Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΥΠΕΞ Λιβάνου σε Δένδια: Αδελφέ Νίκο, ευχαριστούμε και ευγνωμονούμε την Ελλάδα

ΥΠΕΞ Λιβάνου σε Δένδια: Αδελφέ Νίκο, ευχαριστούμε και ευγνωμονούμε την Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ολοκληρώθηκε η τριμερής Ελλάδας-Κύπρου-Λιβάνου, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. «Κοινός παρονομαστής της προσέγγισής μας είναι ο σεβασμός στο διεθνές δίκαιο, της προώθησης της καλής γειτονίας και της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών» επισήμανε ο Νίκος Δένδιας σε κοινές δηλώσεις που προχώρησε νωρίτερα με τον Λιβανέζο ομόλογό του Σάρμπελ Γουάχμπι.

«Πρόθεσή μας είναι να προωθήσουμε μια θετική ατζέντα με το σύνολο των κρατών της περιοχής μας» επισήμανε ο Ν. Δένδιας, κάτι που όπως είπε, τόνισε ιδιαίτερα κατά τη χθεσινή του επίσκεψη στην Άγκυρα.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών του Λιβάνου, εξέφρασε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του στον «αδελφό», όπως τον αποκάλεσε Ν. Δένδια συνεχάρη την Ελλάδα για την επέτειο των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821 κατά του Οθωμανικού ζυγού ευχαρίστησε για την συμπαράσταση της Ελλάδας μετά τη φονική έκρηξη στη Βηρυτό και ενημέρωσε ότι στη συνάντηση καλύφθηκαν όλα τα ζητήματα σε διμερές και τριμερές επίπεδο, που αφορούν στην ασφάλεια, στη σταθερότητα στην περιοχή την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και τη ροή προσφύγων στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Τα σχήματα συνεργασίας διμερή ή τριμερή που αναπτύσσουμε για μια “θετική ατζέντα στην περιοχή μας”, είναι ευέλικτα και ανοιχτά», είπε ο κ. Δένδιας «με βάση τον αμοιβαίο σεβασμό και τις κοινές μας αξίες» και ευχήθηκε στον υπουργό Εξωτερικών του Λιβάνου να ξεπεραστούν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Λίβανος και για τα οποία τον ενημέρωσε, ενώ του εξέφρασε «την πλήρη αλληλεγγύη της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη» για την ανόρθωση της χώρας.

Τον διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να παράσχει στο Λίβανο την υποστήριξή της με όποιο τρόπο μπορεί, ενώ προσέθεσε πως οι ελληνικές εταιρείες που έχουν μεγάλη εμπειρία στη Μέση Ανατολή είναι έτοιμες να συντρέξουν σε αυτή την προσπάθεια.

Επιπλέον όπως ανέφερε ο κ. Δένδιας συζήτησαν για τη σχέση του Λιβάνου με την Ε.Ε και επισήμανε στον Λιβανέζο ομόλογό του τη στήριξη που δίνει η Ελλάδα σε αυτή τη σχέση.

Όπως τόνισε ο κ. Δένδιας στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό συμβούλιο ο πρωθυπουργός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο να υπάρξει ρητή αναφορά, ότι η νέα χρηματοδότηση για τους πρόσφυγες από τη Συρία θα καλύπτει όχι μόνο τους πρόσφυγες που είναι στη Συρία αλλά και τον Λίβανο.

Στο επίκεντρο της τριμερούς συνάντησης Ελλάδας-Κύπρου-Λιβάνου, βρέθηκαν η τριμερής συνεργασία σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο, η αντιμετώπιση της πανδημίας και η συνεργασία ΕΕ και Λιβάνου, καθώς και οι περιφερειακές εξελίξεις, με έμφαση στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Συρία και τη Λιβύη, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Δένδιας: Πολιτικά εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη η πρόταση δυσπιστίας

Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε σειρά συναντήσεων

Νίκος Δένδιας: «Τιμάμε τις εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας που έπεσαν μέσα σ’ αυτά τα 203 χρόνια για να είναι η πατρίδα μας ελεύθερη»

Νίκος Δένδιας: Πρέπει να ομογενοποιήσουμε τους τύπους των πολεμικών αεροσκαφών μας

Νίκος Δένδιας: Τιμάμε την μνήμη χιλιάδων Ελλήνων και Φιλελλήνων που θυσιάστηκαν για την ελευθερία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...