Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παπούλιας: “Οι σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρώπη περνάνε από την Κύπρο”

Παπούλιας: “Οι σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρώπη περνάνε από την Κύπρο”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Από την Αρμενία που βρίσκεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας έστειλε την Τρίτη μήνυμα προς την Τουρκία ότι «οι σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση περνούν από τη Λευκωσία», ζητώντας παράλληλα την Τουρκία να αναγνωρίσει ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Κύπρο.

Ο Κάρολος Παπούλιας, κατά τη διάρκεια της αντιφώνησης του προς τον Πρόεδρο της Αρμενίας, Σεργ Σαργκιάν στο Ερεβάν, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, τόνισε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει τη διαδικασία για επίτευξη συνολικής λύσης του Κυπριακού.

«Δεν υποστηρίζουμε, όμως, την οποιαδήποτε λύση, αλλά λύση που θα σέβεται τις αρχές του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Μιας λύσης σύμφωνης με το κοινοτικό κεκτημένο και τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο» είπε.

Και πρόσθεσε: «Όσον αφορά τις σχέσεις μας με την Τουρκία, η ελληνική πλευρά συνεχίζει να αναπτύσσει με συνέπεια τις πρωτοβουλίες της για την εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις πρέπει να εντάσσονται σε ένα πλαίσιο καλής γειτονίας που θα διέπεται από τους διεθνώς ισχύοντες κανόνες δικαίου. Επιθυμώ να τονίσω ότι και η Τουρκία οφείλει, από πλευράς της, να συμβάλλει στη δημιουργία και διατήρηση του κλίματος αυτού».

Έμμεση αλλά σαφή αναφορά έκανε και στη στάση των Σκοπίων όταν υπογράμμισε ότι «η ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί στρατηγικό στόχο της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής». Βασική, όμως, προϋπόθεση για την υλοποίηση του οράματος αυτού, επισήμανε, είναι η ύπαρξη σχέσεων καλής γειτονίας μεταξύ όλων των χωρών της περιοχής.

Ο Κάρολος Παπούλιας σημείωσε τη σπουδαιότητα στην ανάπτυξη των σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αρμενία, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη γενοκτονία των Αρμενίων το 1915.

«Είμαστε περήφανοι που η Ελλάδα υπήρξε από τις λίγες χώρες που παραχώρησαν άσυλο στους διωκόμενους Αρμένιους, αλλά και από τις πρώτες χώρες που αναγνώρισε τη γενοκτονία του αρμενικού λαού. Πρόσφατα η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε νόμο που προβλέπει την ποινικοποίηση της άρνησης των γενοκτονιών» τόνισε.

Η επίσημη επίσκεψη ολοκληρώνεται την Τετάρτη το μεσημέρι και αμέσως μετά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιστρέφει στην Αθήνα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Ο Ερντογάν απείλησε να στείλει στον Αλλάχ τον Νετανιάχου: «Ο Κύριός μας να τον κάνει να υποφέρει»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...