Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τρεις παραιτήσεις στο επιτελείο Σαμαρά «μυρίζουν» πρόωρες εκλογές

Τρεις παραιτήσεις στο επιτελείο Σαμαρά «μυρίζουν» πρόωρες εκλογές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τρεις παραιτήσεις στο Μέγαρο Μαξίμου αποτελούν την τελευταία ένδειξη για πρόωρες εκλογές, λίγο μετά την κυνική ομολογία του Μιχάλη Ταμήλου ότι προετοιμάζεται ως βουλευτής για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για την πρώτη φάση της αξιολόγησης και ενώ η εκλγολογεία τις τελευταίες ημέρες χτυπάει κόκκινο, υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού, Δημήτρης Βαρτζόπουλος και οι Γενικοί Γραμματείς Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Ιωάννης Παναγιωτόπουλος και Ανδρέας Κατσανιώτης. Οι παραιτήσεις των στενών συνεργατών του πρωθυπουργού έπεσαν σαν κεραυνός εν αιθρία, καθώς ουδέποτε είχε σημειωθεί διάσταση απόψεων που να μπορεί να επιφέρει τις παραιτήσεις.

Σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν από το ρεπορτάζ, και τα τρία στελέχη του κυβερνητικού επιτελείου έχουν εκφράσει τις προθέσεις τους να είναι υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές.

Για να μπορούν να το κάνουν αυτό, σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται από το νόμο, θα πρέπει να έχουν παραιτηθεί από το αξίωμά τους 18 μήνες πριν ολοκληρωθεί η τετραετία της κυβέρνησης, δηλαδή πριν τον Ιούνιο του 2016.

Για την περίπτωση των τριών Γενικών Γραμματέων που ανέλαβαν καθήκοντα τον Ιούνιο του 2012 και σήμερα παραιτήθηκαν, απομένουν αρκετοί μήνες μέχρι τη λήξη του 18μηνου και συγκεκριμένα 21.

Το γεγονός αυτό παραπέμπει για μία ακόμη φορά σε εκλογική ετοιμότητα των στενών συνεργατών του πρωθυπουργού, οι οποίοι γνωρίζοντας την κατάσταση στο πολιτικό προσκήνιο και παρασκήνιο καλύτερα από τον οποιονδήποτε, άφησαν τα πόστα τους για να είναι έτοιμοι και να πληρούν τις προϋποθέσεις για υποψηφιότητα σε πρόωρες εκλογές.

Μπορεί λοιπόν από το Μέγαρο Μαξίμου να αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι κάθε αναφορά σε προσφυγή στις κάλπες, αλλά οι ενδείξεις παραπέμπουν σε εκλογές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

ΣΥΡΙΖΑ για αποπομπή Παπασταύρου και Μπρατάκου από Μητσοτάκη: Καλή τύχη στους επόμενους

Αποπέμφθηκαν από τον Μητσοτάκη οι Παπασταύρου και Μπρατάκος – Το παρασκήνιο

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Γιατί ζητάμε διεθνείς παρατηρητές στις εκλογές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...