Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εισαγγελική παρέμβαση μετά τις δηλώσεις Γιαννάκου περί «MEΘ για VIP»

Εισαγγελική παρέμβαση μετά τις δηλώσεις Γιαννάκου περί «MEΘ για VIP»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών προκάλεσαν οι καταγγελίες περί ΜΕΘ που παραμένουν σκόπιμα κλειστές, στις οποίες προέβη χθες σε τηλεοπτική του εμφάνιση ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, Μιχάλης Γιαννακός.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, έδωσε εντολή να διερευνηθούν οι καταγγελίες του κ. Γιαννακού περί «ΜΕΘ για VIP», με σκοπό να διακριβωθεί η βασιμότητά τους και να εντοπιστεί αν προκύπτει η διάπραξη του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος.

Ο φάκελος που αφορά τις καταγγελίες του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, θα ενταχθεί στο πλαίσιο της προκαταρκτικής που ήδη διενεργείται με αφορμή καταγγελίες για θανάτους ασθενών με κορωνοϊό που διασωληνώθηκαν εκτός ΜΕΘ.

Σύμφωνα με όσα είπε χθες ο κ. Γιαννακός, από τις 647 κλινικές ΜΕΘ που λειτουργούν σε όλη τη χώρα για ασθενείς με κορωνοϊό, οι 47 κρατούνται κενές με σκοπό να διατεθούν, εφόσον χρειαστεί, σε επιφανείς ασθενείς, την ίδια ώρα που, όπως είπε ο καταγγέλλων, 114 ασθενείς έχουν διασωληνωθεί εκτός ΜΕΘ.

Αντίδραση υπουργού Υγείας

Οι καταγγελίες του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, ο οποίος σε τηλεοπτική εκπομπή όχι μόνο διέψευσε τους ισχυρισμούς του κ. Γιαννακού αλλά τόνισε πως έχει συντάξει αναφορά αξιοποίνων πράξεων σε βάρος του συνδικαλιστή.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Πέμπτης ο κ. Πλεύρης είπε πως ο ίδιος έχει συντάξει την αναφορά αξιοποίνων πράξεων και δεν αναμένει την εισαγγελία να κινηθεί αλλά ο ίδιος κινεί την υπόθεση λέγοντας πως ο κ. Γιαννάκος θα κληθεί τις επόμενες ημέρες να καταθέσει όλα όσα γνωρίζει.

«Ας τολμήσει να πει ένα όνομα, δεν έχει πει. Αν το πει, τότε θα κινηθεί η μηνυτήρια αναφορά», είπε ο κ. Πλεύρης λέγοντας πως οι γιατροί δεν μπορούν να ανεχθούν ότι ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ τους κατηγορεί ότι κρατούν κρεβάτια.

Ο κ. Πλεύρης επανέλαβε ότι πρόκειται για ψεύδη και δήλωσε εξοργισμένος καθώς όπως είπε θα μπορούσε να δεχθεί κριτική για παραλείψεις ή γιατί δεν υπάρχουν αρκετές ΜΕΘ αλλά είναι εντελώς διαφορετικό να χαρακτηρίζει ουσιαστικά εγκληματίες την κυβέρνηση ένας συγκεκριμένος συνδικαλιστής.

«Το να λέγεται ότι γιατροί και νοσηλευτές και προφανώς και πολιτικά προϊστάμενοι, βρίσκονται σε ένα κύκλωμα εγκληματικό που κρατάει κλίνες κενές προκειμένου αν αρρωστήσει ο Ντσουνος, ο Κούτρας ή ο Πλεύρης να μπορέσει να έχει κλίνη ΜΕΘ και να μην έχουν άλλοι συμπολίτες, με συγχωρείτε αυτό είναι ψευδέστατο, συκοφαντικό και σας ενημερώνω ότι έχω ήδη συντάξει την αναφορά αξιοποίνων πράξεων για να την καταθέσω» είπε ο κ. Πλεύρης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στ. Κασσελάκης: Θα καταργήσουμε τη μπίζνα των απογευματινών χειρουργείων – Πραγματική Δημόσια Υγεία

Έρευνα-χαστούκι στην κυβέρνηση για τις υπηρεσίες υγείας: Αυξάνεται συνεχώς η δυσαρέσκεια των πολιτών

ΠΟΕΔΗΝ: Τρομακτικές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό, νοσηλευτές και ασθενοφόρα στα νοσοκομεία των νησιών

Δημήτρης Κόκοτας: Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση ο τραγουδιστής

Κασσελάκης: «Το ΕΣΥ επί Μητσοτάκη έγινε ΕΓΩ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...