Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εκλογές 2023: Πληροφορίες για σημαντικές απώλειες της ΝΔ στις μυστικές δημοσκοπήσεις

Εκλογές 2023: Πληροφορίες για σημαντικές απώλειες της ΝΔ στις μυστικές δημοσκοπήσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πληροφορίες για σημαντικές απώλειες της Νέας Δημοκρατίας, στις μυστικές δημοσκοπήσεις που έχουν ήδη αρχίσει να διενεργούνται μετά την τραγωδία στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς, φθάνουν στα δημοσιογραφικά γραφεία.

Οι μυστικές αυτές δημοσκοπήσεις δείχνουν σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη να έχει χάσει περίπου 3 μονάδες σε σχέση με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που είχαν πραγματοποιηθεί πριν από το φονικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Alpha, στις 20 Φεβρουαρίου, η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ήταν στις 7 μονάδες με τη ΝΔ να έχει μετρηθεί στο 32,1% και τον ΣΥΡΙΖΑ στο 25,1%.

Επίσης σύμφωνα λοιπόν με δημοσκόπηση της GPO, που δημοσιεύτηκε στα ΜΜΕ στις 11 Φεβρουαρίου, η Νέα Δημοκρατία είχε ένα προβάδισμα της τάξεως του 7,4% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, συγκεντρώνοντας το 33,8% και ο ΣΥΡΙΖΑ το 26,4%.

Αν αληθεύουν οι πληροφορίες για τα δημοσκοπικά ευρήματα μετά την τραγωδία των Τεμπών η Νέα Δημοκρατία πλέον βρίσκεται ακόμη και κάτω από το 30%, γεγονός που υποδηλώνει ότι πλέον η διαφορά της με τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε ποσοστό πέριξ του 3-4% που μπορεί να θεωρηθεί στα όρια του στατιστικού λάθους.

Οι πληροφορίες που φέρουν το κόμμα του Μητσοτάκη να έχει απώλειες της τάξης του 3% πάντως, δεν επιβεβαιώνουν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά απλά αναφέρουν ότι δεν έχει «κερδίσει» σε ψήφους, με τους «αναλυτές» των πληροφοριών αυτών να υποστηρίζουν ότι θα επικρατήσει ένα κλίμα γενικής κατακραυγής κατά του πολιτικού συστήματος, πράγμα που όπως σημειώνουν μπορεί να αυξήσει και την αποχή, αλλά και την λεγόμενη «αντισυστημική ψήφο», στα «ακραία» κόμματα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το Μαξίμου γνωρίζει πολύ περισσότερα για τις ζημιές που έχει υποστεί γι΄ αυτό άλλωστε κυβερνητικά στελέχη επιμένουν ότι οι εκλογές πρέπει να πάνε πιο πίσω και στο πλαίσιο αυτό έχει πέσει στο τραπέζι η 21η Μαΐου για τις πρώτες κάλπες με την απλή αναλογική και στις 2 Ιουλίου οι δεύτερες με ενισχυμένη, ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να αναταχθεί η κυβέρνηση.

Το αν θα επαληθευτούν οι πληροφορίες θα φανεί πιθανότητα τις ερχόμενες ημέρες ίσως και μέσα στο Σαββατοκύριακο που θα αρχίσουν να δημοσιεύονται κάποιες δημοσκοπήσεις από τα μέσα ενημέρωσης και όχι φυσικά οι μυστικές που γίνονται με παραγγελία των κομμάτων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ανδρουλάκης σε βουλευτές ΝΔ: Χειροκροτώντας τον κ. Καραμανλή, είστε όλοι συνυπεύθυνοι για τις πράξεις του

Φάμελλος για Φλωρίδη: «Πολιτικός γενίτσαρος, … ακροδεξιός, … χωρίς ηθική»

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Πέταξε και πάλι τη μπάλα στην εξέδρα για την τραγωδία στα Τέμπη

Καταψηφίζει την πρόταση μομφής ο πρώην «Σπαρτιάτης», ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Κατσιβαρδάς

Υπέρ της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης ο ανεξάρτητος βουλευτής Μιχάλης Χουρδάκης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...