Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νάσος Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση ακύρωσε το 80% των προγραμματισμένων χειρουργείων

Νάσος Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση ακύρωσε το 80% των προγραμματισμένων χειρουργείων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Αυτή τη στιγμή με βάση τα επίσημα στοιχεία, εν μέσω πανδημίας, στα δημόσια νοσοκομεία εργάζονται 6.000 λιγότεροι εργαζόμενοι σε σχέση με πέρσι», τόνισε σε συνέντευξή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος.

Ο κ. Ηλιόπουλος, μιλώντας χθες στον τηλεοπτικό σταθμό «Ionian TV», πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση έχει ήδη προχωρήσει στην ακύρωση του 80% των προγραμματισμένων χειρουργείων, εκτοπίζοντας ουσιαστικά όσους ασθενείς δεν πάσχουν από κορωνοϊό.

Παράλληλά, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση, για την ολοένα, όπως υποστήριξε, μεγαλύτερη πίεση που δέχεται καθημερινά το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

«Η κυβέρνηση αποφεύγει να προχωρήσει σε μόνιμες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, γιατί παραμένει κολλημένη στις προεκλογικές της ιδεοληψίες, γιατί την επόμενη μέρα θέλει να προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις στην υγεία», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Αναφορικά με την επάρκεια σε ΜΕΘ, αναρωτήθηκε «πώς γίνεται ένα σύστημα που έχει 1.200 ΜΕΘ -όπως ισχυρίζονται κυβερνητικά στελέχη- να καταρρέει με 190 διασωληνωμένους», επισημαίνοντας ότι «και σε αυτό το ζήτημα φαίνεται ότι τα νούμερα της κυβέρνησης δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

«Πρέπει να επιτάξουμε εδώ και τώρα τις ιδιωτικές ΜΕΘ.

»Δε γίνεται, εν μέσω πανδημίας, η ημερήσια αποζημίωση για τις ΜΕΘ των ιδιωτών να έχει φτάσει στα 1.700 ευρώ, δηλαδή συγκρίσιμη με όσα πληρώνεται μηνιαία ένας γιατρός στο ΕΣΥ», τόνισε, ενώ πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση δεν προχωρά ούτε στη δωρεάν συνταγογράφηση των τεστ, το 1/3 των τεστ που γίνονται στη χώρα σήμερα, τα πληρώνουν οι πολίτες από την τσέπη τους».

Αναφερθείς και την κατάρρευση του συστήματος τηλεκπαίδευσης, υπογράμμισε ότι «επί τόσους μήνες, δεν έγινε ούτε καν μία δοκιμή του συστήματος, για να δουν αν μπορούσε να αντέξει έναν προκαθορισμένο αριθμό μαθητών».

Κατηγόρησε, ακόμα, την κυβέρνηση ότι «βασίζεται αποκλειστικά σε μία μόνο πλατφόρμα, αυτήν της εταιρείας CISCO, ενώ σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες φροντίζουν να υπάρχουν και εναλλακτικές λύσεις».

«Η κυβέρνηση χρωστά μία συγγνώμη σε μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς που διεκδικούσαν ένα σχολείο με ασφάλεια, γιατί όλο το προηγούμενο διάστημα καλλιεργούσε την αντίληψη ότι στα σχολεία δε μεταδίδεται ο ιός.

»Τελικά φτάσαμε στα 700 κρούσματα σε μια εβδομάδα στα σχολεία και στην απόφασή τους να τα κλείσουν», σημείωσε ο Ν. Ηλιόπουλος.

«Η προστασία της ζωής δεν έχει, όμως, μόνο το υγειονομικό σκέλος, αλλά και το οικονομικό», επισήμανε και υπογράμμισε ότι «σήμερα ολόκληροι κλάδοι αναγκάζονται να κλείσουν, χωρίς να διασφαλίζεται η οικονομική τους επιβίωση.

»Είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που αντί να δίνουμε ενισχύσεις στις επιχειρήσεις, δίνουμε δάνεια, όπως είναι η επιστρεπτέα προκαταβολή», συμπλήρωσε.

Αλλά και στο τοπίο των εργασιακών η κατάσταση είναι τραγική, ανέφερε, όταν «πριν την πανδημία μισθό έως 200 ευρώ έπαιρνε 1 στους 100 εργαζόμενους και τώρα παίρνει το 12% των εργαζομένων».

«Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, η κυβέρνηση, έχοντας ήδη νομιμοποιήσει την απλήρωτη εργασία, σχεδιάζει, στη διάρκεια του lockdown, να φέρει ένα νέο νομοσχέδιο που θα καταργεί το οκτάωρο», τόνισε.

«Είτε με το νομοσχέδιο για τα εργασιακά είτε με το νέο πτωχευτικό, που οδηγεί σε μαζικές εξώσεις, η κυβέρνηση φαίνεται ότι μετατρέπει την πανδημία σε “ευκαιρία” για να υλοποιήσει πολιτικές που λεηλατούν την κοινωνία, που διαλύουν εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αντιπαράθεση του Φαραντούρη με τον Πορτοσάλτε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ

Φαραντούρης: «Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί – Η δημοκρατία θα νικήσει»

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη με αίσθημα ευγνωμοσύνης

Φάμελλος για Φλωρίδη: «Πολιτικός γενίτσαρος, … ακροδεξιός, … χωρίς ηθική»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...