Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στρατηγός Φλώρος: Οι Έλληνες στρατιώτες θα κόψουν τον δρόμο στους Τούρκους

Στρατηγός Φλώρος: Οι Έλληνες στρατιώτες θα κόψουν τον δρόμο στους Τούρκους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μήνυμα ισχύος σε όσους επιδιώξουν τετελεσμένα εις βάρος της χώρας στέλνει ο αρχηγός των ενόπλων Δυνάμεων και προειδοποιεί ότι οι Έλληνες στρατιώτες θα κόψουν τον δρόμο σε όποιον επιχειρήσει να παραβιάσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Η προειδοποίηση του στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου μέσω του Open TV έρχεται λίγες ώρες μετά το μπαράζ δημοσιευμάτων στον τουρκικό Τύπο ότι η Άγκυρα θα προχωρήσει σε γεωτρήσεις νότια της Κρήτης.

«Θα μας βρείτε μπροστά σας» απαντά εμμέσως πλην σαφώς ο Κωνσταντίνος Φλώρος, σε όσους σχεδιάζουν να αμφισβητήσουν έμπρακτα την ελληνική κυριαρχία.

Τα λόγια του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στους επιτελείς των νευραλγικών μονάδων που παρουσιάζει το Open TV, είναι ενδεικτικά του βαθμού ετοιμότητας και προετοιμασίας στην οποία έχουν προχωρήσει την τελευταία περίοδο οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, μετά τα γεγονότα στον Έβρο, αλλά και την τουρκική ρητορική για γεωτρήσεις νότια της Κρήτης.

«Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι πανέτοιμες να επιτελέσουν το καθήκον τους και να εκτελέσουν την εκ του Συντάγματος αποστολή τους από τον Έβρο μέχρι το Καστελόριζο εάν και όποτε απαιτηθεί» ξεκαθαρίζει ο Κωνσταντίνος Φλώρος.

Μάλιστα, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής δήλωσε:

«Λύσεις υπάρχουν. Για τις δράσεις υπάρχουν αντιδράσεις και υπάρχουν και αντί-αντιδράσεις στο πλαίσιο της εξέτασης ενός πολεμικού παιγνίου σε όλα τα επίπεδα».

Ο χάρτης που έστειλε η Τουρκία τον Μάρτιο στον ΟΗΕ απεικονίζει το Καστελόριζο να βρίσκεται εκτός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και η Ρόδος, η Κάρπαθος, η Κάσος και η Κρήτη σύμφωνα με την Άγκυρα έχουν μόνο χωρικά ύδατα.

Οι τουρκικές διεκδικήσεις εσχάτως φαίνεται να φτάνουν και πιο δυτικά, αφού η Γενί Σαφάκ δημοσίευσε έναν άλλο χάρτη τον Ιούνιο για τη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης και μιλάει για εκμετάλλευση των οικοπέδων 15 και 20, τα οποία όμως βρίσκονται εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Η Ελλάδα είχε κατοχυρώσει αυτά τα δύο οικόπεδα από το 2014.

Υπάρχει το ΦΕΚ αλλά και ο διεθνής διαγωνισμός στην εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Γιάννης Μανιάτης, πρώην υπουργός Ενέργειας, υπογράμμισε στο Open ότι με βάση τις συντεταγμένες που δημοσιεύθηκαν, στη συνέχεια, ανατέθηκαν δύο θαλάσσια οικόπεδα στην κοινοπραξία Exxon Mobil – Total – ΕΛΠΕ στα νότια της Κρήτης.

Το σύνολο των συντεταγμένων, σύμφωνα με τον κ. Μανιάτη, διαμορφώνουν τα αδιαμφισβήτητα και αδιαπραγμάτευτα όρια των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στην ελληνική ΑΟΖ και την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Ο υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης χαρακτήρισε «αστειότητες και επιστημονικές φαντασίες» τα δημοσιεύματα, ενώ ο πρέσβης της Τουρκίας στην Αθήνα σε συνέντευξή του ισχυρίστηκε ότι πριν από την υπογραφή του μνημονίου Τουρκίας – Λιβύης είχαν επανειλημμένα καλέσει την Ελλάδα για διάλογο και υπενθύμισε με νόημα ότι οι συντεταγμένες έχουν κατατεθεί στον ΟΗΕ.

Η Τουρκία σχεδιάζει να στείλει στα ανοιχτά της Λιβύης και της Κρήτης πλωτό γεωτρύπανο ως τα τέλη του έτους, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Σαμπάχ.

Δείτε το απόσπασμα από το δελτίο του «OPEN»:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε σειρά συναντήσεων

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

Νίκος Δένδιας: «Τιμάμε τις εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας που έπεσαν μέσα σ’ αυτά τα 203 χρόνια για να είναι η πατρίδα μας ελεύθερη»

Νίκος Δένδιας: Πρέπει να ομογενοποιήσουμε τους τύπους των πολεμικών αεροσκαφών μας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...