Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι είπε η Κεραμέως για το πότε θα ανοίξουν γυμνάσια και λύκεια

Τι είπε η Κεραμέως για το πότε θα ανοίξουν γυμνάσια και λύκεια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η πρώτη εβδομάδα επιστροφής των μαθητών στα θρανία κύλησε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, αφού όλοι «τήρησαν υποδειγματικά τα μέτρα», δήλωσε στο «Mega» η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Όπως επανέλαβε, το άνοιγμα των σχολείων γίνεται σύμφωνα με τις υποδείξεις των ειδικών, οι οποίοι πρότειναν ένα σταδιακό άνοιγμα των βαθμίδων της εκπαίδευσης.

Ωστόσο, εξήγησε, πως, παρά την καλή εικόνα που έχουν δώσει μέχρι στιγμής τα σχολεία, «δεν υπάρχει ακόμα εισήγηση των ειδικών για το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων», το υπουργείο από την πλευρά του βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους λοιμωξιολόγους.

Με αφορμή τη φημολογία για άνοιγμα μόνο της Γ΄ Λυκείου, η κ. Κεραμέως απάντησε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι στο τραπέζι, καθώς υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες που αφορούν τους καθηγητές και την παρουσία τους στις τάξεις.

Παρόλο που η μέριμνα του υπουργείου είναι να ανοίξει το συντομότερο, αφού οι μαθητές βρίσκονται στην τελική ευθεία για τις πανελλήνιες εξετάσεις, οι ειδικοί θα αποφασίσουν πότε θα επιστρέψουν οι μαθητές στις σχολικές αίθουσες, υπογράμμισε η υπουργός.

Σχετικά με το voucher των 200 ευρώ που θα δοθεί στους μαθητές για να προμηθευτούν τάμπλετ και λάπτοπ, σημείωσε ότι οι διαδικασίες έχουν δρομολογήθει και «το συντομότερο δυνατό θα βγουν και οι λεπτομέρειες».

Ταυτόχρονα, «τρέχει» και επιμορφωτικό πρόγραμμα για εκπαιδευτικούς, με στόχο την επιμόρφωσή τους σε ψηφιακές δεξιότητες.

«Επιμορφώνουμε τους εκπαιδευτικούς μας για να ενισχύσουμε τις ψηφιακές τους δεξιότητες» ανέφερε η κ. Κεραμέως.

Αναφερόμενη στο νέο νομοσχέδιο για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και τη λειτουργία τους, η υπουργός επισήμανε πως μόνο στη χώρα μας συμβαίνουν επεισόδια στα πανεπιστήμια.

Όπως είπε, η φύλαξη των πανεπιστημίων και η ελεγχόμενη σε αυτά είσοδος θα συνιστά «αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος», στόχος του υπουργείου με την ψήφιση του νέου νόμου είναι «να δοθεί στους φοιτητές το περιβάλλον που τους αξίζει».

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει και την ελάχιστη βάση εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, που θα ισχύει από φέτος, έτσι ώστε, σύμφωνα με την υπουργό, «να ενισχυθούν οι ακαδημαϊκές προϋποθέσεις για να φοιτήσει κανείς».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

ΣΥΡΙΖΑ: Να δώσει εξηγήσεις ο Μητσοτάκης για Τέμπη, υποκλοπές, e-mails αποδήμων και χρήση πρωθυπουργικού αεροσκάφους

ΣΥΡΙΖΑ: Νέες βολές κατά κυβέρνησης για την παράδοση προσωπικών δεδομένων πολιτών στην Ασημακοπούλου

Κασσελάκης: Είμαι περήφανος για τη χώρα μου, αλλά όχι για όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα μου

Γερμανία: 62χρονος εμβολιάστηκε 217 φορές κατά της covid-19

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...