Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: «Ο Ερντογάν έχει απέναντί του όχι έναν αδύναμο και απερχόμενο πρωθυπουργό, αλλά ολόκληρο τον ελληνικό λαό»

Τσίπρας: «Ο Ερντογάν έχει απέναντί του όχι έναν αδύναμο και απερχόμενο πρωθυπουργό, αλλά ολόκληρο τον ελληνικό λαό»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι εκλογές της απλής αναλογικής θα είναι οι πρώτες πραγματικά δημοκρατικές εκλογές στη χώρα υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 και τους δημοσιογράφους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου.

Ξεκαθάρισε ότι δεν διεκδικεί κυβέρνηση ηττημένων αλλά μια κυβέρνηση νικητών με πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας «ναι» σε κυβέρνηση συνεργασίας με τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου.

«Οι εκλογές με ένα δίκαιο εκλογικό σύστημα για πρώτη φορά, δεν θα δημιουργήσουν αδιέξοδο αλλά βάλουν τον ελληνικό λαό να σκεφτεί διαφορετικά» επισήμανε.

«Είναι μεγάλη ευκαιρία με την απλή αναλογική για πρώτη φορά να έχουμε μια μεγάλη δημοκρατική αλλαγή στον τόπο» τόνισε ο Αλ. Τσίπρας, σημειώνοντας ότι δεν είναι αβεβαιότητα και αστάθεια να έχει ο τόπος μια κυβέρνηση που θα συσπειρώνει το 50% της λαϊκής νομιμοποίησης.

«Αυτοδύναμες κυβερνήσεις μας χρεοκόπησαν» είπε με νόημα, συμπληρώνοντας ότι μονοκομματικές και αυτοδύναμες κυβερνήσεις με μπόνους εδρών οδηγούν σε αλαζονικές συμπεριφορές.

«Η μόνη δυνατότητα να είναι ξανά πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης είναι να καταφέρει να συνεργαστεί με τον Βελόπουλο, να φέρει ένα μοντέλο Ιταλίας με την ακροδεξιά στην κυβέρνηση.

»Έχει ήδη ένα κομμάτι και στο κόμμα του» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Δεν διεκδικώ μια κυβέρνηση ηττημένων αλλά μια κυβέρνηση νικητών» υπογράμμισε.

«Προϋπόθεση για πολιτική αλλαγή είναι, και πρακτικά και ηθικά, ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα και με όσο μεγαλύτερη διαφορά για να διαμορφώσει μια κυβέρνηση συνεργασίας με τις προοδευτικές δυνάμεις» σημείωσε.

«Δεσμεύτηκα να ξεριζώσω τα λεφτόδεντρα»

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα που ανακοίνωσε στη ΔΕΘ και στην ερώτηση περί κοστολόγησης, ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψάχνει για λεφτόδεντρα αλλά δεσμεύτηκε να ξεριζώσει τα κλεφτόδεντρα.

Παράλληλα, ανέφερε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μοιράσει 50 δισεκατομμύρια με άδικο τρόπο και οι πολίτες αναρωτιούνται πού πήγαν αυτά τα χρήματα.

«Εάν εγώ είχα να μοιράσω 50 δισεκατομμύρια αντί να μαζέψω 37, θα έβγαινα πρωθυπουργός μέχρι να βαρεθώ» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην κρίση ακρίβειας και στην ενεργειακή κρίση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε πως δυστυχώς 4 χρόνια μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια βρισκόμαστε ξανά μπροστά σε μεγάλες δυσκολίες.

«Αν δεν είχαμε καταφέρει να ρυθμίσουμε το χρέος και να αφήσουμε ένα δημοσιονομικό απόθεμα, σήμερα η χώρα θα ήταν με το κεφάλι στο νερό», ανέφερε.

Όπως σημείωσε, έχουμε πληθωρισμό που τρέχει με 11,4%, ακρίβεια «που έχει τσακίσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις», δομικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας χωρίς ισχυρό πρωτογενή τομέα και μεταποίηση, με ένα προβληματικό παραγωγικό μοντέλο και έναν μοναδικό στην Ευρώπη ενεργειακό πληθωρισμό 62%.

Η εικόνα, όπως ανέφερε, είναι ότι 7 στα 10 νοικοκυριά αδυνατούν να πληρώσουν το ρεύμα και έχουν μειώσει την κατανάλωση σε βασικά προϊόντα.

«Η ευθύνη της κυβέρνησης είναι σαφής σε ό,τι αφορά στον τρόπο που αντιμετωπίζει την κρίση» παρατήρησε, προσθέτοντας πως «εδώ έχουμε ένα μοντέλο πριμοδότησης της αισχροκέρδειας και ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ» ενώ «σε όλη την Ευρώπη έχουμε ένα κύμα κρατικοποιήσεων των ενεργειακών εταιρειών».

Ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε ότι στη χώρα μας από το 2015 εως το 2019 μειώνονταν συνεχώς οι ανισότητες, ενώ μετά έχουν εκτοξευθεί.

