Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΟυκρανίαΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι απάντησε ο Μπορέλ στην επιστολή του Τσαβούσογλου για τις «μαξιμαλιστικές θέσεις» της Ελλάδας

Τι απάντησε ο Μπορέλ στην επιστολή του Τσαβούσογλου για τις «μαξιμαλιστικές θέσεις» της Ελλάδας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε απάντηση της πρόσφατης επιστολής του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφορικά με τις ελληνο-τουρκικές σχέσεις και σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, ο YE/AE Τζοσέπ Μπορέλ απέστειλε πριν από λίγες ημέρες σχετική επιστολή.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, στην εν λόγω επιστολή, ο Ύπατος Εκπρόσωπος επισημαίνει, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

· Μεταξύ άλλων, οι υπερπτήσεις άνωθεν ελληνικού εδάφους, δηλώσεις οι οποίες αμφισβητούν την αδιαπραγμάτευτη κυριαρχία της Ελλάδας επί νησιών του Αιγαίου, καθώς και η κλιμάκωση της εχθρικής ρητορικής εναντίον της Ελλάδας και του ελληνικού λαού, βαίνουν προς την αντίθετη κατεύθυνση της αποκλιμάκωσης. Επιπλέον, δημιουργούν μια αρνητική δυναμική, από την οποία δεν υπάρχει κανένα όφελος.

· Η οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και της Υφαλοκρηπίδας θα πρέπει να γίνεται μέσω καλή τη πίστει διαλόγου, με πλήρη σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και στη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας.

· είναι βαθιά πεποίθηση [του ΥΕ/ΑΕ] ότι ο μοναδικός δρόμος για την προώθηση των σχέσεων καλής γειτονίας αποτελεί η σταθερή προσήλωση στις διεθνείς συμφωνίες και στην ειρηνική επίλυση των διαφορών συμπεριλαμβανομένης της προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ερντογάν: Η υπεράσπιση της Γάζας σημαίνει υπεράσπιση της Κωνσταντινούπολης

FAZ: Η Κύπρος φοβάται την προσέγγιση Άγκυρας-Αθήνας

Ερντογάν: Ο Νετανιάχου θα δικαστεί ως εγκληματίας πολέμου

Λέκκας στην ΕΡΤ για σεισμό 5,1 Ρίχτερ στην Τουρκία: «Δεν ξέρουμε ακόμα αν είναι κύριος»

Ισχυρός σεισμός στην Κωνσταντινούπολη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ισραηλινά «πυρά» κατά του Ερντογάν – Φίδι ήταν και φίδι παραμένει, λένε οι Ισραηλινοί
Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ερντογάν που υποστήριξε τη Χαμάς σε δημόσια...