Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκική πρόκληση με Λιβύη: Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον πρεσβευτή της Γαλλίας

Τουρκική πρόκληση με Λιβύη: Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον πρεσβευτή της Γαλλίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε τη Δευτέρα στο υπουργείο Εξωτερικών με τον πρεσβευτή της Γαλλίας στην Αθήνα, Πατρίκ Μεσονάβ, εν μέσω διπλωματικού πυρετού εξαιτίας της νέας τουρκικής πρόκλησης, αυτή τη φορά στα νότια σύνορά μας, σε συνεργασία με το φιλοϊσλαμιστικό καθεστώς της Τρίπολης που παριστάνει την κυβέρνηση της Λιβύης.

Η Δυτική Λιβύη, η Κυρηναϊκή, δεν αναγνωρίζει την κυβέρνηση του Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά στην Τρίπολη, η Βουλή της Λιβύης τον έχει καθαιρέσει κι εκλέξει νέο πρωθυπουργό, τον Φάτι Μπασάγκα.

Ενημέρωση Συμμάχων

«…η Ελλάδα θα υπερασπιστεί την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και ιδιαίτερα του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας.

»Το υπουργείο Εξωτερικών προβαίνει σε ενημέρωση συμμάχων και εταίρων», σημείωσαν μεταξύ άλλων ελληνικές διπλωματικές πηγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, Τουρκία και Λιβύη ετοιμάζονται να υπογράψουν διμερή συμφωνία για την παραχώρηση μέρους της Λιβυκής ΑΟΖ σε τουρκικές εταιρείες για έρευνα κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Ελληνικές διπλωματικές πηγές υπογραμμίζουν ότι «ο σεβασμός της συμφωνίας Ελλάδας-Αιγύπτου για την οριοθέτηση της ΑΟΖ του 2020 είναι απολύτως ζωτικής σημασίας.

»Δεν θα επιτραπεί η παραβίαση της και η πυροδότηση ακόμη μίας εστίας έντασης στην Μεσόγειο».

Και τουρκικός ναύσταθμος

«Η Τουρκία θα έχει ναυτική βάση επιμελητείας στη Λιβύη», μεταδίδει το TurkishFacts4u αναφορικά με την επίσκεψη Τσαβούσογλου στη Λιβύη τη Δευτέρα και τις πληροφορίες σχετικά με «μίσθωση» της λιβυκής ΑΟΖ από την Τουρκία.

Δεν είναι νέο ότι η Τουρκία θέλει ναύσταθμο στη Λιβύη, νότια της Κρήτης, για να απειλεί την Κρήτη και να επεκτείνει τις πειρατείες της στο Νότιο Κρητικό Πέλαγος.

Διαβάστε σχετικά: 21 Αυγούστου 2020: Η Μισράτα -Ν/Α της Κρήτης- τουρκική βάση και ναύσταθμος για 99 χρόνια

Έχει γραφεί τουλάχιστον εδώ και δύο χρόνια ότι ο τουρκικός ναύσταθμος θα βρίσκεται στη Μισράτα, ένα λιβυκό λιμάνι που ελέγχεται από τους ισλαμιστές και ο πληθυσμός της πόλης είναι κατά 2/3 Τουρκολίβυοι, δηλαδή Λίβυοι οθωμανικής καταγωγής.

Ο υπουργός Εξωτερικών έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter:

«Συναντήθηκα με τον Πρέσβη της Γαλλίας P.Maisonnave στο υπουργείο Εξωτερικών, με τον οποίο συζητήσαμε σχετικά με τις εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο και Λιβύη».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Νίκος Δένδιας: Πολιτικά εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη η πρόταση δυσπιστίας

Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε σειρά συναντήσεων

«Ξέφυγε» το έλλειμμα στη Γαλλία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...