Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μόσιαλος: Ποιοι πρέπει να κάνουν τεστ κορωνοϊού κάθε βδομάδα

Μόσιαλος: Ποιοι πρέπει να κάνουν τεστ κορωνοϊού κάθε βδομάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με φόντο τα 667 κρούσματα της Τρίτης, αριθμός ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας του κορωνοϊού, ο Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics, έκανε λόγο για κρίσιμη καμπή στην πορεία της Covid-19.

Στα πλαίσιο αυτό, ο κ. Μόσιαλος τονίζει πως τα άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά.

Στόχος είναι -όπως είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ- να σταματήσει η διασπορά σε κλειστούς χώρους και για αυτό οι εργαζόμενοι και όσοι ζουν σε κλειστούς χώρους, επί παραδείγματι, οίκους ευγηρίας, φυλακές, δομές μεταναστών κα. θα πρέπει να υποβάλλονται σε τεστ για κοροωνοϊό ακόμη και κάθε εβδομάδα.

Αναλύοντας το γιατί βλέπουμε προοδευτικά σημαντική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα παρά την εφαρμογή μέτρων, ο κ. Μόσιαλος εξήγησε πως οι πολύ πιο τακτικές κοινωνικές συναναστροφές αλλά και η μεγαλύτερη χαλαρότητα του κόσμου, σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, αποτελεί μια αιτία του φαινομένου.

Ήταν αναμενόμενο μετά τον Ιούλιο να αρχίσουμε να βλέπουμε άνοδο των κρουσμάτων, είπε, προσθέτοντας ωστόσο πως αντιλαμβανόμαστε πλέον την ύπαρξη περισσότερων κρουσμάτων και λόγω του ότι διενεργούνται πια πολύ περισσότερα τεστ σε σχέση με τον Μάρτιο και τον Απρίλιο.

Όταν κάνεις περισσότερα τεστ είναι και πιο πιθανό να βλέπεις περισσότερα κρούσματα, τόνισε ενώ επεσήμανε πως επιπρόσθετος λόγος αντίληψης περισσότερων κρουσμάτων είναι ότι αυτά δεν δηλώνονται απαραίτητα με βάση την ημέρα που γίνονται τα τεστ.

Όντως περνάμε σε μια κρίσιμη καμπή και τα πράγματα γίνονται λίγο χειρότερα, παραδέχτηκε ο καθηγητής αντιπαραβάλλοντας ωστόσο πως η κατάσταση στην Ελλάδα είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με το εξωτερικό όπου εκεί τα κρούσματα ως ποσοστό είναι πέντε με επτά φορές παραπάνω.

Εάν εφαρμόσουμε ευλαβικά τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό το επόμενο διάστημα δεν θα χρειαστεί να πάμε σε φαινόμενα Ιρλανδίας ή Ουαλίας, κατέληξε ο κ. Μόσιαλος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σαρώνει η γρίπη: 8 θάνατοι και 15 στη ΜΕΘ – 871 νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία σε μία εβδομάδα

ΕΟΔΥ: Σημαντική αύξηση της γρίπης – Έξι θάνατοι από κορωνοϊό

Έρευνα του FDA για πιθανούς θανάτους από εμβόλια κατά της COVID-19 στις ΗΠΑ

Ινστιτούτο Παστέρ: Η γρίπη των πτηνών μπορεί να προκαλέσει πανδημία χειρότερη από τον κορωνοϊό

Ξεκίνησε ο αντιγριπικός εμβολιασμός – Διαθέσιμο για πρώτη φορά το ρινικό εμβόλιο για παιδιά

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...