ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Τουρκία, Υπουργείο Εξωτερικών,


















































Μεγάλη Παρασκευή: Τι ώρα θα ανοίξουν τα εμπορικά καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ
Ιράν: Απώλειες 145 δισ. δολαρίων και καθολική καταστροφή μετά από πόλεμο 40 ημερών
Διαδικτυακή σύσκεψη «πρόδωσε» στόχους της Χεζμπολάχ στη Μοσάντ
Πέθανε ο πρώην ΥΠΕΞ του Ιράν από τραύματα επίθεσης
Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι έπληξε τη ναυτική βάση του Ισραήλ στο Ασντόντ με πυραύλους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Στα κέρδη της ελληνικής πλευράς από το τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αναφέρθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε συνέντευξή του.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι η ελληνική πλευρά πέτυχε στο τελικό κείμενο συμπερασμάτων να περιλαμβάνονται πολύ σαφείς αναφορές, που ανταποκρίνονται σε αυτό που ήθελε.
Ιδιαίτερη αναφορά, έκανε στη δυνατότητα ενεργοποίησης των κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας, σε περίπτωση μονομερών ενεργειών ή προκλήσεων, στον τερματισμό των παραβιάσεων των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, στη διαμόρφωση του πλαισίου των ελληνοτουρκικών διαφορών, ώστε να αφορά μόνο τον καθορισμό των θαλάσσιων ζωνών και, τέλος, στην για πρώτη φορά συμπερίληψη του θέματος των Βαρωσίων.
Στο ίδιο πλαίσιο, όπως σημειώνεται, υπογράμμισε ότι με τα συμπεράσματα του Συμβουλίου, έχει σταλεί στην Άγκυρα ένα ξεκάθαρο μήνυμα.
Ότι η Τουρκία έχει μπροστά της δύο δρόμους: O ένας δρόμος είναι της ομαλοποίησης των σχέσεών της με την Ευρώπη, που περνά μέσα από την ομαλοποίηση των σχέσεων της με την Ελλάδα και την Κύπρο και ο άλλος είναι ο δρόμος της αποξένωσης από το ευρωπαϊκό πλαίσιο, ο οποίος θα οδηγήσει σε σοβαρές οικονομικές κυρώσεις για την Τουρκία.
Τέλος, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο αναπληρωτής υπουργός, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την έναρξη των διερευνητικών επαφών, σημείωσε ότι «μέχρι τώρα, με το να μη δίνει ημερομηνία διερευνητικών, η Τουρκία αναλαμβάνει και το κόστος για τη μη διεξαγωγή τους.
»Το πλαίσιο είναι ξεκάθαρο και από δω και πέρα οι καθυστερήσεις βαρύνουν την Τουρκία».
























































