ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βαρβιτσιώτης: Σε δύσκολη θέση η Τουρκία – Θετικό βήμα η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν

Βαρβιτσιώτης: Σε δύσκολη θέση η Τουρκία – Θετικό βήμα η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην επικείμενη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν εστίασε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ο οποίος κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης τη χαρακτήρισε «θετικό βήμα» για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

«Είναι καλύτερα να βρισκόμαστε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων παρά να υπάρχει ένταση στο πεδίο» είπε στον REAL FM.

«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να πιέζει την Τουρκία να σεβαστεί τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κρατώντας παράλληλα ανοικτό το παράθυρο του διαλόγου» συμπλήρωσε όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Αναφερόμενος στη επίσκεψη του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Αθήνα, υπογράμμισε ότι «κύλησε ομαλά, χωρίς αναταράξεις, τις οποίες κάποιοι θα περίμεναν να συμβούν».

«Νομίζω ότι το μήνυμα που έστειλε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών στην Άγκυρα, ότι η Ελλάδα δεν έχει κανένα πρόβλημα να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε ακροατήριο γι’ αυτά που την προβληματίζουν στις σχέσεις της με την Τουρκία, οδήγησαν σε ένα κλίμα, δεν θα έλεγα συνεννόησης, αλλά πιο ήπιων τόνων από αυτό που έχουμε συνηθίσει από την τουρκική πολιτική ηγεσία» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

Παράλληλα απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης για τη χτεσινή συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας – Τουρκίας εξηγώντας πως τέθηκαν από την ελληνική πλευρά όλα τα ζητήματα που μας προβληματίζουν, της υφαλοκρηπίδας, της ΑΟΖ και των παραβιάσεων και θυμίζοντας ότι ο Νίκος Δένδιας τα έθεσε αυτά και δημοσίως την Άγκυρα.

«Η Ελλάδα κατάφερε να διεθνοποιήσει τις ελληνοτουρκικές διαφορές, ώστε σήμερα να έχουν γίνει κομμάτι των ευρωτουρκικών σχέσεων» υπογράμμισε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι η Τουρκία βρίσκεται σε μια δύσκολη θέση, γι’ αυτό έχει επιλέξει τελικά -μετά τη διπλωματική της περιθωριοποίηση και όλα αυτά τα κακά μηνύματα που φτάνουν και από τις Βρυξέλλες και τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, αλλά και από την Ουάσιγκτον- να χαμηλώσει τους τόνους στην ελληνοτουρκική αντιπαράθεση, χωρίς να σημαίνει ότι λύθηκαν τα μεταξύ μας ζητήματα.

»Μια επίσκεψη που κυλά ήρεμα δεν σημαίνει ότι έχουμε φτάσει στο σημείο να έχουμε λήξει τα μεταξύ μας ζητήματα».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το ΥΠΕΞ της Ελλάδας λέει ότι η Τουρκία έκανε δύο τρύπες στο νερό με τα δήθεν «θαλλάσια πάρκα»

Όσο ο Κυριάκος κάνει διακοπές ο Ερντογάν «κύκλωσε» Καστελλόριζο και «κατέλαβε» Β/Α Αιγαίο με δήθεν «θαλάσσια πάρκα»

Ο Ερντογάν μπλόκαρε τις κουρδικές δυνάμεις από την είσοδο στον πόλεμο στο Ιράν

Το Ισραήλ ως «ερωμένη» της Μέσης Ανατολής: Επιθυμητό κεκλεισμένων των θυρών, αποδιωγμένο στο προσκήνιο

Τι κρύβεται πίσω από τη σύναψη συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας, Σαουδικής Αραβίας και Πακιστάν; – Οι επιπτώσεις για την Ελλάδα και την Κύπρο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...