ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανία, ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Γιώργος Γεραπετρίτης, Ελληνική Αιγιαλίτιδα Ζώνη (Χωρικά Ύδατα), Τουρκία,


















































Ρωμιοί της Αντιόχειας: Η Ελληνική Γλώσσα μας ενώνει - Ένας δεσμός που συνδέει την Ακρόπολη με τους κέδρους του Λιβάνου
«Ανακαινίζω-Αναβαθμίζω» και για ανοιχτά σπίτια: Ποιοι δικαιούνται επιδότηση έως 90%
Η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου λόγω ίωσης δεν θα πάει στην Τουρκία με τον Μητσοτάκη - Ασφαλής ο Ερντογάν από... υγειονομική βόμβα
Βενιζέλος κατά Μητσοτάκη: Να ελεγχθούν συγκεκριμένες ευθύνες της κυβέρνησης για Τέμπη και ΟΠΕΚΕΠΕ
Η Κούβα δεν έχει καύσιμα για τα αεροπλάνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, σε συνέντευξή του στον ρ/σ «Παραπολιτικά 90,1», αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, διευκρίνισε πως δεν είμαστε κοντά σε διαπραγματεύσεις.
Άλλωστε η Τουρκία είναι εκείνη που πρέπει να απευθύνει πρόσκληση, αφού στο σημείο εκείνο είχαν σταματήσει οι διερευνητικές, είπε και έθεσε τους βασικούς όρους της ελληνικής κυβέρνησης: να εκλείψει, πρώτα, κάθε ίχνος της τουρκικής επιθετικότητας.
Πολλά, εξάλλου, μπορούν να συμβούν, αλλά δεν μπορεί να αλλάξει η γεωγραφία, ήταν η χαρακτηριστική φράση του Γ. Γεραπετρίτη, ως εκ τούτου δεν υπάρχει καμία πιθανότητα για συζήτηση αλλαγής του status quo.
Μόνο ζητούμενο για την ελληνική πλευρά, επέμεινε, είναι ο καθορισμός της ΑΟΖ, να πιάσουμε εν τέλει το νήμα από εκεί που είχε σταματήσει το 2016.
Στο τελευταίο ερώτημα για τις ελληνοαλβανικές σχέσεις, αν ειδικότερα είναι κοντά η προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο, απάντησε πως η Χάγη είναι μια διέξοδος ειδικά για εκείνον που πιστεύει ότι έχει το Διεθνές Δίκαιο με το μέρος του.
Παράλληλα, εντός της εβδομάδος, θα έλθει στη Βουλή η επέκταση των χωρικών υδάτων προς δυσμάς και μέχρι το ακρωτήριο Ταίναρο, αλλά και η αγορά των πολεμικών αεροσκαφών Ραφάλ.
Εν κατακλείδι, η Ελλάδα είναι πολύ ισχυρή διπλωματικά και επιχειρησιακά, είναι ισχυρότερη παρά ποτέ, σημείωσε εμφατικά ο υπουργός Επικρατείας και κατέληξε:
«Είμαστε σε θέση να συζητάμε με τους γείτονές μας χωρίς να φοβόμαστε ακόμη και τη διεθνή δικαιοδοσία, εάν αυτό απαιτηθεί».
























































