Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Νίκος Δένδιας στο Άγιο Όρος «ως ταπεινός προσκυνητής»

Ο Νίκος Δένδιας στο Άγιο Όρος «ως ταπεινός προσκυνητής»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με την υποδοχή στις Καρυές και τη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Πρωτάτου ξεκίνησε -αν και με καθυστέρηση λόγω των καιρικών συνθηκών– η διήμερη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στο Άγιο Όρος.

Κατά την αντιφώνησή του στο πλαίσιο της υποδοχής του στον Ιερό Ναό Πρωτάτου στις Καρυές, απευθυνόμενος στους αντιπροσώπους, μέλη της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους, ο Νίκος Δένδιας εξέφρασε εγκάρδιες ευχαριστίες και τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη του «για τη συγκινητική παρουσία και τη συμμετοχή» τους στην υποδοχή του.

Επίσης, ζήτησε «ως ταπεινός προσκυνητής», όπως είπε, τις ευχές και τις προσευχές τους και μετέφερε, ως καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός για την Αθωνική Πολιτεία, «τον σεβασμό και την απεριόριστη αγάπη του πρωθυπουργού και των μελών της κυβέρνησης, των οποίων το ενδιαφέρον για το Άγιο Όρος είναι μεγάλο και διαρκές».

«Εσείς, Άγιοι Πατέρες, οι οποίοι συνεχίζετε την ιστορική πορεία αυτής της μοναδικής στην Οικουμένη Μοναστικής Πολιτείας με ιδιαίτερη προσφορά, με προθυμία, με θυσίες, καθώς και με πρωτοφανή συλλογικότητα, είστε απολύτως δικαιολογημένοι να αναμένετε τη συνεργασία, αρωγή και συμπαράσταση από τους εκάστοτε κρατούντες στην Ελληνική Πολιτεία» πρόσθεσε ο κ. Δένδιας.

Παράλληλα, δήλωσε βέβαιος πως δεν διαφεύγουν της προσοχής τους, αλλά και της ιδιαίτερης ευαισθησίας τους, «οι δύσκολες περιστάσεις που πέρασε η Ελλάδα και οι οποίες, συν Θεώ, αντιμετωπίζονται».

Σε αυτό το πλαίσιο, επισήμανε πως η παρουσία του σήμερα κοντά τους, δίνει την ευκαιρία να ενστερνιστεί ακόμη βαθύτερα τις ανάγκες και τις αγωνίες τους.

«Να μου δώσει ο Θεός τη δυνατότητα να ακούσω προσεκτικότερα τα προβλήματα τα οποία σας απασχολούν.

»Να σταθώ δίπλα σας, με τις ασήμαντες δυνάμεις μου, και να προσπαθήσω μαζί σας» σημείωσε και συμπλήρωσε καταληκτικά ότι θα ήθελε να έχει την ευκαιρία να αποδείξει με πράξεις και με έργα αυτό που αισθάνεται «για την εξαίσια αυτή Χερσόνησο του Άθω και τους οικιστές της».

Στη συνέχεια, έλαβε χώρα δεξίωση και έκτακτη συνεδρία της Ιεράς Κοινότητας, παρουσία του υπουργού Εξωτερικών.

Ακολούθησε επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών στο κτίριο της Διοίκησης του Αγίου Όρους, καθώς και επίσκεψή του στις Ιερές Μονές Παντοκράτορος και Ξενοφώντος.

Η πρώτη επίσκεψη ΥΠΕΞ μετά το 2011

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας στο Άγιο Όρος από το 2011.

Σημειώνεται πως η ελληνική κυβέρνηση εκπροσωπείται στην Αθωνική Πολιτεία από τον διοικητή του Αγίου Όρους, η εποπτεία του οποίου ανήκει στον υπουργό Εξωτερικών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο πρόεδρος της Λιβυκής Βουλής στην Αθήνα – Τι συζητήθηκε με Γεραπετρίτη

Έντρομοι οι Τούρκοι με το Δόγμα Δένδια για το Αιγαίο – Απειλούν την Ελλάδα με πόλεμο και καταστροφή

Ο Νίκος Δένδιας τρομάζει τους Τούρκους – Το υπ. Άμυνας της Τουρκίας απαντά στο Δόγμα Δένδια

Ο Νίκος Δένδιας πρώτος Έλληνας ΥΕΘΑ στην Ιαπωνία: Ελληνοϊαπωνική αμυντική συνεργασία και Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS)

Αντιστράτηγος ε.α. Λαζ. Καμπουρίδης: Οι Τούρκοι φοβούνται ότι ο Δένδιας σε συνεννόηση με το Ισραήλ «κλείνει το Αιγαίο»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...