ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΥΠΕΞ: Αποτίουμε φόρο τιμής σε όσους υπερασπίστηκαν την Κύπρο

ΥΠΕΞ: Αποτίουμε φόρο τιμής σε όσους υπερασπίστηκαν την Κύπρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με τη συμπλήρωση σήμερα 47 ετών από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, που οδήγησε στην παράνομη κατοχή άνω του ενός τρίτου της νήσου, αποτίουμε φόρο τιμής σε όσους αντιστάθηκαν στον εισβολέα και ιδιαίτερα στους πεσόντες, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών και συνεχίζει: Σύσσωμος ο Ελληνισμός συνεχίζει να ζει με το δράμα των χιλιάδων αγνοουμένων, εκτοπισμένων και εγκλωβισμένων στην Κύπρο.

Η Ελλάδα σε απόλυτο συντονισμό με την Κυπριακή Δημοκρατία εργάζεται για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, λύση που θα βασίζεται στις σχετικές Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου.

Μια Κύπρος ενωμένη στο πλαίσιο μιας δικοινοτικής διζωνικής Ομοσπονδίας.

Οι συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλει η Τουρκία, καθώς και η σημερινή ηγεσία της τουρκοκυπριακής κοινότητας, για την ανατροπή της προοπτικής αυτής μας βρίσκουν απολύτως αντίθετους και τις απορρίπτουμε στο σύνολό τους.

Η συνέχιση των παράνομων ενεργειών, καθώς και των νέων εξαγγελιών από τουρκικής πλευράς καταπατούν τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, καθώς και τις εκκλήσεις της Διεθνούς Κοινότητας.

Είναι καταδικαστέες και δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητες.

Η Τουρκία οφείλει να σταματήσει άμεσα την προκλητική και παραβατική της συμπεριφορά και να συμμορφωθεί με το Διεθνές Δίκαιο, καταλήγει το υπουργείο Εξωτερικών.

Νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, με ανάρτησή του στο Twitter τίμησε τους πεσόντες υπερασπιστές της Κύπρου:

«Ἐς γῆν ἐναλίαν Κύπρον, οὗ μ’ ἐθέσπισεν οἰκεῖν Ἀπόλλων» (Ευριπίδη, Ελένη). Στη μνήμη των υπερασπιστών της Ελευθερίας της Κύπρου, έγραψε ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Δένδιας για 4η Ιουλίου: «Οι ελληνοαμερικανικοί δεσμοί είναι ισχυροί»

Συνελήφθησαν δύο Τούρκοι λαθρέμποροι όπλων με 50 πιστόλια

Ο Νίκος Δένδιας υποδέχθηκε στο YΠ.ΕΘ.Α. τον Νίκο Ανδρουλάκη – Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ενημερώθηκε για τα εθνικά θέματα

Νετανιάχου σε Ερντογάν: «Ηρέμησε!» – Ευθεία προειδοποίηση για επίθεση του Ισραήλ στην Τουρκία

Ο Νίκος Δένδιας από τον ιστορικό σύμμαχό μας Μαυροβούνιο: «Αν δεν συνεργαστούμε, οι κοινωνίες και οι χώρες μας δεν μπορούν να είναι ασφαλείς»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...