ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αττική, Γκίκας Μαγιορκίνης, Θεσσαλονίκη, Κεντρική Μακεδονία, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Μακεδονία, Υπουργείο Υγείας,


















































Παραιτήθηκε η Άννα Στρατινάκη, ο σύζυγός της εμπλέκεται στην υπόθεση Παναγόπουλου
Εξαφάνιση Λόρας: Tι αναφέρει η Lufthansa στην DW
Συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν στο Ομάν υπό τη σκιά σχεδίων για τη «μετά-μουλάδων» εποχή
«Βιολάντα»: Νέα δικογραφία σε βάρος του ιδιοκτήτη του εργοστασίου - Βρέθηκαν όπλα στο σπίτι του
Φωτόπουλος κατά Παναγόπουλου: «Με τη συμβιβασμένη στάση του λειτουργούσε υπέρ της εργοδοσίας»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Παρά το γεγονός ότι στη Θεσσαλονίκη τα ημερήσια κρούσματα τις τελευταίες ημέρες είναι λιγότερα σε σχέση με την Αττική, ο επίκουρος καθηγητής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνώμων, Γκίκας Μαγιορκίνης, προειδοποίησε πως το ιικό φορτίο είναι πολύ υψηλότερο από αυτό της μεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας.
Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης στο υπουργείο Υγείας, ο κ. Μαγιορκίνης είπε χαρακτηριστικά πως για να φτάσει η Θεσσαλονίκη στα επίπεδα που είναι σήμερα η Αττική, τα ημερήσια κρούσματα θα πρέπει να είναι από 80 και κάτω.
«Η Θεσσαλονίκη λόγω ταχύτερης συρρίκνωσης της επιδημίας έχει κάποιες μέρες λιγότερες διαγνώσεις από την Αττική», σχολίασε.
Σύμφωνα με τον κ. Μαγιορκίνη, τα κρούσματα συνεχίζουν να μειώνονται στην Ελλάδα για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα.
Αναφερόμενος στα παγκόσμια δεδομένα, ο κ. Μαγιορκίνης σημείωσε πως οι διαγνώσεις έχουν φτάσει τις 71 εκατομμύρια, 49,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν αναρρώσει και 1,6 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν αφήσει την τελευταία τους πνοή.
Επεσήμανε πως ο αριθμός των διαγνώσεων παγκοσμίως είναι σταθεροποιημένος καθώς επίσης και των ανθρώπων που χάνουν τη «μάχη» με την COVID-19.
Τόνισε πως υπάρχουν «σημεία σταθεροποίησης της επιδημίας και στην Ευρώπη».
























































