Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γκάφα: Αντιδήμαρχος κάλεσε τον πεθαμένο Γλέζο στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης (βίντεο)

Γκάφα: Αντιδήμαρχος κάλεσε τον πεθαμένο Γλέζο στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένα απίθανο περιστατικό έλαβε χώρα την Κυριακή στο πλαίσιο της διαδικτυακής συζήτησης που διοργάνωσε η εκπομπή «Ανιχνεύσεις» του δημοσιογράφου Παντελή Σαββίδη με αντικείμενο, μεταξύ άλλων, τις αντιδράσεις για την παραχώρηση της βίλας Πετρίδη από το Δήμο Θεσσαλονίκης στο Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας.

Περιστατικό που καταδεικνύει την ποιότητα και εν προκειμένω την ιστορική άγνοια του πολιτικού προσωπικού που διαχειρίζεται την ιστορική μνήμη.

Ειδικότερα, στην εν λόγω συζήτηση μετείχε ο Αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης Μάκης Κυριζίδης, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβα, εμφανίστηκε σε πλήρη σύγχυση αναφορικά με τον Μανώλη Γλέζο και κυρίως έδειξε να αγνοεί το γεγονός του προ τριμήνου θανάτου του, καθώς ζήτησε να παραστεί σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου!

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα του Π. Σαββίδη προς τους συμμετέχοντες στην συζήτηση, γιατί δεν εκθέτουν όλο τον προβληματισμό τους σχετικά με τον ρόλο του Ελληνογερμανικού Ίδρυματος Νεολαίας και την παραχώρηση της βίλας στον δήμαρχο, ο αντιδήμαρχος παρενέβη και προς διευκόλυνση της κουβέντας όπως είπε, ανέφερε «εγώ καλώ τον κ. Συγγελάκη, καλώ τον κ. Γλέζο να προσέλθει σε επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκη» για να εξηγήσει την αντίθεση του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα (ΕΣΔΟΓΕ) στην παραχώρηση της ιστορικής βίλας, στο ελληνογερμανικό ίδρυμα.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Συγγραμματέα του ΕΣΔΟΓΕ, Αριστομένη Συγγελάκη ο οποίος, μην πιστεύοντας στ’ αυτιά του, του επισήμανε ότι ο Μανώλης Γλέζος πέθανε πριν τρεισήμισι μήνες. Ο Αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης συνέχισε, κάνοντας ακόμη χειρότερα τα πράγματα:

«Δεν ξέρω για ποιον Γλέζο μιλάτε. Δεν ξέρω ποιον εκπροσωπεί το Εθνικό Συμβούλιο, δεν το γνωρίζω γιατί δεν είναι κάποιος επίσημος φορέας»…

Ο κ. Συγγελάκης επέμεινε να επαναφέρει στην τάξη τον εκτός τόπου και χρόνου Αντιδήμαρχο, που είναι δικηγόρος μάλιστα στο επάγγελμα, λέγοντας:

«Αν είναι δυνατόν, αν είναι δυνατόν! Δεν γνωρίζετε ότι ο Μανώλης Γλέζος πέθανε πριν 3,5 μήνες;».

Για να συμπληρώσει δηκτικά ο Καθηγητής Γιώργος Μαργαρίτης που μετείχε στη διαδικτυακή συζήτηση:

«Όλα αυτά εκπορεύονται από το “πατριωτικό πρόσημο”» (προηγουμένως είχε υπερηφανευθεί ο Αντιδήμαρχος κ. Κυριζίδης ότι η Θεσσαλονίκη έχει μετά από πολλά χρόνια Δημοτική Αρχή με “πατριωτικό πρόσημο”).

Στη συζήτηση συμμετείχαν επίσης ο Αντιστράτηγος ε.α., Επίτιμος Γενικός Επιθεωρητής Στρατού και Συγγραμματέας του ΕΣΔΟΓΕ Δημήτρης Αλευρομάγειρος και το μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης (επικεφαλής της παράταξης “Μένουμε Θεσσαλονίκη”) Γιώργος Ρακκάς, καθώς και ο προαναφερθείς καθηγητής Ιστορίας Γιώργος Μαργαρίτης.

Δείτε βίντεο:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κοζάνη: «Μαϊμού» αστυνομικός έκλεψε 225.000 ευρώ από ηλικιωμένη, με τη γνωστή μέθοδο του «τροχαίου»

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών

Ληστεία με σπρέι πιπεριού σε ψιλικατζίδικο στη Θεσσαλονίκη (βίντεο)

24χρονος Αλβανός στην Πέλλα καταδικάστηκε για βιασμό ανηλίκου

Θεσσαλονίκη: 23χρονος προέτρεπε ανήλικη να ακρωτηριάσει τα γεννητικά της όργανα και την ανάγκασε να αυτοτραυματιστεί

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...