Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισχυρό μήνυμα χαλύβδινης συμμαχίας Ελλάδας-Αιγύπτου – Δένδιας και Σούκρι στο ίδιο κυβερνητικό αεροσκάφος

Ισχυρό μήνυμα χαλύβδινης συμμαχίας Ελλάδας-Αιγύπτου – Δένδιας και Σούκρι στο ίδιο κυβερνητικό αεροσκάφος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ισχυρό μήνυμα καθαρής φιλίας και χαλύβδινης συμμαχίας στέλνουν Ελλάδα και Αίγυπτος με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια και τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Σάμεχ Σούκρι, να μεταβαίνουν στο Μπαχρέιν με το ίδιο κυβερνητικό αεροσκάφος το Σάββατο το πρωί.

Ο Νίκος Δένδιας, που διαφυλάττει και υλοποιεί απαρέγκλιτα την εθνική γραμμή του σχεδίου της οικοδόμησης του μεγάλου γεωπολιτικού οράματος για την Ανατ. Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, ανάρτησε στο Twitter φωτογραφίες με τον κ. Σούκρι, συνοδευόμενες με την ακόλουθη λεζάντα:

«Σε συνέχεια της χθεσινής τετραμερούς συνάντησης στην Αθήνα, μεταβαίνω σήμερα με τον ΥΠΕΞ της Αιγύπτου S.Shoukry στο Μπαχρέιν, όπου θα συμμετάσχουμε στο Forum Manama Dialogue.

»Οι υποδειγματικές σχέσεις Ελλάδας – Αιγύπτου & οι εξελίξεις σε Αν. Μεσόγειο, Μ. Ανατολή & Β. Αφρική στο επίκεντρο».

Υπενθυμίζουμε ότι η Αίγυπτος είναι η πρώτη χώρα που με σαφήνεια είχε δηλώσει πώς θα βρεθεί στο πλευρό της Ελλάδας στην Ανατ. Μεσόγειο.

Συγκεκριμένα, τον Μάιο του 2017 ο Σάμεχ Σούκρι, στη Διάσκεψη της Ρόδου, είχε δηλώσει ότι η Αίγυπτος «στηρίζει την Ελλάδα στην εδραίωση της ειρήνης στην ανατολική Μεσόγειο».

Ο Νίκος Δένδιας πραγματοποιεί επίσκεψη στο Μπαχρέιν (Μανάμα) κατά το διάστημα 20-22 Νοεμβρίου 2021, προκειμένου να συμμετάσχει στο ετήσιο φόρουμ «Manama Dialogue» (19-21 Νοεμβρίου 2021).

Στο πλαίσιο της παραμονής του στο Μπαχρέιν, ο υπουργός Εξωτερικών θα πραγματοποιήσει σειρά διμερών συναντήσεων με υψηλούς αξιωματούχους του Μπαχρέιν.

Συγκεκριμένα, προγραμματίζεται να έχει συνάντηση τη Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου, με τον ομόλογό του Abdullatif bin Rashid Alzayani.

Οι συνομιλίες αναμένεται να καλύψουν κυρίως τις διμερείς σχέσεις, εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο, Μ. Ανατολή, περιοχή του Κόλπου και Λιβύη, καθώς και τη συνεργασία της Ελλάδας με το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου.

Μετά το πέρας της ανωτέρω συνάντησης, ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να γίνει δεκτός από τον Διάδοχο του Θρόνου και Πρωθυπουργό του Μπαχρέιν πρίγκιπα Salman bin Hamad Al Khalifa.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Μπαχρέιν, στο περιθώριο του Φόρουμ «Manama Dialogue», ο υπουργός Εξωτερικών, προβλέπεται επίσης να συναντηθεί, το Σάββατο 20 Νοεμβρίου με τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράκ, Fuad Hussein και στη συνέχεια με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Ισραήλ, Eyal Hulata.

Την Κυριακή 21 Νοεμβρίου, ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να πραγματοποιήσει διμερείς συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό του Ιρακινού Κουρδιστάν, Masrour Barzani και στη συνέχεια με τον Ιορδανό ομόλογό του, Ayman Safadi.

Την ίδια ημέρα ο υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στις εργασίες του ετήσιου φόρουμ «Manama Dialogue» (19-21 Νοεμβρίου 2021) και, ειδικότερα, στη συζήτηση με θέμα «Conflict Termination in the Wider Region» (21 Νοεμβρίου).

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΥΠΕΞ: Η ελληνική κυβέρνηση καταδικάζει τις επιθέσεις του Ιράν προς το Ισραήλ

Ο Νίκος Δένδιας στο MIT συναντήθηκε με ειδικούς σε θέματα Τεχνολογίας και Ναυπηγικής

Χρυσουλάκης: Οι κοινότητες της ελληνικής Διασποράς συνιστούν διακριτή μορφή «ήπιας ισχύος»

Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με ομογενείς στη Βοστώνη

Χρυσουλάκης: «Υποστήριξη και ανάπτυξη δικτύων και δομών της ομογένειας» – Τσούνης: «Χρειαζόμαστε ηγεσία και η ηγεσία λείπει»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...