Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ειδικό Δικαστήριο: Δεν προέκυψε κανένα στοιχείο ενοχής για τον Νίκο Παππά, λέει η εισαγγελέας

Ειδικό Δικαστήριο: Δεν προέκυψε κανένα στοιχείο ενοχής για τον Νίκο Παππά, λέει η εισαγγελέας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Απαλλακτική είναι η εισήγηση της εισαγγελέως της έδρας του Ειδικού Δικαστηρίου, αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Όλγας Σμυρλή σχετικά με την ενοχή του πρώην υπουργού Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Όπως ανέφερε η εισαγγελέας της έδρας «καμία παρέμβαση που θα δημιουργούσε μεροληψία υπέρ κάποιου υποψηφίου ή συγκεκριμένα της εταιρεία του Ιωάννη Βλαδίμηρου Καλογρίτσα δεν έγινε εκ μέρους του Ν. Παππά».

«Από πουθενά δεν προκύπτει ότι ο Ν. Παππάς δεν τήρησε τους όρους της προκήρυξης του διαγωνισμού.

»Με κανέναν τρόπο δεν ευνοήθηκε η συμμετοχή της εταιρείας του Ιωάννα Βλαδίμηρου Καλογρίτσα» τόνισε η εισαγγελέας της έδρας ενώ υπογράμμισε ότι η εταιρεία Καλογρίτσα «είχε την ίδια και ισότιμη αντιμετώπιση με όλους».

Μάλιστα, όπως υπογράμμισε «ο Ν. Παππάς δεν έδωσε καν τη δυνατότητα καταβολής του ποσού σε περισσότερες δόσεις στην εταιρεία Καλογρίτσα».

Σύμφωνα με την ανώτατη εισαγγελική λειτουργό «μετά το πέρας του διαγωνισμού και πριν την ανακήρυξη των υπερθεματιστών, διενεργήθηκε πρόσθετος έλεγχος, από την αρμόδια επιτροπή, στην εταιρεία του Ιωάννη Βλαδίμηρου Καλογρίτσα».

«Καμία παρέμβαση δεν έγινε στη διαδικασία ελέγχου από τον Ν. Παππά υπέρ Καλογρίτσα» ανέφερε ακόμη η κα Σμυρλη και σημείωσε πως «η κατηγορία σε βάρος του Νίκου Παππά στερείται οποίας άλλης αναφοράς θα μπορούσε να αποτελεί παραβίαση του νόμου και παράβαση των καθηκόντων του».

Η εισαγγελέας ήταν κατηγορηματική ότι, «ούτε και δια παραλείψεως προέκυψε παράβαση καθήκοντος του Νίκου Παπά» και τόνισε:

«Μεγαλύτερη απόδειξη ότι, η διαδικασία του διαγωνισμού δεν λειτούργησε υπέρ Καλογρίτσα προκύπτει από το ότι, δεν κατακυρώθηκε στην εταιρία του, η οποία εξέπεσε και τη θέση της κατέλαβε η πλειοδότρια εταιρία του Ιβαν Σαββίδη».

Η εισαγγελέας ανέφερε στη συνέχεια, ποια ήταν τα γεγονότα, στα οποία στηρίχτηκε η κατηγορία και επεσήμανε ότι, αυτό προέκυψε –κατά κοινή ομολογία– στο πλαίσιο μιας αστικής διαφοράς του επιχειρηματία Καλογρίτσα, που είχε αποτέλεσμα να καταλήξει η υπόθεση στο Ειδικό Δικαστήριο, για παράβαση καθήκοντος του πρώην Υπουργού Νίκου Παππά.

«Ο κατηγορούμενος Παππάς δεν τέλεσε το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

»Κινήθηκε στο πλαίσιο των καθηκόντων του.

»Δεν τελέστηκε η πράξη της παράβασης καθήκοντος» σημείωσε ακόμη η εισαγγελέας.

Για τα περιβόητα SMS που προσκόμισε στη δίκη ο Χρήστος Καλογρίτσας η κυρία Σμυρλή πρότεινε να μην ληφθούν υπόψη και να μην γίνουν δεκτά από το Ειδικό Δικαστήριο, όπως και η κατάθεση σε βάρος του Νίκου Παππά από τον επιχειρηματία του Χρήστου Καλογρίτσα.

Σύμφωνα με την Εισαγγελέα, τα μηνύματα δεν προέρχονται από αποτύπωση αυτών των φερόμενων ανταλλαγέντων μηνυμάτων από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, όπως προβλέπεται από τον νόμο.

Αυτός είναι ο μοναδικός και αποκλειστικό τρόπος αξιόπιστος και πέραν κάθε αμφιβολίας αξιοποίησης τους.

Η εισαγγελέας υποστήριξε ότι ο κ. Καλογρίτσας επιχειρεί με τη δίκη ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου να ανατρέψει την σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Διεθνούς Εμπορικού Διαιτητικού Δικαστηρίου που δικαίωσε τους Χούρι και τον υποχρέωσε να πληρώσει τα 3 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στ. Κασσελάκης: Θα καταργήσουμε τη μπίζνα των απογευματινών χειρουργείων – Πραγματική Δημόσια Υγεία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

Στέφανος Κασσελάκης: Αποκάλυψε τι ομάδα είναι (βίντεο)

Κασσελάκης: Δεν μπορεί να μένουν απομονωμένοι οι νησιώτες – Ακτοπλοϊκή διασύνδεση των Κυκλάδων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...