Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με συγκίνηση ο Δένδιας συναντήθηκε με το Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης»

Με συγκίνηση ο Δένδιας συναντήθηκε με το Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με το Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης» και παρέλαβε από τα μέλη του αγαλματίδιο του εθνομάρτυρα δημοσιογράφου, αντίγραφο του ανδριάντα που έχει αναγερθεί στη Θεσσαλονίκη και βιβλία σχετικά με τη ζωή του.

Ειλικρινά συγκινημένος ο υπουργός Εξωτερικών έκανε την ακόλουθη ανάρτηση στο Twitter:

«Συναντήθηκα με αντιπροσωπεία του Σωματείου Δράσης που κρατά ζωντανή τη μνήμη του δημοσιογράφου-συμβόλου του Ποντιακού Ελληνισμού Νίκου Καπετανίδη.

»Ο Καπετανίδης κατέγραψε τις τουρκικές διώξεις, καταδικάστηκε σε θάνατο -συγκλονίζοντας με τη στάση του στη δίκη- και απαγχονίστηκε».

Διαβάστε ακόμα: Εκδήλωση για τον Νίκο Καπετανίδη στην Παλαιά Βουλή – Ηχηρή ομιλία Παυλόπουλου, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τίμησε τον ήρωα που εκτέλεσαν οι Τούρκοι

Αντιπροσωπεία του Σωματείου Δράσης «Νίκος Καπετανίδης» συναντήθηκε στην Αθήνα με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

Ο Νίκος Δένδιας αφού έλαβε τα τιμητικά δώρα του σωματείου, ένα ακριβές αντίγραφο ομοίωμα του αγάλματος του Εθνομάρτυρα Νίκου Καπετανίδη (έργο του Γιώργου Κικώτη) στο μητροπολιτικό πάρκο Παύλου Μελά και το βιβλίο του Κώστα Καπετανίδη για τον Εθνομάρτυρα Νίκο Καπετανίδη δήλωσε ότι έχει πλήρη ενημέρωση για την ζωή και μαρτυρικό θάνατο του Νίκου Καπετανίδη τον οποίο θεωρεί μια μεγάλη εμβληματική μορφή του Πόντου.

Τόνισε πόσο σημαντική είναι στην εποχή μας η υπεράσπιση του ζητήματος της Γενοκτονίας στο οποίο στέκει αλληλέγγυος και συμπαραστάτης του Ποντιακού Ελληνισμού.

Ο υπουργός Εξωτερικών με έκδηλο ενδιαφέρον άκουσε από τους αντιπροσώπους του σωματείου Δράσης Νίκος Καπετανίδης τον απολογισμό των έργων του καθώς και τον σχεδιασμό των επόμενων εκδηλώσεων του στις οποίες εξέφρασε ζωηρό ενδιαφέρον να λάβει μέρος.

Το Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης» ευχαρίστησε τον υπουργό εξωτερικών για την αποδοχή του αιτήματος συνάντησης και ενημέρωσης των θέσεων του εκφράζοντας πλήρη ικανοποίηση για τις ενέργειες του Νίκου Δένδια που αφορούν στην ανάσχεση του Τουρκικού Αναθεωρητικού πλαισίου που πλην των άλλων έχει ως στόχο την Άρνηση της Γενοκτονίας.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να έχουν συνεχή και ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε σειρά συναντήσεων

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

Νίκος Δένδιας: «Τιμάμε τις εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας που έπεσαν μέσα σ’ αυτά τα 203 χρόνια για να είναι η πατρίδα μας ελεύθερη»

Νίκος Δένδιας: Πρέπει να ομογενοποιήσουμε τους τύπους των πολεμικών αεροσκαφών μας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...