Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε συναγερμό ο στρατός – Σε επιφυλακή για υβριδική επίθεση Ερντογάν

Σε συναγερμό ο στρατός – Σε επιφυλακή για υβριδική επίθεση Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τη λήψη προληπτικών μέτρων με ιδιαίτερη έμφαση στην επαύξηση της επιτήρησης των χερσαίων και θαλασσίων συνόρων της χώρας μας, την αυξημένη ετοιμότητα καθώς και στην άμεση αναφορά περιστατικών από τις Μονάδες της παραμεθορίου που αφορούν σε αύξηση των παράνομων μεταναστευτικών ροών, αποφάσισε σύμφωνα με με στρατιωτικές πηγές, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ μαζί με τους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, μετά τις δηλώσεις Ερντογάν.

Συγκεκριμένα, μετά τις απειλές του Τούρκου Προέδρου για άνοιγμα των συνόρων, συγκλήθηκε έκτακτη σύσκεψη υπό τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο, την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου, για την λήψη μέτρων, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές.

Όλα τα ανωτέρω έγιναν σε συντονισμό με τους Αρχηγούς της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος / Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Έτοιμοι να αποτραπεί ένας «νέος Έβρος»

Σε κατάσταση εγρήγορσης, σε απόλυτο συντονισμό με τα Σώματα Ασφαλείας, βρίσκονται οι Ένοπλες Δυνάμεις οι οποίες είναι και πάλι έτοιμες εφόσον απαιτηθεί ν’ αποτρέψουν έναν «νέο Έβρο» ή νέο 2015 στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί στο Επιτελείο είναι ότι μετά τις δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν, στη Λεωφόρο Μεσογείων, θυμήθηκαν την Παρασκευή πριν την Καθαρά Δευτέρα του 2020.

Ίδια μέρα, σχεδόν ίδιες δηλώσεις από τον Τούρκο πρόεδρο, αν και τότε είχαν προηγηθεί δηλώσεις του Τούρκου υπουργού εσωτερικών.

Τα γεγονότα με την άθλια εργαλειοποίηση δύσμοιρων μεταναστών είναι γνωστά, όπως και το τι ακριβώς ακολούθησε.

Οι νέες εξ Ανατολών δηλώσεις δεν θα μπορούσαν να μην απασχολήσουν το Επιτελείο.

Υπό τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ συγκλήθηκε σύσκεψη με τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων των κλάδων, όπως κάθε Παρασκευή.

Από το υπουργείο Εθνικής Αμύνης μάλιστα, διευκρινίζεται ότι «η συνάντηση της Στρατιωτικής Ηγεσίας που συγκλήθηκε υπό τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, σημειώθηκε στο πλαίσιο των τακτικών ενημερώσεων που πραγματοποιούνται σχετικώς με την κατάσταση στα τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα»

Σε αυτές τις συσκέψεις αξιολογούνται οι πληροφορίες που υπάρχουν, η τρέχουσα κατάσταση στο στράτευμα, ενώ από το τραπέζι δεν λείπει η επικαιρότητα που αφορά και τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Και επειδή ο Τούρκος πρόεδρος έχει φανεί «συνεπής» στις δηλώσεις του κατά το παρελθόν, πρώτες κατευθύνσεις του Επιτελείου έχουν καθαρά βοηθητικό χαρακτήρα προς τα Σώματα Ασφαλείας, όπως και το 2020.

Η λήψη προληπτικών μέτρων με ιδιαίτερη έμφαση στην επαύξηση της επιτήρησης των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων της χώρας μας.

Η αυξημένη ετοιμότητα.

Η άμεση αναφορά περιστατικών από μονάδες της παραμεθορίου, που αφορούν σε αύξηση των παράνομων μεταναστευτικών ροών.

Η σύσκεψη που έγινε ανάμεσα στην Στρατιωτική ηγεσία ήταν σε πλήρη συντονισμό με τους Αρχηγούς της ΕΛ.ΑΣ & του Λιμενικού Σώματος.

Δεν υπάρχει κανείς παραλογισμός σε αυτά τα δεδομένα που εξετάζει η στρατιωτική ηγεσία διότι η κατάσταση στα σύνορα Λευκορωσίας-Πολωνίας, όπως και η συμπεριφορά του Λευκορώσου ηγέτη θυμίζουν σε πολλά την πρακτική της ασύμμετρης απειλής που είχε ξεσπάσει στα Ελληνοτουρκικά σύνορα το 2020.

Και μπορεί μετά το «πυροτέχνημα» που πέταξε ο Τούρκος πρόεδρος να έσπευσε, μιλώντας με Ευρωπαίους Αξιωματούχους, να σημειώσει ότι προσπαθεί πάντα να δρα όπως πρέπει στο μεταναστευτικό και να μην δημιουργούνται εντάσεις στα Ευρωπαϊκά σύνορα, αλλά η εγρήγορση στην Ελληνική μεθοριακή γραμμή είναι κάτι το δεδομένο.

Αλλά και μέσα από τα στατιστικά που βλέπουν κάθε μέρα οι Αξιωματικοί παρατηρείται πως υπάρχει μια προσπάθεια αύξησης των μεταναστευτικών ροών.

Δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το γεγονός πως, ιδιαίτερα τις τελευταίες εβδομάδες τα UAV’s της Άγκυρας δεν έχουν σταματήσει να παραβιάζουν το FIR Αθηνών, καταγράφοντας το που και πότε βρίσκονται οι δυνάμεις αποτροπής, κυρίως στα νησιά.

Την ίδια στιγμή τα παράνομα δρομολόγια της ψεύτικης ελπίδας αλλάζουν ρότα, κατευθυνόμενα σε άλλα σημεία πιο ασφαλή για τους σύγχρονους δουλέμπορους.

Και στον Βόρειο τομέα του Νομού Έβρου οι καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούν έως αυτές τις ημέρες, η παρατεταμένη ανομβρία δίνει λαβές στους εκεί παράνομους διακινητές.

Οδηγούν ακόμη και τώρα, παρά το νέο φράχτη και την ενίσχυση του παλαιότερου, κάποιες εκατοντάδες μεταναστών προς τα χερσαία ή παραποτάμια σύνορα διότι στα περισσότερα σημεία του, ο ποταμός ακόμη «πατιέται».

Οι δυνάμεις της παραμεθορίου είναι εύλογο λόγω της γεωγραφικής θέσης που βρίσκονται, να παραμένουν σε διαρκή εγρήγορση. Αντιμετωπίζουν εκατοντάδες περιστατικά κάθε μήνα είτε στον Έβρο είτε στα νησιά του Αν. Αιγαίου.

Ακόμη και παράνομα περάσματα στο Βόρειο τμήμα του Έβρου «σφράγισαν» τα τμήματα Ειδικών Δυνάμεων που έχουν ενισχύσει σημαντικά το Νομό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Νίκος Δένδιας: Πολιτικά εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη η πρόταση δυσπιστίας

Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε σειρά συναντήσεων

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...