Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τσαβούσογλου λέει ότι εκτός από την Αίγυπτο «τούρκεψε» και η Γαλλία

Ο Τσαβούσογλου λέει ότι εκτός από την Αίγυπτο «τούρκεψε» και η Γαλλία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε νέες βολές κατά της χώρας μας προχώρησε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Sabah, όπου για μία ακόμη φορά άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει προσέγγιση με την Αίγυπτο και εξομάλυνση των σχέσεων με τον Μακρόν.

«Όταν έρθει η ώρα στήνουμε παιχνίδι και χαλάμε το παιχνίδι που επιχειρούν να στήσουν εναντίον μας» ανέφερε προκλητικά ο τούρκος ΥΠΕΞ, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Τουρκία Μανώλη Κωστίδη.

Αναφορικά με την χώρα μας, ο κ. Τσαβούσογλου επανέλαβε τους ισχυρισμούς ότι κλιμακώνει την ένταση.

«Με την Ελλάδα μπορούμε να λύσουμε τα διμερή ζητήματα μόνο μέσω διαλόγου.

»Έχουμε πει ότι είμαστε έτοιμοι να καθίσουμε στο τραπέζι όπως ορίζει το διεθνές δίκαιο.

»Η Ελλάδα ήταν η πλευρά που έφευγε.

»Αντί να μιλήσουν μαζί μας προσπάθησαν να μεταφέρουν τα ζητήματα στην ΕΕ.

»Στο τέλος όταν ήρθαν στο τραπέζι, ακολούθησαν την οδό της κλιμάκωσης της έντασης για να ανατρέψουν το τραπέζι.

»Η παρενόχληση στο πλοίο μας Τσεσμέ και οι προβοκατόρικες δηλώσεις των Ελλήνων αξιωματούχων είναι τα πρόσφατα παραδείγματα» ισχυρίζεται ο επικεφαλής της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής.

Σε ό,τι αφορά την Ανατολική Μεσόγειο, ο κ. Τσαβούσογλου σχολίασε ότι «στην περιοχή μας δεν υπάρχει πιθανότητα επιτυχίας των ενεργειακών σχεδιασμών που προσπαθούν να αποκλείσουν την Τουρκία.

»Η πρόταση του προέδρου μας να διεξαχθεί Διάσκεψη Ανατολικής Μεσογείου με όλες τις χώρες της περιοχής είναι ένα από τα πρόσφατα παραδείγματα για την ειλικρινή επιθυμία για συνεργασία».

«Για να μετατραπεί η ενέργεια σε ένα μέσο ειρήνης, εξαρτάται αυτή η προσέγγιση να έχει κοινή αποδοχή απ’ όλες τις χώρες της περιοχής και τη χρήση πόρων σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και σύμφωνα με τις αρχές δικαίου και δικαιοσύνης.

»Διαβιβάσαμε την πρότασή μας στην ΕΕ όπως “πώς πρέπει να γίνει, ποιοι πρέπει να συμμετέχουν”.

»Κάνουμε λόγο για δίκαιη μοιρασιά. Να συμμετέχουν και οι δυο πλευρές της Κύπρου», πρόσθεσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

«Βλέπει» ξανά προσέγγιση με Αίγυπτο με Μακρόν

«Με την Αίγυπτο έχουμε επαφές και σε επίπεδο πληροφοριών και σε επίπεδο υπουργείων Εξωτερικών.

»Έχω συναντηθεί πολλές φορές με τον (σ.σ υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου) Σαμέχ Σούκρι.

»Για παράδειγμα, στις συναντήσεις μας στον ΟΗΕ, είχαμε πολύωρες συνομιλίες για το πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τις σχέσεις» είπε στη συνέντευξή του ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών.

«Σύμφωνα με τις εξελίξεις των σχέσεων, μπορούμε να αρχίσουμε τις διαπραγματεύσεις για τα πεδία δικαιοδοσίας θαλάσσιων ζωνών.

»Επειδή είμαστε υπέρ της δίκαιης μοιρασιάς, θέλουμε να μιλήσουμε με όλους» διευκρίνισε ο Τσαβούσογλου.

Για τον Εμανουέλ Μακρόν ο Τσαβούσογλου δήλωσε ότι «ο πρόεδρος μας, έδωσε θετικά μηνύματα για την εξομάλυνση των σχέσεων με την Γαλλία.

»Στη συνομιλία που είχε με τον Μακρόν έθεσαν τα θέματα συνεργασίας για τη Συρία και το Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

»Ο Μακρόν είπε “εγώ δεν είμαι εναντίον του Ισλάμ το 17 % του πληθυσμού μας είναι Μουσουλμάνοι. Εγώ δεν θα είμαι εναντίον του Ισλάμ. Εδώ, έχουμε μία καλή σχέση με την τουρκική κοινότητα”».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Φόρουμ των ΗΠΑ στο Κατάρ για τη διεθνή δύναμη στη Γάζα – Εκτός η Τουρκία

Το Βέλγιο μπλοκάρει δάνειο 210 δισ. ευρώ στην Ουκρανία από τα «παγωμένα» ρωσικά κεφάλαια

Φοβισμένος Ερντογάν: Το Ισραήλ ενδέχεται να στοχοποιήσει την Τουρκία στο μέλλον

Ο Νετανιάχου είπε στον Μπάρακ (ΗΠΑ) ότι ο αλ-Σάραα της Δαμασκού ΔΕΝ είναι αξιόπιστος κι ότι ΔΕΝ θέλει τους Τούρκους

Μήνυμα Οτσαλάν: «Ο σοσιαλισμός οφείλει να είναι ο αγώνας για την απελευθέρωση των λαών»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...