 δισ. ευρώ, «στην Ελλάδα αναλογούν περίπου 7 δισ. ευρώ, από τα οποία πρέπει να δούμε πόσα θα αξιοποιήσουμε και πως, δεδομένου ότι υπάρχει και το ζήτημα τους χρέους, καθώς φέτος θα έχουμε και μια σημαντική υποχώρηση του ΑΕΠ».

«Το κομμάτι των πληττόμενων εργαζόμενων θα το δούμε στην επόμενη φάση της κρίσης, ακόμη δεν το έχουμε αντιμετωπίσει.

»Είναι κάτι που θα του δούμε με το Υπ. Εργασίας τις επόμενες ημέρες», είπε ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για την δημοσιονομική πολιτική.

Σε ότι αφορά τους πλειστηριασμούς και την προστασία πρώτης κατοικίας, ο κ. Σκυλακάκης είπε ότι υπάρχει ακόμη περιθώριο αρκετών ημερών για την ανακοίνωση παράτασης, καθώς το ζήτημα είναι υπό διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, τονίζοντας ότι αυτήν την περίοδο ειδικά δεν υπάρχει ενδιαφέρον για τους πλειστηριασμούς, σημειώνοντας ότι «στην οξεία φάση της κρίσης, είναι παράλογο να μην υπάρξει προστασία της πρώτης κατοικίας».

Ο κ. Σκυλακάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν περισσότερες δόσεις για την εξόφληση υποχρεώσεων των πολιτών προς την Εφορία, λόγω της κρίσης με τον κορονοϊό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Γερμανία: 62χρονος εμβολιάστηκε 217 φορές κατά της covid-19

Στη Λάρισα οι νεκροί του κορωνοϊού δεν έχουν «λιώσει» – Στο Νέο Κοιμητήριο σταμάτησαν οι εκταφές

Ηλεκτρικό ρεύμα: Έρχονται αλλαγές για τους απλήρωτους λογαριασμούς που ξεπερνούν συνολικά τα 500 εκατ. ευρώ

Εμβόλια Covid: Έχουν τελικά σπάνιες αλλά σοβαρές παρενέργειες σύμφωνα με παγκόσμια μελέτη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...