Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στο κόκκινο η αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ

Στο κόκκινο η αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στο κόκκινο βρίσκεται πλέον η αντιπαράθεση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά την παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ από τον Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της ΔΕΘ.

Με μια μακροσκελέστατη ανακοίνωση , τρεις μέρες μετά τις εξαγγελίες Τσίπρα το υπουργείο Οικονομικών επιχειρεί να απαξιώσει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, για την οικονομία και την έξοδο από τη κρίση , χαρακτηρίζοντας τες από τη μια πολυδάπανες και από την άλλη ισχυριζόμενο ότι τα φιλολαϊκά μέτρα που προτείνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είτε έχουν εφαρμοστεί ήδη είτε βρίσκονται σε στάδιο υλοποίησης από τη κυβέρνηση.

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν άμεση .

Όπως επισημαίνει η Κουμουνδούρου “από το Σάββατο το απόγευμα η πολιτική ζωή έχει μπει σε μια ριζικά νέα φάση. Η κυβέρνηση έχει απολέσει κάθε δυνατότητα πολιτικών πρωτοβουλιών. Αδυνατεί να συγκροτήσει τεκμηριωμένη απάντηση στη συμπαγή και ρεαλιστική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. Οι αλλοπρόσαλλες τοποθετήσεις στελεχών τους, τα αντικρουόμενα και μεγάλα ψέματα είναι ενδεικτικά των αδιεξόδων που βιώνουν οι εμπνευστές και εφαρμοστές του ΕΝΦΙΑ, Σαμαράς και Βενιζέλος”.

Το υπουργείο Οικονομικών , στη μακροσκελέστατη ανακοίνωση του υποστηρίζει ότι « ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει να επαναλάβουμε τα μέτρα τόνωσης της ζήτησης, αυξάνοντας την κατανάλωση και τις δαπάνες του δημοσίου, δηλαδή να επαναλάβουμε τις πολιτικές που μας οδήγησαν στην κρίση». Και συμπληρώνει ότι «κοινωνικά μέτρα, τα οποία παρουσιάζονται ως νέες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, είτε εφαρμόζονται ήδη από την Κυβέρνηση (πχ. παροχή επιδόματος στέγασης, κοινωνικά τιμολόγια ΔΕΗ, περισσότερες δόσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, μείωση κόκκινων δανείων, αξιοποίηση πόρων ΕΣΠΑ), είτε είναι στο τελικό στάδιο της υλοποίησής τους».

Σε ότι αφορά την κοστολόγηση των εξαγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ, το υπουργείο Οικονομικών υποστηρίζει  βασίζεται σε λάθος συνταγή και ανατρέπει την προσπάθεια σταθεροποίησης της οικονομίας».

Η ανακοινώσεις της κυβέρνησης δεν έμειναν αναπάντητες από το ΣΥΡΙΖΑ, που επισημαίνει στη δική του ανακοίνωση ότι:

«Ακόμη και η «με εντολή Σαμαρά» αποδόμηση του κοστολογημένου προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ από το Υπουργείο Οικονομικών κατά παράβαση κάθε δεοντολογίας, έχει καθυστερήσει ήδη τρεις μέρες.

Όλα αυτά ένα αποδεικνύουν: η κυβέρνηση Σαμαρά βρίσκεται σε πανικό και όσο κι αν προσπαθεί δεν μπορεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Η ανακίνηση δε του θέματος του εκλογικού νόμου και το γεγονός ότι κυβερνητικά στελέχη ζητούν να επισπευσθεί η προεδρική εκλογή, αποδεικνύουν ότι αυτή η κυβέρνηση έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της. Η προγραμματική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, αγκαλιάζει και εμπνέει ολοένα και ευρύτερα στρώματα πολιτών. Η μόνη λύση είναι η προσφυγή στις κάλπες. Η κυβέρνηση των ηττημένων της ευρωκάλπης δεν μπορεί και δε δικαιούται να δεσμεύσει τη χώρα σε καταστροφικά μνημόνια και μη συμφέρουσα για τη χώρα λύση για το χρέος».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση: Ο Δένδιας μακράν ο δημοφιλέστερος υπουργός – Το «κομματικό» προφίλ των αναποφάσιστων

Προκαλούν οι φιλορώσοι ψευδοαρχαιομακεδόνες – Μιτσκόσκι: «Είναι δικαίωμά μου να αποκαλώ τη χώρα μου όπως θέλω»

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση δημιουργεί τις συνθήκες για την υπονόμευση των εθνικών συμφερόντων της χώρας

Δημοσκόπηση MRB: 26,5% η ΝΔ, 13,1% ο ΣΥΡΙΖΑ – Οι απόψεις για Ράμα και Ερντογάν

Μεϊμαράκης για συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν: «Δεν είμαστε αφελείς»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Φωτιά Μάτι: Έτσι στοχοποίησαν την ΑΘΩΑ Ρένα Δούρου και μια προαναγγελθείσα πρωτοφανής έφεση
Η Ρένα Δούρου σεβόμενη το μέγεθος της τραγωδίας και τον πόνο των συγγενών των θυμάτων...