Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δένδιας σε Τουρκία: Χαμηλώστε τους τόνους, δεν σας βοηθούν για μια ευρωπαϊκή πορεία

Δένδιας σε Τουρκία: Χαμηλώστε τους τόνους, δεν σας βοηθούν για μια ευρωπαϊκή πορεία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Να απέχει από έντονες εκφράσεις και προκλητικές δηλώσεις και να φροντίσει, ώστε να υπάρχει ηρεμία και οι διμερείς σχέσεις να κινούνται πάντοτε μέσα στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου, του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας και του σεβασμού στην εδαφική ακεραιότητα των χωρών, κάλεσε την Τουρκία, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Σε δήλωσή του από την Πρίστινα, ερωτηθείς για το μπαράζ προκλητικών δηλώσεων από Τούρκους αξιωματούχους και του Τούρκου ομολόγου του, ο Νίκος Δένδιας είπε χαρακτηριστικά πως οι έντονες εκφράσεις, οι προκλητικές δηλώσεις δεν βοηθούν.

«Αυτό το οποίο θα πρέπει να κάνει η τουρκική πλευρά είναι να απέχει από τέτοιες εκδηλώσεις.

»Να φροντίσει, ώστε να υπάρχει ηρεμία και οι σχέσεις μας να κινούνται πάντοτε μέσα στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου, του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας και του σεβασμού στην εδαφική ακεραιότητα των χωρών μας» διαμήνυσε.

Παράλληλα, ο Νίκος Δένδιας επισήμανε πως έχει πάντοτε την εντύπωση ότι μεγάλο μέρος της τουρκικής κοινωνίας προσβλέπει σε μια ευρωπαϊκή πορεία για την Τουρκία και εξέφρασε την ελπίδα ότι η τουρκική κυβέρνηση θα συμμερίζεται αυτό τον πόθο της τουρκικής κοινωνίας και θα ενεργεί και θα εκφράζεται ανάλογα.

Σε ό,τι αφορά στις επαφές του στην Πρίστινα, ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε πως πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα επίσκεψη, κατά την οποία είχε και θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει ζητήματα ενεργειακής διασυνδεσιμότητας, αλλά και το μέλλον της σταθερότητας στα Δυτικά Βαλκάνια.

Σε αυτό το πλαίσιο, κατέστησε σαφές πως για την ελληνική κυβέρνηση, το κύριο διακύβευμα είναι πάντοτε η ειρήνη, η σταθερότητα και η ευρωπαϊκή πορεία.

Σημειώνεται πως η επίσκεψη στην Πρίστινα εντάσσεται στο πλαίσιο των επισκέψεων του Νίκου Δένδια στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP) που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη.

Οι εξελίξεις στον Διάλογο Βελιγραδίου-Πρίστινας στη συνάντηση Ν. Δένδια με τον Κοσοβάρο πρώτο αντιπρόεδρο

Μετά τη συνάντησή του με την Κοσοβάρα Πρόεδρο στην Πρίστινα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έγινε δεκτός από τον πρώτο αντιπρόεδρο, αρμόδιο για την ευρωπαϊκή ενσωμάτωση και ανάπτυξη, καθώς και επικεφαλής Διαπραγματευτή στον Διάλογο Πρίστινας-Βελιγραδίου Μπέσνικ Μπισλίμι.

Στην ατζέντα της συζήτησης βρέθηκαν οι εξελίξεις στον Διάλογο Βελιγραδίου-Πρίστινας, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter o Ν. Δένδιας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε σειρά συναντήσεων

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

Νίκος Δένδιας: «Τιμάμε τις εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας που έπεσαν μέσα σ’ αυτά τα 203 χρόνια για να είναι η πατρίδα μας ελεύθερη»

Νίκος Δένδιας: Πρέπει να ομογενοποιήσουμε τους τύπους των πολεμικών αεροσκαφών μας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...