ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για γαλλικές εκλογές: «Η Ε.Ε. είτε θα είναι κοινωνική και δημοκρατική, είτε θα αποδιαρθρωθεί»

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για γαλλικές εκλογές: «Η Ε.Ε. είτε θα είναι κοινωνική και δημοκρατική, είτε θα αποδιαρθρωθεί»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Τα αποτελέσματα των γαλλικών εκλογών δείχνουν το μέγεθος του πολιτικού κινδύνου για τη δημοκρατία στην Ευρώπη που αποτελεί η ακροδεξιά» επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σε ανακοίνωσή του, επισημαίνοντας την ανάγκη να ηττηθούν η Λέπεν και η ακροδεξιά.

«Η ισχυρή παρουσία της Αριστεράς με το εξαιρετικά υψηλό ποσοστό Μελανσόν, τη στιγμή που οι υποψήφιοι των παραδοσιακών κομμάτων της Δεξιάς και της Σοσιαλδημοκρατίας σχεδόν εξαφανίστηκαν, είναι μια θετική είδηση.

»Ωστόσο είναι κρίμα που η πολυδιάσπαση της ευρύτερης Αριστεράς δεν επιτρέπει την είσοδό της στο δεύτερο γύρο, αντί της Ακροδεξιάς Λεπέν.

»Είναι αναγκαίο να ηττηθεί εκλογικά η Λεπέν.

»Όπως είναι αναγκαίο να ηττηθεί συνολικά η ακροδεξιά, στην Ευρώπη» αναφέρει το κόμμα.

Ωστόσο, όπως σημειώνει, «δεν αρκεί μόνο αυτό: πρέπει να ηττηθούν και οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές στην Ευρώπη.

»Η κυριαρχία του νεοφιλελευθερισμού οξύνει τις ανισότητες, τον κοινωνικό αποκλεισμό και την ανασφάλεια.

»Δίνει τροφή στις δυνάμεις του εθνικισμού και της ακροδεξιάς».

«Οι προοδευτικές δυνάμεις μέσα από συνεργασίες και κοινούς αγώνες πρέπει να ανοίξουν τον δρόμο για μια Ευρώπη της δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης.

»Η Ε.Ε. είτε θα είναι κοινωνική και δημοκρατική, είτε θα αποδιαρθρωθεί» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Κέικο Φουχιμόρι πρόεδρος του Περού – Κέρδισε τον Ρομπέρτο ​​Σάντσες με διαφορά μόλις 50.000 ψήφων

Ο Γιώργος Καραμέρος παραιτήθηκε από βουλευτής και από τον ΣΥΡΙΖΑ – Ο πρώτος που ακολούθησε το παράδειγμα Τσίπρα

Φιάσκο ολκής: Ρώσοι φαρσέρ εξαπάτησαν τον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Κ. Μητσοτάκη

Ο Κώστας Ζαχαριάδης έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ: «Η ίδρυση του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα έφερε νέα δεδομένα»

Δημοσκόπηση Metron Analysis: ΝΔ στο 25%, ΕΛΑΣ στο 14,1%, ΠΑΣΟΚ στο 9,4% – Η πρόθεση για Σαμαρά

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...