«Στην Ελλάδα του Μητσοτάκη οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι, οι μεσαίοι φτωχοί και οι φτωχοί απελπισμένοι» υπογράμμισε.

«O πρώτος που δεν πιστεύει τις δημοσκοπήσεις είναι ο ίδιος ο Μητσοτάκης»

Ερωτηθείς για τις δημοσκοπήσεις σχολίασε ότι «ο πρώτος που δεν εμπιστεύεται τις δημοσκοπήσεις στη χώρα είναι ο ίδιος ο Μητσοτάκης, γιατί αν ήταν 8 και 10 και 15 και 20 μονάδες μπροστά δεν θα έκανε εκλογές να τις κερδίσει, να καθαρίσει να τελειώνει;

»Ή μήπως θέλετε να πιστέψουμε ότι ο άνθρωπος που έδινε εντολή να παρακολουθούνται οι πολιτικοί του αντίπαλοι έχει μια θεσμική ευθύνη και σέβεται τους θεσμούς;».

Είπε ότι «κάποια στιγμή θα έρθει η ώρα της κρίσης για όλους μας και για τα κόμματα και για τις εταιρείες των δημοσκοπήσεων, γιατί ο κόσμος θα κρίνει και θα συγκρίνει».

Σημείωσε ακόμη πως αυτό που οι πολίτες «δεν μπορούν να κατανοήσουν είναι αυτή την πρεμούρα να μας αποδείξουν ότι αυτό το μεγάλο σκάνδαλο για τη δημοκρατία μας, των παρακολουθήσεων, σώνει και καλά πρέπει να αποδειχθεί ότι δεν απασχολεί κανέναν στην ελληνική κοινωνία και ότι αμέσως μετά που ο Ανδρουλάκης κατήγγειλε το σκάνδαλο αυτό άρχισε να καταποντίζεται, ότι ο θύτης κερδίζει και ότι το θύμα χάνει».

«Ο Ερντογάν έχει απέναντί του ολόκληρο τον ελληνικό λαό»

Σε ό,τι αφορά τα εθνικά θέματα και τις προκλήσεις της Τουρκίας, ο Αλ. Τσίπρας τόνισε ότι χρειάζεται ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, ενώ πρόσθεσε ότι καλό είναι να γνωρίζουν όλοι πως απέναντι στην απειλή της εθνικής κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων είμαστε όλοι ενωμένοι.

«Ο Ερντογάν έχει απέναντί του όχι έναν αδύναμο και απερχόμενο πρωθυπουργό, αλλά ολόκληρο τον ελληνικό λαό» είπε.

Ωστόσο, σημείωσε ότι ναι μεν είναι αρραγές το μέτωπο απέναντι στην γείτονα, αλλά η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απέναντι σε μια επικίνδυνη εξωτερική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση της ΝΔ δεν θα σταματήσει, φέρνοντας ως παραδείγματα το Όρουτς Ρέις που κυκλοφορούσε ανενόχλητο, το τουρκολιβυκό μνημόνιο, τη συμφωνία για την παραχώρηση των βάσεων στις ΗΠΑ επ’ αόριστον και χωρίς ανταλλάγματα.

Η κυβέρνηση γνώριζε 3 χρόνια τι συνέβαινε στις φοιτητικές εστίες

Τέλος, σε ερώτηση για τα γεγονότα στην Πολυτεχνειούπολη, ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε ότι οπουδήποτε στη χώρα, άρα και εντός πανεπιστημιακών χώρων, αν συντελείται έγκλημα είναι υποχρέωση της αστυνομίας να παρεμβαίνει.

Τόνισε ωστόσο ότι ο αρμόδιος υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος παραδέχθηκε ότι 3 χρόνια γνώριζε η κυβέρνηση για την κατάσταση στις φοιτητικές εστίες και η αστυνομία δεν είχε παρέμβει.

«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία» είπε, επισημαίνοντας ότι την αρμοδιότητα για τις φοιτητικές εστίες έχει το υπουργείο Παιδείας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημείωσε ότι δεν πρέπει να δυσφημούμε άλλο το δημόσιο πανεπιστήμιο, ενώ επανέλαβε ότι πουθενά στην Ευρώπη δεν υπάρχει πανεπιστημιακή Αστυνομία.

«Να στείλουμε τα παιδιά που προσλήφθηκαν για την πανεπιστημιακή Αστυνομία στη γειτονιά να αστυνομεύουν το έγκλημα και να φέρουν όπλο» είπε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Διπλωματικές πηγές: Ο Ερντογάν διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια για την Κύπρο και προσβάλει τις μνήμες των θυμάτων

Νέα πρόκληση από Ερντογάν: «Αν είχαμε πιέσει, η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας»

Κασσελάκης: Ικανοποίηση για την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου για το δυστύχημα των Τεμπών

Κωνσταντινούπολη: Ο Ιμάμογλου μπροστά στις δημοσκοπήσεις από τον εκλεκτό του Ερντογάν

Οι Ιρακινοί εξάρθρωσαν μεγάλο δίκτυο λαθρεμπορίας πετρελαίου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...