Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τριμερής ΥΠΕΞ Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ με στόχο ειρήνη, ασφάλεια, σταθερότητα και ευημερία στην Αν. Μεσόγειο

Τριμερής ΥΠΕΞ Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ με στόχο ειρήνη, ασφάλεια, σταθερότητα και ευημερία στην Αν. Μεσόγειο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 16.10 η Τριμερής Συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας, του Ισραήλ και της Κύπρου.

Οι διευρυμένες συνομιλίες στο πλαίσιο της Τριμερούς Συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών των τριών χωρών, Νίκου Δένδια, Γιαΐρ Λαπίντ και Ιωάννη Κασουλίδη ξεκίνησαν στις 15.30 στην αίθουσα «Ιωάννης Καποδίστριας» του υπουργείου Εξωτερικών και εστιάστηκαν στην περαιτέρω ενδυνάμωση της στενής τους συνεργασίας σε διάφορους τομείς, όπως η ενέργεια, η πολιτική προστασία, η οικονομία και η καταπολέμηση της τρομοκρατίας με απώτερο στόχο την προώθηση ειρήνης, ασφάλειας, σταθερότητας και ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Οι τρεις υπουργοί εξέτασαν, επίσης, τις προκλήσεις ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και το περιθώριο διεύρυνσης της συνεργασίας με τη συμμετοχή και άλλων κρατών.

Σημειώνεται πως η τριμερής Συνάντηση έπεται της αντίστοιχης Συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στα Ιεροσόλυμα τον περασμένο Αύγουστο, καθώς και της Συνόδου Κορυφής που έλαβε χώρα επίσης στα Ιεροσόλυμα τον περασμένο Δεκέμβριο.

Νωρίτερα, ο Νίκος Δένδιας πραγματοποίησε κατ’ ιδίαν συνομιλίες διαδοχικά με τους υπουργούς Εξωτερικών της Κύπρου και του Ισραήλ.

Ενώ, κατ’ ιδίαν συνάντηση πραγματοποίησαν και οι υπουργοί Εξωτερικών της Κύπρου και του Ισραήλ.

Συνάντηση Δένδια – Λαπίντ: «Η Ελλάδα είναι σημαντικός σύμμαχος του Ισραήλ»

Εποικοδομητική χαρακτήρισε την κατ’ ιδίαν συζήτησή του με τον Ισραηλινό ομόλογό του Γιαΐρ Λαπίντ, στο πλαίσιο της Τριμερούς Συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Ισραήλ, Κύπρου, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση του Νίκου Δένδια στο Twitter, συζήτησαν για τη στρατηγική σχέση και την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας σε όλους τους τομείς, καθώς επίσης για τις εξελίξεις στην Ουκρανία, στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή.

Από την πλευρά του, ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Γιαΐρ Λαπίντ, μέσω αντίστοιχης ανάρτησης, έστειλε το μήνυμα πως το μήνυμα πως η Ελλάδα είναι σημαντικός σύμμαχος του Ισραήλ.

Αναφερόμενος στη συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, έγραψε πως συζήτησαν για τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, με έμφαση στην ασφάλεια, στο εμπόριο και στην ενέργεια.

Σημειώνεται πως ο Γιαΐρ Λαπίντ συνόδευσε την ανάρτησή του με μια φωτογραφία του με τον Νίκο Δένδια στο μπαλκόνι του υπουργείου Εξωτερικών, με φόντο τη Βουλή.

Σε άλλη ανάρτηση, την οποία συνοδεύει με φωτογραφία του με τον Νίκο Δένδια μέσα από το γραφείο του υπουργού Εξωτερικών, ο Γιαΐρ Λαπίντ τόνισε πως συμφώνησαν ότι «θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε και να ενισχύουμε αυτή τη συνεργασία προς όφελος του Ισραήλ, της Ελλάδας και της περιοχής συνολικά».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ισραήλ: Έπληξε 40 στόχους της Χεζμπολάχ στο Λίβανο με αεροσκάφη και πυροβολικό

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Ο Νίκος Δένδιας τιμά τη μνήμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...