Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μητσοτάκης στον ΟΗΕ: Εμμονή Ερντογάν με την Ελλάδα, αμφισβητεί την κυριαρχία μας

Μητσοτάκης στον ΟΗΕ: Εμμονή Ερντογάν με την Ελλάδα, αμφισβητεί την κυριαρχία μας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για εμμονή του Ταγίπ Ερντογάν έκανε λόγο ο πρωθυπουργός της Ελλάδος, Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στην 77η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, η οποία φιλοξενείται στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στη Νέα Υόρκη.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε με έντονο τόνο ότι η Τουρκία αμφισβητεί την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας κάτι το οποίο αποτελεί casus belli, ενώ προσέθεσε ότι ο κ. Ερντογάν χρησιμοποιεί γλώσσα επιτιθέμενου και όχι εταίρου και συμμάχου του ΝΑΤΟ.

«Η αμφισβήτηση από την πλευρά της Τουρκίας της ελληνικής κυριαρχίας των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου αποτελεί για εμένα, αλλά και όλους τους Έλληνας κόκκινη γραμμή, δεν θα την ανεχθούμε, είναι ανυπόστατη και απαράδεκτη» διαμήνυσε από το βήμα της 77ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για εντεινόμενη αναθεωρητική ατζέντα κατά της Ελλάδας από την Τουρκία και κατηγόρησε την Άγκυρα ότι συνεχίζει να διαδραματίζει έναν αποσταθεροποιητικό ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Οι απειλές του κυρίου Ερντογάν ότι θα έρθουμε νύχτα εφόσον το αποφασίσουμε προσιδιάζει με ρητορική επιτιθέμενου» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και χαρακτήρισε εξόχως ανησυχητική την εντεινόμενη επιθετική ρητορική της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας, τις πολλαπλές παραβιάσεις τα fake news και την άρνηση από την πλευρά της τουρκικής ηγεσίας για διάλογο ανάμεσα στις δύο χώρες.

Ο πρωθυπουργός τόνισε η Άγκυρα εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό και έκανε λόγο για εκστρατεία fake news σε ότι αφορά την κατάσταση με τις μεταναστευτικές ροές στο Αιγαίο διαβεβαιώνοντας παράλληλα πως η Ελλάδα εξακολουθεί να προστατεύει τα σύνορά της, σεβόμενη πάντα το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Είμαι πάντα ανοιχτός στο διάλογο επί τη βάση του διεθνούς δικαίου» τόνισε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και επισήμανε ότι η πλειοψηφία των πολιτών των δύο χωρών θεωρούν αλλήλους γείτονες και όχι εχθρούς.

Δείτε την ομιλία του πρωθυπουργού:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Φάμελλος για Φλωρίδη: «Πολιτικός γενίτσαρος, … ακροδεξιός, … χωρίς ηθική»

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Πέταξε και πάλι τη μπάλα στην εξέδρα για την τραγωδία στα Τέμπη

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη που ομνύει στην απόδοση δικαιοσύνης εκτίθεται καθημερινά όλο και περισσότερο

Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης οφείλει να έλθει στην Βουλή και να απολογηθεί για τα Τέμπη

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...