Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επίθεση Τσαβούσογλου σε Δένδια «πατώντας» στην παγίδα Στόλτενμπεργκ

Επίθεση Τσαβούσογλου σε Δένδια «πατώντας» στην παγίδα Στόλτενμπεργκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην χθεσινή παρέμβαση του ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, στη διπλωματική παγίδα που επιχείρησε να στήσει, σε συνεννόηση με την Άγκυρα, ανακοινώνοντας συμφωνία για διάλογο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, αναφέρθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής σε δηλώσεις του ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Δυναμιτίζοντας ακόμα περισσότερο το ήδη τεταμένο κλίμα, ο κ. Τσαβούσογλου δεν δίστασε να κατηγορήσει την Ελλάδα για ψεύδη, λέγοντας πως «η Ελλάδα έχει δείξει για άλλη μια φορά ότι δεν είναι υπέρ του διαλόγου (με ψέματα για τη διαμεσολάβηση του ΝΑΤΟ)».

«Η Ελλάδα αρνήθηκε τον διάλογο στο Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ. Είναι η ίδια η Ελλάδα που ψεύδεται».

Έχοντας ως «στήριγμα» την απαράδεκτη στάση του ΓΓ του ΝΑΤΟ, δηλαδή τη διπλωματική παγίδα, ο θρασύς Τσαβούσογλου απείλησε και πάλι την Αθήνα και παρέμεινε σταθερός στην αδιάλλακτη στάση του λέγοντας πως:

«Εάν η Ελλάδα μας περιμένει να παραιτηθούμε από τα δικαιώματά μας στην Ανατολική Μεσόγειο και να αποδεχτούμε τους όρους της, θα απογοητευτεί».

Σύμφωνα με τον αμετροεπή κ. Τσαβούσογλου «ο Έλληνας ΥΠΕΞ, δεν αποδέχθηκε την πρότασή του για άνευ όρων συνάντηση σχετικά με την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο».

Δηλαδή, πολύ καθαρά, ο Τούρκος ΥΠΕΞ πάτησε στην παγίδα Στόλτενμπεργκ για να κατηγορήσει την Ελλάδα και τον Νίκο Δένδια προσωπικά για άρνηση διαλόγου.

Την ίδια ώρα βεβαίως τα τουρκικά πειρατικά συνεχίζουν να αρμενίζουν στην ελληνική ΑΟΖ, δίχως καμία διάθεση αποκλιμάκωσης.

Τα βασικά σημεία:

-Όσο συνεχίζουμε τις δραστηριότητές μας, λέμε ότι μπορούμε να συνεργαστούμε παράλληλα και με τις χώρες της Μεσογείου. Αλλά επειδή αυτή η συνεργασία δεν ήταν εφικτή, ξεκινήσαμε μόνοι μας.

-Μετά από αυτήν την κίνηση, έγιναν κάποιες αξιόλογες προσπάθειες. Ελήφθησαν πρωτοβουλίες καλής θέλησης από την κ. Μέρκελ, ως προεδρεύουσα της ΕΕ, από τον Χάικο Μάας, από τον ύπατο εκπρόσωπο Μπορέλ.

-Τουρκία και Ελλάδα είναι δύο χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ. Είμαστε σύμμαχοι ουσιαστικά. Είναι πολύ φυσικό για το ΝΑΤΟ να αναλάβει μια τέτοια πρωτοβουλία.

-Στις Βρυξέλλες, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ ανέλαβε μια πρωτοβουλία. Έκανε κάποιες προτάσεις. Προκειμένου να μην υπάρξει κάποια σύγκρουση, μας ρώτησε την άποψή μας για έναρξη συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας σε τεχνικό επίπεδο. Εμείς είπαμε ότι «είμαστε πάντα υπέρ των συνομιλιών».

– Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ ζήτησε τη γνώμη της Ελλάδας. Και η Ελλάδα είπε «εντάξει». Και αφού είπε το «εντάξει», το ΝΑΤΟ προέβη στη δήλωση. Δεν είναι ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, αλλά η Ελλάδα που λέει ψέματα.

– Για άλλη μια φορά έδειξαν ότι η Ελλάδα δεν είναι υπέρ του διαλόγου.

– Εάν η Ελλάδα περιμένει από μας να παραιτηθούμε από όλα τα δικαιώματά μας για να συναντηθούμε μαζί τους, αυτό δεν θα συμβεί. Όποιος έχει δίκιο δεν αποφεύγει το διάλογο, αλλά η Ελλάδα γνωρίζει ότι έχει άδικο.

– Η χώρα που υποκινεί περισσότερο την Ελλάδα είναι η Γαλλία. Άλλος είναι ο καημός της Γαλλίας. Διαφορετικά, τί δουλειά έχει στην ανατολική Μεσόγειο; Αν ήταν η Δυτική Μεσόγειος, θα το καταλαβαίναμε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Τα συνδικάτα της Σκωτίας ζητάνε από το Ηνωμένο Βασίλειο να μην πουλά όπλα στην Τουρκία

Ο Ερντογάν αφού συνάντησε τον τζιχαντιστή Χανίγιε μετά είδε και τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ

Ο Ερντογάν θα επισκεφθεί την κουρδική πρωτεύουσα Ερμπίλ

Ο Ερντογάν συναντήθηκε με τον ηγέτη της τρομοκρατικής Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...