ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

















































Τουρκία: Συνετρίβη κοντά στην Άγκυρα το Falcon 50 που μετέφερε τον αρχηγό ΓΕΣ της Δυτ. Λιβύης
Συγκλονιστικά ηχητικά ντοκουμέντα αποκαλύπτουν Ρώσους στρατιώτες να «ακονίζουν μαχαίρια για κανιβαλισμό» λόγω έλλειψης εφοδίων
Η τρομακτική επιστροφή του Ισλαμικού Κράτους - Οι τζιχαντιστές «επιστρατεύουν» την Τεχνητή Νοημοσύνη
Ένας σε σύγχυση κουτοπόνηρος Ερντογάν τηλεφώνησε στον Πρόεδρο του Λιβάνου για να «χαλάσει» την οριοθέτηση ΑΟΖ με την Κύπρο
Χαλέπι: Οι Κούρδοι απέκρουσαν επίθεση τζιχαντιστών της Δαμασκού - Ο ρόλος της Τουρκίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Μετά την πυρηνική βόμβα στον Κώστα Σημίτη που έριξε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος αποκάλυψε ότι ο Κώστας Σημίτης είχε προτείνει στον ΟΗΕ να αναγνωρίσει την τότε ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία» και η Ελλάδα θα υποκρινόταν ότι της επιβλήθηκε η ονομασία από τους «κακούς ξένους», ήρθε η σειρά του πρώην αν. υπουργού Εξωτερικών Γιάννη Βαληνάκη να ρίξει… πυρηνικά στον Κώστα Σημίτη.
Ο «καραμανλικός» νεοδημοκράτης και πανεπιστημιακός καθηγητής διεθνών σχέσεων, Γιάννης Βαληνάκης, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, αναφερόμενος στα Ίμια τα χαρακτήρισε «στρατιωτική ήττα» και στη συνέχεια εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Κώστα Σημίτη για τις συμφωνίες Μαδρίτης και Ελσίνκι.
Η κρίση των Ιμίων «ήταν μια στρατιωτική ήττα, η οποία μεταφράστηκε μετά σε μία διπλωματική ήττα, επαναλαμβάνω ήταν η Συμφωνία της Μαδρίτης όπου αναγνωρίσαμε ότι η Τουρκία έχει ζωτικά και νόμιμα συμφέροντα στο Αιγαίο, χωρίς να πάρουμε και κάποιο αντάλλαγμα και από την άλλη μεριά επίσης ήρθε και το Ελσίνκι, το οποίο τι λέει;
»Σας διαβάζω από ένα δημοσίευμα της “Καθημερινής” του 2006, “στο συμφωνηθέν αλλά μη υπογραφέν συνυποσχετικό”, που ετοίμαζε τότε η κυβέρνηση Σημίτη, αναφερόταν ρητά ότι, “οι δύο πλευρές συναινούσαν να επιλυθούν από το δικαστήριο και όλα τα συναφή ζητήματα, παρεμπίπτοντα ζητήματα, η τουρκική πλευρά μάλιστα κατέγραψε το δικαίωμά της να θέσει όποιο ζήτημα θεωρεί σκόπιμο και να αφεθεί στο δικαστήριο να αποφασίσει εάν αυτό είναι ή όχι παρεμπίπτων, μη εξαιρουμένων των γκρίζων ζωνών”» είπε και πρόσθεσε.
«Η κυβέρνηση Καραμανλή από την αρχή δεν είχε την ίδια άποψη με τον κ. Σημίτη, είναι προφανές αυτό και εγώ πιστεύω ότι συγκρίνεται η εξωτερική πολιτική της μίας περιόδου με την άλλη».























































