ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στην Αθήνα ο σύμμαχος πρόεδρος Σίσι της Αιγύπτου – Τον υποδέχτηκε ο Δένδιας

Στην Αθήνα ο σύμμαχος πρόεδρος Σίσι της Αιγύπτου – Τον υποδέχτηκε ο Δένδιας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην Αθήνα βρίσκεται ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, για την 9η Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας-Αιγύπτου-Κύπρου, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 19 Οκτωβρίου στο Χίλτον.

Τον Αιγύπτιο πρόεδρο υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» ο υπουργός Εξωτερικών.

Ο Νίκος Δένδιας έγραψε στο Twitter του:

«Υποδέχτηκα εγκάρδια εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης τον Πρόεδρο της φίλης και στρατηγικού εταίρου Αιγύπτου, Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, ο οποίος επισκέπτεται την Ελλάδα στο πλαίσιο της Τριμερούς Συνόδου Κορυφής ανάμεσα σε Ελλάδα, Κύπρο και Αίγυπτο που πραγματοποιείται σήμερα στην Αθήνα».

Η ατζέντα των αρχηγών

Κυριάκος Μητσοτάκης, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι και Νίκος Αναστασιάδης αναμένεται να συζητήσουν για σημαντικές περιφερειακές εξελίξεις και ζητήματα, όπως οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, το Κυπριακό, οι εξελίξεις στη Λιβύη ενόψει των εκλογών της 24ης Δεκεμβρίου, στη Συρία και τον Λίβανο.

Οι τρεις ηγέτες αναμένεται ακόμη να υιοθετήσουν Κοινή Διακήρυξη που θα σηματοδοτεί τις κοινές τους αντιλήψεις για τις εξελίξεις στην περιοχή και το ευρύ φάσμα συνεργασίας των τριών χωρών, ιδιαίτερα στον τομέα της ενέργειας και του περιβάλλοντος.

Παράλληλα με τις εργασίες της τριμερούς Συνόδου Κορυφής, θα πραγματοποιηθεί στο Χίλτον επιχειρηματικό Φόρουμ με τη συμμετοχή επιχειρηματιών από τους τομείς της ενέργειας και της ναυτιλίας, με στόχο να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη συνεργασιών στους συγκεκριμένους κλάδους των οικονομιών των τριών χωρών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση ALCO: Δημοφιλέστερος υπουργός ο Νίκος Δένδιας – Ανησυχία για τα ελληνοτουρκικά

Ο Νίκος Δένδιας συζήτησε με τον Πρόεδρο Αλ Σίσι την επιτακτική ανάγκη για περαιτέρω προώθηση της συνεργασίας Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου

Ο Νίκος Δένδιας στο Κάιρο για την τριμερή Άμυνα Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου

«Η συμφωνία της Μέκκας δεν πρόκειται για μια δεσμευτική συμφωνία» – Χάος στη Μέση Ανατολή – Όλοι οι Άραβες μιλάνε με τους Ισραηλινούς και ο καθένας μόνος του

Με Barak MX η Εθνική Φρουρά της Κύπρου πανέτοιμη να κάνει σκόνη τους Τούρκους εισβολείς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...