Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι θα πει ο Μητσοτάκης στην Κ.Ο. της ΝΔ – Θα μιλήσει και για τη «Μήδεια»

Τι θα πει ο Μητσοτάκης στην Κ.Ο. της ΝΔ – Θα μιλήσει και για τη «Μήδεια»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η αποκατάσταση των ζημιών της «Μήδειας», τώρα που τα χιόνια έλιωσαν, η άμεση επιστροφή του ρεύματος σε εκατοντάδες νοικοκυριά στην Αττική και η στήριξη της εμβολιαστικής διαδικασίας στο λεκανοπέδιο αποτελούν τις βασικές προτεραιότητες του Μεγάρου Μαξίμου για τα επόμενα 24ωρα.

Παρότι το Μέγαρο Μαξίμου δεν αποκλίνει από τον κεντρικό σχεδιασμό που «επιβάλλει» ο «οδικός χάρτης» για την αντιμετώπιση της πανδημίας, εντούτοις -όπως ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εξηγήσει την Πέμπτη το πρωί στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας- ρίχνει τις δυνάμεις του στην μάχη επίλυσης των προβλημάτων που προκάλεσε το πέρασμα της «Μήδειας» και δεν κατάφεραν να αποτρέψουν με προληπτικές δράσεις οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Το σίγουρο είναι ότι το Μέγαρο Μαξίμου κάθε άλλο παρά επιδιώκει σε αυτήν την φάση, σύγκρουση είτε με τους αρμόδιους αυτοδιοικητικούς, είτε με τους επικεφαλής του ΔΕΔΔΗΕ και τις δημόσιες υπηρεσίες που έχουν την ευθύνη με τον έναν ή άλλο τρόπο για την συντήρηση του δικτύου ηλεκτροδότησης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.

Και αυτό φαίνεται καθώς στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου αποφεύγουν να απαντήσουν ευθέως σε ερωτήματα για τις ευθύνες της Περιφέρειας και των Δήμων της Αττικής, όπου η θεομηνία άφησε ισχυρό «αποτύπωμα» ζημιών με «αφορμή» την πτώση δέντρων σε καλώδια του δικτύου ηλεκτροδότησης.

Βεβαίως -να υπενθυμίσουμε- ότι τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση δεν οφείλονται μόνο στα δέντρα, αλλιώς γιατί μας προειδοποιούσαν από την Κυριακή για πιθανές διακοπές ρεύματος λόγω της ερχόμενης κακοκαιρίας και μας διαβεβαίωναν ότι είχαν σχέδιο;

Σε αυτήν την φάση το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να κερδίσει το στοίχημα της γρήγορης αποκατάστασης στις περιοχές κυρίως των βορείων προαστίων της Αττικής και να προετοιμάσει ταυτόχρονα την αλλαγή του πλαισίου για την αντιμετώπιση πχ εκ των προτέρων των ζημιών που προκαλεί η πτώση ενός δέντρου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης «προλογίζοντας» με την τοποθέτησή του στις 10 το πρωί την συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας θα επιχειρήσει να περιγράψει με ενάργεια τον σχεδιασμό και όλες τις δράσεις σχετικά με τον εμβολιασμό και το «τείχος» ανοσίας, τα σταδιακά βήματα προς το άνοιγμα της φετινής τουριστικής περιόδου.

Θα ξεκινήσει δε με ειδική αναφορά στις πρωτοβουλίες για την αποκατάσταση των ζημιών σε άμεσο χρόνο και για την ασπίδα πρόληψης παρόμοιων συμβάντων από μια νέα θεομηνία.

Θα στείλει τέλος με την ομιλία του σαφή μηνύματα και προς την αντιπολίτευση που κατηγορεί την κυβέρνηση για τις «αδυναμίες» του «επιτελικού κράτους».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Βελόπουλος για αποπομπή Μπρατάκου-Παπασταύρου: Πλανώνται κυβέρνηση και πρωθυπουργός εάν νομίζουν ότι θα διασωθούν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...