Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δένδιας: Προετοιμάζονται οι κυρώσεις για το τι θα συμβεί στην Τουρκία αν δεν σταματήσει

Δένδιας: Προετοιμάζονται οι κυρώσεις για το τι θα συμβεί στην Τουρκία αν δεν σταματήσει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ελλάδα ζητά από τους Ευρωπαίους Εταίρους να καταρτισθεί λίστα κυρώσεων κατά της Τουρκίας, οι οποίες όμως δεν είναι να επιβληθούν τώρα, αν η Άγκυρα συνεχίσει τις προκλήσεις, επεσήμανε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τσεχίας, Τόμας Πέτριτσεκ, στην Πράγα.

Αμφότεροι συζήτησαν εκτενώς την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας επί της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, αλλά επίσης και τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων κυριαρχίας και κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Νομίζω ότι ο κοινός μας στόχος είναι ότι η λύση των προβλημάτων είναι ο διάλογος, αλλά μέσα σε ένα πλαίσιο εφαρμογής του διεθνούς δικαίου και του δικαίου της θάλασσας, όπου η απόπειρα επιβολής δια της ισχύος δεν έχει καμία θέση και κανένα νόημα.

»Η Ελλάδα είναι πάντοτε έτοιμη να συζητήσει με την Τουρκία την υπάρχουσα διαφορά για τα όρια της υφαλοκρηπίδας και τις Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες, εφόσον όμως η Τουρκία σταματήσει τις προκλήσεις και τις παράνομες ενέργειες», είπε ο κ. Δένδιας, ο οποίος πρόσθεσε:

«Ζητάμε όμως από τους φίλους και εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση να υπάρξει μία προετοιμασία μίας λίστας κυρώσεων, οι οποίες δεν επιθυμούμε να επιβληθούν τώρα στην Τουρκία, αλλά να υπάρχουν εκεί για να επιδειχθεί τι θα συμβεί εάν η Τουρκία – κάτι που εμείς απευχόμαστε – επανέλθει στην λογική των παράνομων ενεργειών».

Οι δύο ΥΠΕΞ συζήτησαν για το μεταναστευτικό και για τους τρόπους αντιμετώπισης, ως προς τους τρόπους προστασίας και των κοινωνιών μας αλλά και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων ασύλου αλλά και ως προς τη δημιουργία ενός προγράμματος επιστροφών αυτών που δεν δικαιούνται να παραμείνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση στις χώρες προέλευσης. Αλλά και για την για την προστασία των συνόρων της Ε.Ε.:

«Όπως ξέρετε η Ελλάδα είναι χώρα που υπερασπίζεται τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ευχαρίστησα τον Τόμας για την βοήθεια με την οποία η Τσεχία αμέσως εκδήλωσε την παρουσία της, τόσο στην κρίση μετά από τα γεγονότα της Μόριας, όσο και για την κρίση στον Έβρο τον παρελθόντα Φεβρουάριο και Μάρτιο.

»Θυμόμαστε όλοι την προσπάθεια της Τουρκίας να εργαλειοποιήσει τότε το μεταναστευτικό για να πιέσει την Ε.Ε. και την Ελλάδα.

»Αποδείξαμε τότε, ότι μπορούμε να υπερασπίσουμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα τα σύνορα της Ευρώπης».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Διπλωματικές πηγές: Ο Ερντογάν διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια για την Κύπρο και προσβάλει τις μνήμες των θυμάτων

Νέα πρόκληση από Ερντογάν: «Αν είχαμε πιέσει, η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας»

Κωνσταντινούπολη: Ο Ιμάμογλου μπροστά στις δημοσκοπήσεις από τον εκλεκτό του Ερντογάν

Ο Νίκος Δένδιας την Τρίτη στη συνάντηση της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα στην Ουκρανία

Τούρκοι συνοριοφύλακες σκότωσαν Σύρο πρόσφυγα – Άνοιξαν πυρ σε ομάδα και με γυναίκες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...