Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παναγιωτόπουλος: Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι το σπαθί της Ελλάδας

Παναγιωτόπουλος: Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι το σπαθί της Ελλάδας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι το σπαθί της Ελλάδος, «η Κόψη του Σπαθιού, η Τρομερή». Το ιερό μας καθήκον και η ευεργετική μας προσπάθεια, στοχεύει στο να διατηρήσει αυτό το πολύτιμο σπαθί, αιχμηρό και λαμπερό ταυτόχρονα».

Αυτό τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας κατά τη βράβευσή του με το «2021 AHEPA Pericles Award» από την «American Hellenic Educational Progressive Association – AHEPA», σε τελετή που διοργανώθηκε στο Πολεμικό Μουσείο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 99ου συνεδρίου της οργάνωσης.

«Στο υπουργείο Άμυνας», συνέχισε, στόχος είναι «μια Ελλάδα, δυνατή, υπερήφανη και ειρηνική, αλλά σφοδρή και ανθεκτική».

Αναφερόμενος στη βράβευσή του φέτος, που συμπληρώνονται 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση, ο Ν. Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε:

«Δεσμευόμαστε κι εμείς από τις προσπάθειες των προγόνων μας να μείνουμε πιστοί στην προσπάθεια και να προωθήσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα εναντίον όλων των απειλών και όλων των εχθρών».

Για τις Ένοπλες Δυνάμεις, επισήμανε ότι «η προσπάθεια να αναβαθμίσουμε τη συνολική δυνατότητα των Ενόπλων Δυνάμεων είναι συνεχής.

»Επιταχύναμε και το καταφέραμε γρηγορότερα, γιατί είμαστε υποχρεωμένοι από τις περιστάσεις να πράξουμε».

«Είμαστε αφοσιωμένοι σε μια συνεχή προσπάθεια να υπερασπιστούμε και να προστατεύσουμε τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας σε δύσκολους καιρούς.

»Σε καιρούς ανεπανάληπτων απειλών και προκλήσεων, πολλαπλών και πολύπλοκων, και πραγματικά δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις στην προσπάθειά μας να τα καταφέρουμε» πρόσθεσε ο Ν. Παναγιωτόπουλος.

«Η μεγαλύτερη δύναμη της Ελλάδος», είπε, «είναι ο Ελληνισμός, και το μεγαλύτερο σημείο αναφοράς, το μεγαλύτερο προσόν του Ελληνισμού, είναι όλοι οι Έλληνες, οι Έλληνες της Διασποράς».

Όπως ανακοινώθηκε, το «παρών» στην τελετή έδωσαν ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Πολεμικού Μουσείου Αναστάσιος Λιάσκος, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Geoffrey R. Pyatt, ο ύπατος πρόεδρος της AHEPA George G. Horiates, ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης, ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, ο υπαρχηγός του ΓΕΕΘΑ αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης, ο διοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας, ο Επιτελάρχης του ΓΕΕΘΑ αντιπτέραρχος Γεώργιος Φασούλας, οι διευθυντές Κλάδων και Διευθύνσεων του ΓΕΕΘΑ, καθώς και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της AHEPA.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Νίκος Δένδιας την Τρίτη στη συνάντηση της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα στην Ουκρανία

Η Σχολή Ευελπίδων στις 25 καλύτερες στρατιωτικές σχολές στον κόσμο

Ιωάννης Κεφαλογιάννης: «Ο κ. Κασσελάκης υπηρετεί τη θητεία του χωρίς να έχει το παραμικρό προνόμιο»

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σχετικά με δημοσιεύματα για την Κύρωση των Μνημονίων με ΗΠΑ

Νίκος Δένδιας: Εξαιρετικό επίπεδο διμερούς αμυντικής σχέσης Ελλάδος–Μαυροβουνίου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...