Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε «γραμμή» Ερντογάν ο Ντόκος: «Διαλέξαμε λάθος πλευρά στη Λιβύη» λέει – Ώρα να φεύγει!

Σε «γραμμή» Ερντογάν ο Ντόκος: «Διαλέξαμε λάθος πλευρά στη Λιβύη» λέει – Ώρα να φεύγει!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε «γραμμή» Ερντογάν για μια ακόμη φορά ο αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, Θάνος Ντόκος, ο πρώην ΕΛΙΑΜΕΠ, ο οποίος όχι μόνο υποστήριξε ότι η Ελλάδα στη Λιβύη υποστήριξε τη «λάθος πλευρά», εννοώντας τη Βουλή των Αντιπροσώπων και τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ αλλά και υπονόμευσε ευθέως τη θέση της χώρας δηλώνοντας ότι η Ελλάδα είναι μόνη διπλωματικά απέναντι στην Τουρκία.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο Θάνος Ντόκος δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση επένδυσε λάθος στην πλευρά του Χάφταρ, ο οποίος χάνει, πλέον, διαρκώς εδάφη και το πολιτικό του μέλλον μάλλον προδιαγράφεται δυσοίωνο.

Προφανώς και λέει ανοησίες, εθνικά επικίνδυνες ανοησίες, που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.

Για την ακρίβεια φαίνεται να υιοθετεί κατά γράμμα την τουρκική ρητορική. Δεν ντρέπεται; Όχι, δεν ντρέπεται.

«Έχει αλλάξει το momoentum της σύγκρουσης.

»Από εκεί που είχαμε “επενδύσει” και εμείς όταν φαινόταν ότι έχει το πάνω χέρι, πλέον φαίνεται ότι χάνει στο πεδίο των μαχών και ίσως οι πολιτικές του μέρες να είναι μετρημένες.

»Από την άλλη, έχουμε μια ομάδα κρατών, που όλο και διευρύνεται και θεωρεί ότι το στρατιωτικό κομμάτι αυτό έφτασε στο τέλος του και δεν μπορεί να γίνει κάτι για αυτό, άρα πρέπει να μπούμε στη διαδικασία δημιουργίας νέας Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας.

»Υπάρχει βέβαια και η στάση της Τουρκίας ως προς τις διαπραγματεύσεις, που είναι προβληματική σε κάθε επίπεδο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αίσθηση, πάντως, προκάλεσε και η εκτίμησή του για το παράνομο «τουρκολυβικό» μνημόνιο, για το οποίο δήλωσε ότι «θα πρέπει να ζήσουμε για κάποιο διάστημα», ενώ παραδέχθηκε ότι παρά τις δηλώσεις στήριξης από ΗΠΑ και Ε.Ε., η υπόθεση αυτή δεν φαίνεται να είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα για Ουάσιγκτον και Βρυξέλλες.

«Το τουρκολιβυκό μνημόνιο είναι κάτι που μας προβληματίζει πάρα πολύ αλλά δεν αφορά μόνο εμάς.

»Έχουμε δηλώσεις συμπαράστασης από τις ΗΠΑ και την ΕΕ αλλά δε νομίζω ότι είναι υψηλή προτεραιότητα για εκείνους, όμως φοβάμαι πως δεν πρόκειται να το ανταλλάξουν με κάποιο δικό τους συμφέρον.

»Άρα, φοβάμαι ότι είναι μια πραγματικότητα με την οποία θα πρέπει να ζήσουμε για κάποιο διάστημα, μέχρι να βρούμε τρόπους να το υπονομεύσουμε» ανέφερε.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Θάνος Ντόκος είχε απασχολήσει ξανά την επικαιρότητα τον Φεβρουάριο, όταν, μέσω του «Φιλελεύθερου» της Κύπρου είχε μιλήσει για συνεκμετάλλευση με την Τουρκία στο Αιγαίο.

Μετά τον σάλο είχε θέσει την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού, όμως αυτή δεν έγινε δεκτή.

Ο Θάνος Ντόκος παραπληροφορεί τον ελληνικό λαό και πιθανότατα τον πρωθυπουργό στα εξής:

1. Η πλευρά που διαλέξαμε στη Λιβύη δεν είναι η λάθος, είναι η ίδια πλευρά που υποστηρίζουν οι σύμμαχοί μας Αίγυπτος και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, είναι η ίδια πλευρά που υποστηρίζουν Γαλλία και Ισραήλ.

2. Η άλλη πλευρά, που δεν υποστηρίζουμε, είναι του Τουρκολίβυου Φαγιέζ αλ Σαράτζ, της Τουρκίας και της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. Ποια άραγε θα ήταν η «σωστή πλευρά» σύμφωνα με τον Θάνο Ντόκο; Η πλευρά της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και της Τουρκίας; Η πλευρά των τζιχαντιστών;

3. Τη Δευτέρα Αμερικανοί και Γάλλοι την «έπεσαν» στην Τυνησία για να πάψει να παρέχει έμμεση υποστήριξη στον Φαγιέζ αλ Σαράτζ της Τρίπολης. Το αγνοεί αυτό ο Θάνος Ντόκος; [ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ].

4. Σήμερα έγινε γνωστό ότι η Γαλλία θα επιδιώξει την άρση της διεθνούς αναγνώρισης του καθεστώτος του Φαγιέζ αλ Σάρατζ από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ [ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ].

Τέλος, ο Θάνος Ντόκος ισχυρίζεται ότι η χώρα μας είναι διπλωματικά μόνη απέναντι στην Τουρκία, κάτι που βρίσκεται σε αντίθεση με την πραγματικότητα και τα όσα λέει η ελληνική κυβέρνηση.

Είναι φανερό ότι ο Θάνος Ντόκος, του αμφιλεγόμενου ΕΛΙΑΜΕΠ, υπονομεύει τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, την ελληνική διπλωματία στο σύνολό της και προτρέπει τη χώρα ακόμα μια φορά σε συνθηκολόγηση με την Τουρκία.

Ο Θάνος Ντόκος πρέπει να φύγει τώρα από το Μέγαρο Μαξίμου. Εκτός εάν θέλει ο πρωθυπουργός να συνεχίσει να τον χρεώνεται.

Να τον χρεώνεται όχι μόνο απέναντι στην κοινή γνώμη της χώρας αλλά και στους συμμάχους μας στην περιοχή.

Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να πληροφορηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης πώς αξιολογούν οι σύμμαχοί μας τις δηλώσεις του Θάνου Ντόκου και ύστερα να ζυγίσει, ως καλός μάνατζερ που είναι, εάν τον ωφελεί πουθενά όλη αυτή η χασούρα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νέα πρόκληση από Ερντογάν: «Αν είχαμε πιέσει, η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας»

Κωνσταντινούπολη: Ο Ιμάμογλου μπροστά στις δημοσκοπήσεις από τον εκλεκτό του Ερντογάν

Τούρκοι συνοριοφύλακες σκότωσαν Σύρο πρόσφυγα – Άνοιξαν πυρ σε ομάδα και με γυναίκες

Αδιανόητο ξύλο στον αγώνα Τραμπζονσπόρ-Φενέρμπαχτσε μεταξύ ποδοσφαιριστών και οπαδών στο γήπεδο (βίντεο)

Ιωάννης Κεφαλογιάννης: «Ο κ. Κασσελάκης υπηρετεί τη θητεία του χωρίς να έχει το παραμικρό προνόμιο»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...