Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εκλογές το Φθινόπωρο θέλουν κάποιοι στην κυβέρνηση – Ανασχηματισμός την Άνοιξη και στο περιθώριο ο Άδωνις

Εκλογές το Φθινόπωρο θέλουν κάποιοι στην κυβέρνηση – Ανασχηματισμός την Άνοιξη και στο περιθώριο ο Άδωνις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Διπλή κάλπη» τοποθετούν στην έξοδο από το τούνελ της υγειονομικής κρίσης γαλάζιες πηγές με πρόσχημα «την επανεκκίνηση της χώρας», υποστηρίζει η εφημερίδα «Αυγή» σε δημοσίευμά της.

Στον αντίποδα των αλλεπάλληλων ισχυρισμών του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι «η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία», το σενάριο των εκλογών για το φθινόπωρο του 2021 δελεάζει ήδη τους ενοίκους του Μαξίμου.

Οι ίδιοι κύκλοι εκτιμούν ότι εκείνη «θα είναι η ιδανική περίοδος για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης με μεγάλα τμήματα της κοινωνίας, καθώς θα ολοκληρώνεται ο εμβολιασμός του πληθυσμού και ταυτόχρονα θα έχουν εισρεύσει οι πρώτες δόσεις από τα κονδύλια του ταμείου ανάκαμψης».

Αίσθηση προκάλεσε μάλιστα η προχθεσινή αποστροφή του πρωθυπουργού -στην τηλεδιάσκεψη με Έλληνες που εργάζονται στο εξωτερικό- ότι «έχετε πια τη δυνατότητα από τις επόμενες εκλογές να ψηφίσετε από τον τόπο διαμονής σας.

»Η συμμετοχή σας στα πολιτικά δρώμενα είναι επιβεβλημένη».

Η απογείωση ωστόσο του πολιτικού τυχοδιωκτισμού των θιασωτών της κάλπης αφορά το μικροκομματικό πρόταγμα «να καεί η απλή αναλογική»…

Οι σκεπτικοί…

Στην αντίπερα όχθη της παράταξης υπάρχουν και οι σκεπτικιστές έναντι της προσφυγής στις κάλπες μετά το καλοκαίρι.

Κοινοβουλευτικά στελέχη, ειδικά της παλαιότερης φρουράς, προειδοποιούν ότι «είναι νωρίς για εκλογικά σχέδια» λαμβάνοντας υπόψη τις κοινωνικές συνέπειες των διαδοχικών lockdown και του Μνημονίου «ελληνικής ιδιοκτησίας» που ήδη θα βρίσκεται στις ράγες.

Χτυπούν μάλιστα το καμπανάκι ότι «ήδη οι πολίτες συμμερίζονται την κριτική της αντιπολίτευσης για τα λάθη στην υγειονομική κρίση»…

Πύρινο άρθρο Καραχάλιου

Υπ’ αυτό το πρίσμα, δεν πέρασε απαρατήρητο το πύρινο άρθρο του πρώην γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν.Δ. Νίκου Καραχάλιου (Ανοιχτό Παράθυρο) που τονίζει ότι στο Μαξίμου από τον περασμένο Ιούλιο «ήθελαν να κάψουν την απλή αναλογική σε μια αναμέτρηση – εξπρές που θα πετύχαινε ένα διπλό στόχο: και θα έπιανε την αντιπολίτευση στον ύπνο και δεν θα επέτρεπε να φανεί πως “ο Σωσίας [!] μας / Βασιλιάς είναι γυμνός”. Όσο για το ΕΣΥ, θα έβλεπε μετά…». Υποστηρίζει δε ότι το σχέδιο «χάλασαν ο “απρόβλεπτος” Ερντογάν… και κάποιοι λένε η Novartis»…

Περιθωριοποίηση Άδ. Γεωργιάδη

Συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη ωστόσο αφήνουν να εννοηθεί ότι προέχει ο «δομικός ανασχηματισμός» του κυβερνητικού σχήματος.

Οι παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν μόλις διαφανούν τα πρώτα σημάδια «μόνιμης αποκλιμάκωσης της κρίσης», το πρώτο δίμηνο -όπως ευελπιστούν- του 2021.

Η αξιοποίηση πολλών μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας -σε αντίθεση με τους τεχνοκράτες της «αριστείας»- θα εκπέμψει αυτόματα και εκλογικό σήμα.

Οι επικείμενες αλλαγές ωστόσο προμηνύουν και δυσαρέσκειες.

Τα διαδοχικά τηλεοπτικά σόου κυνισμού του Άδωνι Γεωργιάδη αποτελούν απόρροια εκνευρισμού λόγω της προειλημμένης πρωθυπουργικής απόφασης για… δυσμενή μετάθεσή του σε άλλο υπουργείο.

Το μέγεθος, άλλωστε, της δυσαρέσκειας στο Μαξίμου για την πλήρη αποτυχία του αντιπροέδρου της Ν.Δ στο επενδυτικό πεδίο -ήδη πριν την έλευση του κορωνοϊού- εκφράστηκε αρχικά με την μεταφορά αρμοδιοτήτων του στον Νίκο Παπαθανάση.

Η «σαμαρική ομπρέλα» που απολαμβάνει ο Άδωνις Γεωργιάδης τού έδωσε ένα περιθώριο αυτονομίας ώστε να ομολογήσει ότι «πέσαμε έξω» στο άνοιγμα του τουρισμού, να εγκαλέσει τον «αποτυχημένο» Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και να καταστήσει υπόλογο τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τα πανηγύρια του για τη χειρότερη στατιστική θανάτου του Βελγίου.

Τα δημόσια αδειάσματα που επιφυλάσσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός ή άλλα στελέχη (Πέτσας, Θεοδωρικάκος, Κακλαμάνης) στις εξάρσεις του υπουργού αποτυπώνουν την περιθωριοποίησή του από τον στενό κυβερνητικό πυρήνα…, καταλήγει η «Αυγή».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

Ο Νίκος Δένδιας τιμά τη μνήμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή

ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζει την επίθεση που δέχτηκε η βουλευτής της ΝΔ Αγγ. Δεληκάρη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...