Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ν.Ανδρουλάκης στη Βόρεια Εύβοια: Πληρώσατε ακριβά το επιτελικό χάος του κ. Μητσοτάκη

Ν.Ανδρουλάκης στη Βόρεια Εύβοια: Πληρώσατε ακριβά το επιτελικό χάος του κ. Μητσοτάκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Περιοδεία στη Βόρεια Εύβοια πραγματοποίησε από νωρίς το μεσημέρι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2021, οι συνέπειες των οποίων, δέκα μήνες μετά, εξακολουθούν να ρίχνουν βαρύ αποτύπωμα στην τοπική οικονομία και στο τοπικό παραγωγικό μοντέλο.

«Μισό εκατομμύριο στρέμματα καμένα. Από τύχη δεν θρηνήσαμε νεκρούς.

»Πρέπει επιτέλους να υλοποιηθεί το πολύ μεγάλο έργο του οδικού δικτύου, ώστε να υπάρχει ένα αντισταθμιστικό έργο, ένα έργο πνοής το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα στους κατοίκους να μείνουν και να επενδύσουν στον τόπο τους.

»Παράλληλα η σύνδεση με τη Νότια Εύβοια αλλά και με την υπόλοιπη Ελλάδα, είναι πολύ κρίσιμη για την ανάπτυξη του τουρισμού αλλά και όλων των τομέων της οικονομίας.

»Το Ταμείο Ανάκαμψης έπρεπε να είναι το χρηματοδοτικό εργαλείο που όφειλε να αξιοποιήσει η κυβέρνηση.

»Θα είμαστε στο πλευρό σας, ξέρουμε τα προβλήματα, ξέρουμε τις αδυναμίες, ξέρουμε πολύ καλά πόσο ακριβά πληρώσατε το επιτελικό χάος του κ. Μητσοτάκη και κατά τη διάρκεια της καταστροφής, αλλά και μετά με όλες αυτές τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης κατά την διάρκεια σύσκεψης με τον δήμαρχο Ιστιαίας-Αιδηψού Γιάννη Κοντζιά και φορείς της περιοχής.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επισήμανε ακόμη την ανάγκη αναζωογόνησης δεκάδων αγροτικών δραστηριοτήτων, που ήταν συνδεδεμένες με το δάσος, όπως για παράδειγμα οι ρητινοπαραγωγοί, αλλά και η υποστήριξη των ελαιοπαραγωγών, που θα ξαναδούν σοδειά μετά από χρόνια.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Ανδρουλάκης στο ζήτημα της ανακατασκευής των καμένων σπιτιών, που είχαν χαρακτηριστεί «κίτρινα» με δεδομένο το χαμηλό ποσό αποζημίωσης ανά τετραγωνικό μέτρο.

Από την πλευρά του, δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού επισήμανε ότι «δεν μπορεί να γίνει ο δρόμος μισός, να φτάνει μέχρι τη Στροφυλιά, μέχρι τη Λίμνη, μέχρι τα Ψαχνά. Υπάρχουν προβλήματα που έρχονται από παλιά όπως είναι το ζήτημα της υγείας.

Από σήμερα ειδικευόμενοι γιατροί μετακινούνται από το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας για να κάνουν εφημερίες στο νοσοκομείο της Χαλκίδας, πράγμα που σημαίνει ότι υποβαθμιζόμαστε ακόμα περισσότερο».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αποπέμφθηκαν από τον Μητσοτάκη οι Παπασταύρου και Μπρατάκος – Το παρασκήνιο

Παπανδρέου προς Ν.Δ.: Υπονομεύετε τα αυτονόητα μιας δημοκρατικής πολιτείας

Νίκος Ανδρουλάκης για Μιχάλη Χαραλαμπίδη: Αποχαιρετώ έναν βαθιά δημοκράτη, πατριώτη και ιδεολόγο

Πέθανε ο συγγραφέας και ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Ανδρουλάκης σε βουλευτές ΝΔ: Χειροκροτώντας τον κ. Καραμανλή, είστε όλοι συνυπεύθυνοι για τις πράξεις του

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...