Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πότε θα γίνουν τα ραντεβού εμβολιασμών που ακυρώθηκαν στην Αττική

Πότε θα γίνουν τα ραντεβού εμβολιασμών που ακυρώθηκαν στην Αττική
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ενημέρωση σχετικά με τα ραντεβού εμβολιασμών που ακυρώθηκαν εξαιτίας της κακοκαιρίας «Μήδεια», στην περιφέρεια Αττικής, έκανε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Συγκεκριμένα ο Μάριος Θεμιστοκλέους, αναφέρθηκε στο πώς θα πραγματοποιηθούν τα ραντεβού των εμβολιασμών που ακυρώθηκαν εξαιτίας της κακοκαιρίας «Μήδεια» κατά την ενημέρωση για τον κορωνοϊό της Τετάρτης (17/2).

«Σήμερα μέχρι στιγμής πραγματοποιηθήκαν 25.137 εμβολιασμοί με την προσέλευση να ξεπερνάει το 89%.

»Έχομε ξεπεράσει τους 600.000 εμβολιασμούς και έχουμε πετύχει ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης 5,71%», δήλωσε αρχικά γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Στη συνέχεια ο Μάριος Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε στο πώς θα πραγματοποιηθούν οι εμβολιασμοί που ακυρώθηκαν χθες, Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου, και την καθυστέρηση εκκίνησης του εμβολιαστικού προγράμματος, σήμερα στην περιφέρεια Αττικής εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων που προκάλεσε η κακοκαιρία «Μήδεια».

Όπως είπε «αυτό δημιούργησε δύο τεράστιες προκλήσεις.

»Η πρώτη ήταν να μην χαθούν δόσεις, οι οποίες έληγαν χθες ή σήμερα το πρωί.

»Κυρίως ήταν δόσεις του εμβολίου της Pfizer που έχουν περιορισμένη διάρκεια ζωής πέντε ημερών σε θερμοκρασία 2-8 βαθμούς».

«Επιπλέον από το πρωί ενεργοποιήσαμε τον μηχανισμό έκτακτης ανάγκης που έχει εγκριθεί και από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, ώστε να ελαχιστοποιήσουμε την απώλεια δόσεων και πιστεύω ότι το πετύχαμε χάρη στην προσπάθεια όλων των εργαζομένων», προσέθεσε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Ακόμα αναφέρθηκε και στη δεύτερη πρόκληση που είναι ο επαναπρογραμματισμός των ραντεβού. «Όλα τα ραντεβού που δεν πραγματοποιήθηκαν θα επαναπρογραμματιστούν τις επόμενες μέρες και όλοι οι πολίτες θα ειδοποιηθούν με μήνυμα στο κινητό για την ακριβή ώρα, ημερομηνία και εμβολιαστικό κέντρο», ενώ παράλληλα τόνισε ότι υπάρχουν τρεις κατηγόριες.

Ηλικιακή ομάδα 60-64

Η πρώτη κατηγορία αφορά την ηλικιακή ομάδα 60-64 τα ραντεβού θα πραγματοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα από Δευτέρα έως Παρασκευή, στο ίδιο εμβολιαστικό κέντρο όπου ήταν προγραμματισμένο το αρχικό ραντεβού.

Οι πολίτες αυτοί θα ειδοποιηθούν με μήνυμα στο κινητό τρεις ημέρες πριν το νέο τους ραντεβού, δηλαδή κάποιος που έχει ραντεβού την Τετάρτη, θα ειδοποιηθεί με μήνυμα την Κυριακή.

Ραντεβού στη Helexpo Μαρούσι

Η δεύτερη κατηγορία αφορά τους πολίτες που είχαν ραντεβού στον μεγάλο εμβολιαστικό σταθμό στη Helexpo στο Μαρούσι και τα ραντεβού αυτά θα πραγματοποιηθούν την άλλη εβδομάδα από Δευτέρα έως Παρασκευή. Οι πολίτες πάλι με την ίδια διαδικασία θα λάβουν μήνυμα στο κινητό τρεις ημέρες πριν τον εμβολιασμό.

75 και άνω και άλλες κατηγορίες

Η τρίτη κατηγορία αφορά τις ηλιακές ομάδες από 75 και άνω καθώς και άλλες κατηγορίες όπως υγειονομικοί κτλ., έχει γίνει μέριμνα ώστε όλα τα ραντεβού που δεν έγιναν χθες και σήμερα να πραγματοποιηθούν την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου. Οι πολίτες θα λάβουν μήνυμα για την ακριβή ώρα και εμβολιαστικό κέντρο που θα γίνει το ραντεβού τους.

Η διαφορά είναι ότι η συγκεκριμένη κατηγορία σε σχέση με τις άλλες δύο, αφορά στην πλειονότητα της δεύτερη δόση του εμβολίου και έγινε προσπάθεια ώστε να μην υπάρχει μεγάλη απόκλιση από την ημερομηνία που έγινε ο πρώτος εμβολιασμός.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Άδ. Γεωργιάδης: Ομολόγησε ανερυθρίαστα την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας Υγείας

Συναγερμός στον ΕΟΔΥ: Έξαρση κρουσμάτων μηνιγγίτιδας στην Πάτρα

Γερμανία: 62χρονος εμβολιάστηκε 217 φορές κατά της covid-19

Στη Λάρισα οι νεκροί του κορωνοϊού δεν έχουν «λιώσει» – Στο Νέο Κοιμητήριο σταμάτησαν οι εκταφές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...