Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βόρεια Μακεδονία: Η Ελλάδα θα μας βοηθήσει στέλνοντάς μας εμβόλια

Βόρεια Μακεδονία: Η Ελλάδα θα μας βοηθήσει στέλνοντάς μας εμβόλια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πολύ ορθά η Ελλάδα, ως «μεγάλη αδελφή» της Βόρειας Μακεδονίας, θα σταθεί στο πλευρό της αποστέλλοντας εμβόλια κατά του κορωνοϊού. Τη σημαντική βοήθεια της χώρας μας στη «μικρή αδελφή» μας έκανε γνωστή ο υπουργός Υγείας της Βόρειας Μακεδονίας.

Όπως αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο, το υπουργείο Υγείας στα Σκόπια διαπραγματεύεται μέσω τριών μηχανισμών για την προμήθεια περισσότερων από 800 χιλιάδων εμβολίων κατά του Covid- 19 και ήδη την Παρασκευή η Ελλάδα επιβεβαίωσε ότι μέρος της πρώτης αποστολής εμβολίων που θα φθάσουν στην Αθήνα θα δοθεί στη Βόρεια Μακεδονία.

«Την Παρασκευή λάβαμε επιβεβαίωση από την Ελλάδα.

»Είχα μια συνομιλία με τον Έλληνα Υπουργό Υγείας, ο οποίος μετά τη συνομιλία με τον Πρωθυπουργό Μητσοτάκη επιβεβαίωσε ότι από την πρώτη τους ποσότητα, η οποία θα φτάσει στην Αθήνα για τον πληθυσμό τους, μια ποσότητα θα διατεθεί για εμάς.

»Χρησιμοποιούμε σχεδόν όλα τα μέσα, συμπεριλαμβανομένου του μηχανισμού COVAX που ήταν ο πρώτος διαθέσιμος σε εμάς και φυσικά μέσω αυτών των άμεσων συμφωνιών άλλων κρατών μελών της ΕΕ για την παροχή ορισμένης ποσότητας εμβολίων για εμάς», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βένκο Φιλίπτσε, σε δηλώσεις του στη Sitel TV.

«Εκτός από αυτήν την αγορά μέσω του μηχανισμού COVAX, πραγματοποιήθηκε άμεση επαφή με την Pfizer και την Astra Zeneka.

»Ο τρίτος μηχανισμός είναι μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία έχει παραγγείλει 200 ​​εκατομμύρια εμβόλια για τα κράτη μέλη και 100 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις για ευρωπαϊκές χώρες εκτός της ένωσης.

»Υποβάλαμε αίτηση για 800.000 δόσεις και από αυτές τις 100 εκατομμύρια δόσεις.

»Το εμβόλιο θα είναι δωρεάν για όλους τους πολίτες», σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας.

Η Ελλάδα πράττει ορθά και εθνικά

Πολύ ορθά η Ελλάδα, ως ηγέτιδα δύναμη των Βαλκανίων, συμπαρίσταται στις χώρες της ηγεσίας της.

Η Ελλάδα θα μπορούσε να βοηθήσει κι άλλες βαλκανικές χώρες, ώστε να γίνει σαφές σε όλους ότι η «μητέρα Ελλάδα» νοιάζεται ειλικρινά για την ευημερία των λαών της Βαλκανικής.

Ότι η Ελλάδα είναι δύναμη ειρήνης και σταθερότητας, δύναμη προόδου και ευημερίας.

Απέναντι στον άρρωστο ιμπεριαλιστικό νεο-οθωμανισμό, η Ελλάδα νοιάζεται και φροντίζει τους λαούς, με γνώμονα τη συνύπαρξη και τη συνανάπτυξη.

Παράλληλα, η Ελλάδα βοηθώντας με εμβόλια τη Βόρεια Μακεδονία «ασφαλίζει» από περαιτέρω διασπορά της πανδημίας και τη Μακεδονία.

Μην ξεχνάμε ότι για την έξαρση της πανδημίας στη Βόρεια Ελλάδα αρκετό μερίδιο ευθύνης έχουν πολίτες βαλκανικών χωρών που εισήλθαν για να εργαστούν στη χώρα μας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κοκαΐνη και Μπανάνες: Πώς διακινητές των Βαλκανίων χρησιμοποίησαν φορτία φρούτων για τη λαθραία διακίνηση ναρκωτικών

Ο Νίκος Δένδιας τρομάζει τους Τούρκους – Το υπ. Άμυνας της Τουρκίας απαντά στο Δόγμα Δένδια

Επί Μητσοτάκη σχεδόν 4 εκατ. Έλληνες έχουν χρέη 112,5 δισ. ευρώ στο Δημόσιο – 7,8 δισ. μόνο το 2025

Μητσοτάκης: Δηλώνει με αλαζονεία ότι θα έχει και πάλι αυτοδυναμία γιατί δεν υπάρχει άλλος

Δημοσκόπηση GPO: 25,2% ΝΔ – 21,8% έως 33,8% ο Τσίπρας – Το 70% θέλει ο Μητσοτάκης να φύγει ΤΩΡΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...