Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μ. Τσαβούσογλου προς Ν. Δένδια: «Ευχαριστώ, αγαπητέ Νίκο, για το συλλυπητήριο μήνυμα»

Μ. Τσαβούσογλου προς Ν. Δένδια: «Ευχαριστώ, αγαπητέ Νίκο, για το συλλυπητήριο μήνυμα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με ανάρτησή του στο Twitter, ευχαριστεί τον Νίκο Δένδια για το συλλυπητήριο μήνυμά του σχετικά με την τραγωδία σε ορυχείο στην Τουρκία.

«Ευχαριστώ, αγαπητέ Νίκο, για το συλλυπητήριο μήνυμα» αναφέρει στην ανάρτησή του ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, στην οποία παραθέτει επίσης τα συλλυπητήριο μήνυμα του Νίκου Δένδια.

Ειδικότερα, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών σε νωρίτερη ανάρτησή του στο ίδιο κοινωνικό μέσο είχε εκφράσει βαθύτατη θλίψη για τις τραγικές ανθρώπινες απώλειες από τη χθεσινή έκρηξη στο ανθρακωρυχείο στην επαρχία Μπαρτίν της Τουρκίας και συλλυπητήρια στις οικογένειες των θανόντων.

Εξάλλου, γνωστοποιούσε πως είχε εκφράσει τα συλλυπητήριά του, με επιστολή του, στον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σε αντίστοιχη ανάρτησή της, η τουρκική πρεσβεία στην Ελλάδα εκφράζει ειλικρινείς ευχαριστίες «στους αξιότιμους εκπροσώπους του ελληνικού κράτους και στο σύμμαχο ελληνικό λαό» για τα συλλυπητήρια μηνύματα που έστειλαν και την ετοιμότητα να προσφέρουν τη στήριξή τους μετά το τραγικό δυστύχημα στο ορυχείο στην επαρχία Μπαρτίν της Τουρκίας.

Οι νεκροί είναι 41 μετά την έκρηξη που σημειώθηκε την Παρασκευή, σε ανθρακωρυχείο στη βορειοδυτική Τουρκία.

Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού ανακοίνωσε ότι 58 από τους 110 εργαζόμενους στο ανθρακωρυχείο όταν σημειώθηκε η έκρηξη διασώθηκαν από τα συνεργεία ή κατάφεραν να βγουν μόνοι τους έξω.

Ο Σοϊλού είπε ακόμη ότι ένας ανθρακωρύχος πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, ενώ 10 άλλοι νοσηλεύονται ακόμη στην Μπαρτίν και στην Κωνσταντινούπολη.

Η έκρηξη, η οποία οφείλεται σε ανάφλεξη ενός αερίου, σύμφωνα με τις Αρχές, σημειώθηκε την Παρασκευή το απόγευμα στις 18.15 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος) σε αυτό το σημαντικό ανθρακωρυχείο της πόλης Αμάσρα, στην επαρχία Μπαρτίν, το οποίο λειτουργεί από τα μέσα του 19ου αιώνα.

Οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι Τούρκοι εισαγγελείς ξεκίνησαν έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος.

Το 2014, 301 ανθρακωρύχοι σκοτώθηκαν στο χειρότερο δυστύχημα που σημειώθηκε σε ανθρακωρυχείο της Τουρκίας, στην πόλη Σόμα, στα δυτικά, που βρίσκεται σε απόσταση 350 χιλιομέτρων νοτίως της Κωνσταντινούπολης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γιάννης Χρυσουλάκης: Έλληνες και Ινδοί συγκροτούν δύο έθνη που συναντιούνται, με αδιάλειπτες και γόνιμες επαφές και ανταλλαγές, στα βάθη της Ιστορίας

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Ο Νίκος Δένδιας στην τελετή θεμελίωσης συγκροτήματος οικιών για στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στην Ορεστιάδα

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...