ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνάντηση των ΥΦΥΠΕΞ Ελλάδας και Τουρκίας – Τι συζήτησαν Φραγκογιάννης-Ονάλ

Συνάντηση των ΥΦΥΠΕΞ Ελλάδας και Τουρκίας – Τι συζήτησαν Φραγκογιάννης-Ονάλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε φιλικό και εποικοδομητικό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση εργασίας που είχε το Σάββατο στην Καβάλα, ο υφυπουργός Εξωτερικών για την οικονομική διπλωματία, Κώστας Φραγκογιάννης με τον Τούρκο ομόλογο του Σεντάτ Ονάλ.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, στη συνάντηση, που διήρκεσε περίπου τρεις ώρες, έγινε μια διεξοδική συζήτηση επί των προτάσεων προώθησης της διμερούς συνεργασίας στους οικονομικούς και εμπορικούς τομείς, καθώς και σε θέματα που άπτονται των επαφών μεταξύ των δύο λαών.

Οι συζητήσεις εστιάστηκαν σε ζητήματα επιχειρηματικής συνεργασίας, τουρισμού, διασυνδεσιμότητας σε διμερές και περιφερειακό επίπεδο, καθώς και σε επαναδραστηριοποίηση παλαιότερων πρωτοβουλιών, η υλοποίηση των οποίων εκκρεμεί.

Η σημερινή συνάντηση εργασίας μεταξύ των δύο υφυπουργών αποτελεί την έναρξη των επαφών αυτών.

Στο πλαίσιο της συνάντησης τέθηκε επί τάπητος ο πλήρης φάκελος των προκαταρκτικών καταλόγων που έχει καταρτιστεί από κάθε πλευρά με τα παραπάνω διμερή θέματα οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας προκειμένου να διαπιστωθεί ο βαθμός ωριμότητάς τους και να αποφασιστούν στη συνέχεια τα επόμενα βήματα.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τις πρόσφατες διαβουλεύσεις των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών στην Άγκυρα, με τη συμμετοχή και του Έλληνα υφυπουργού Εξωτερικών για την οικονομική διπλωματία, η ελληνική πλευρά είχε παρουσιάσει μια θετική ατζέντα 15 σημείων, κωδικοποιώντας θέματα που χρονίζουν από τη δεκαετία του 1970 και άλλα που έχουν τεθεί στους διαδοχικούς κύκλους διαπραγματεύσεων μέχρι σήμερα.

Μετά τη συνάντηση, οι δύο αντιπροσωπείες αναχώρησαν από το ξενοδοχείο της Καβάλας, όπου έγιναν οι συζητήσεις, για γεύμα σ’ ένα από τα γυαλοχώρια του Δήμου Παγγαίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η ΕΛ.Α.Σ. είχε προειδοποιήσει για τη συμμαχία Τουρκίας-Σαουδικής Αραβίας-Πακιστάν – Ο Μητσοτάκης έμεινε με τους Patriot στο… χέρι

Τριμερής αμυντική συμφωνία Τουρκίας, Σαουδικής Αραβίας και Πακιστάν στη Μέκκα – Ενεργοποιείται ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής τύπου NATO

Έξι χρόνια από τη μερική οριοθέτηση ΑΟΖ Ελλάδας-Αιγύπτου – Νίκος Δένδιας: «Κατοχυρώσαμε το εθνικό συμφέρον»

Τι απάντησε η Κάγια Κάλας στον Γιάννη Μανιάτη για τις νεοοθωμανικές μπούρδες περί «Γαλάζιας Πατρίδας»

Η Χαμάς μεταφέρει πολλές από τις επιχειρήσεις της από το Κατάρ στην Τουρκία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...