ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Γεραπετρίτης, Ενέργεια, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Ιόνιο Πέλαγος, Κρήτη, Νότιο Κρητικό Πέλαγος (Λιβυκό), Υδρογονάνθρακες, Υποθαλάσσιος Αγωγός EastMed,


















































Πρωτοφανές περιστατικό σε τραμ: Νεαροί παρενοχλούσαν τους επιβάτες με ερωτικό βοήθημα
Α. Σαμαράς στο Best TV : Ο Μητσοτάκης είναι το χάος - Πέθανε η λαϊκή ψυχή της ΝΔ (βίντεο)
Νεκρός ο Σαΐφ αλ Ισλάμ Καντάφι - Πληροφορίες από το περιβάλλον της οικογένειας στο Al Arabiya
Οι Αμερικανοί κατέρριψαν ιρανικό drone που προσέγγιζε το αεροπλανοφόρο Άμπραχαμ Λίνκολν
Ο Νίκος Δένδιας στην Ουάσιγκτον ανέδειξε τον στρατηγικό ρόλο της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Επιτάχυνση των διαδικασιών, σε σχέση με τους υδρογονάνθρακες, με στόχο, «στο συντομότερο δυνατό χρόνο να έχουμε αποτελέσματα στις περιοχές που εμφανίζουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον», προαναγγέλλει, μέσω συνέντευξής του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.
Συγκεκριμένα, για τον υποθαλάσσιο αγωγό EastMed κατ’ αρχάς, αναγνωρίζει μεν ότι είναι «ένα εξαιρετικά σύνθετο έργο από τεχνική και οικονομική άποψη», παραμένει, ωστόσο, «ως επιλογή και θα αξιολογηθεί με βάση τα κριτήρια σκοπιμότητας και βιωσιμότητας που έχουν τεθεί».
Σε σχέση με τους υδρογονάνθρακες, τονίζει, «θα επιταχύνουμε τις απαιτούμενες διαδικασίες, ώστε στο συντομότερο δυνατό χρόνο να έχουμε αποτελέσματα στις περιοχές που εμφανίζουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από την άποψη του δυνητικού αποθεματικού, δηλαδή στον θαλάσσιο χώρο του Ιονίου και της δυτικής και νότιας Κρήτης.
»Σε οποιαδήποτε εκδοχή, η Ελλάδα θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο για τη μεταφορά φυσικού αερίου».
[σ.σ. Επί κυβέρνησης Τσίπρα το σχέδιο ήταν η Ελλάδα να αποτελέσει χώρα ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ και ενεργειακό κόμβο. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη «ξόδεψε» τρία πολύτιμα χρόνια από την πρόοδο και ευημερία της πατρίδας με τις πρασινοαναπτυξάκηδες εμμονές, τα ενεργειακά φενγκ σούι και τους ανεμόμυλους].
Εξειδικεύοντας στη συνέχεια αναφέρει ότι «ήδη συζητούμε με τις χώρες της ανατολικής Λεκάνης της Μεσογείου για την περαιτέρω ενίσχυση της ενεργειακής συνεργασίας μας.
»Στο πλαίσιο αυτό, έχει ιδιαίτερη σημασία η Διακήρυξη των Βερσαλλιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συμφωνήθηκε στις 11 Μαρτίου, και ενσωματώνει την ανάγκη για μείωση της ενεργειακής εξάρτησης από τη Ρωσία και της ενεργειακής διαφοροποίησης, ιδίως μέσω του προγράμματος Repower EU που θα χρηματοδοτήσει σχετικά έργα».
























































