Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Πολάκης αποκάλυψε έγγραφο που πρωτοκολλήθηκε στο γραφείο του (μικρού) Καραμανλή όπου γίνεται λόγος για ποινικές ευθύνες

Ο Πολάκης αποκάλυψε έγγραφο που πρωτοκολλήθηκε στο γραφείο του (μικρού) Καραμανλή όπου γίνεται λόγος για ποινικές ευθύνες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το διαβιβαστικό έγγραφο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ) που πρωτοκολλήθηκε στο γραφείο του τότε υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή στις 04/10/2021 και στο οποίο γίνεται λόγος ακόμα και για ποινικές ευθύνες, αποκαλύπτει ο Παύλος Πολάκης.

Όπως επισημαίνεται, από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, τα εν λόγω έγγραφα, αποδεικνύουν ότι όταν τη Δευτέρα (20/1) ο κ. Καραμανλής δήλωνε στην Επιτροπή Διαφάνειας της Βουλής ότι δεν γνώριζε το θέμα, «κορόιδευε χωρίς δισταγμό και ντροπή την ελληνική κοινωνία και τους συγγενείς των θυμάτων» στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη».

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο Χάρης Καστανίδης, έφερε στο φως την έκθεση της ΕΑΔ, η οποία μετά από έλεγχο που διενήργησε για την σύμβαση 717 και είχε ενημερώσει ήδη από τον Οκτώβριο του 2021 τον τότε υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, για τις τεράστιες ευθύνες που υπάρχουν σχετικά με την πρόοδο των εργασιών ασφαλείας, ζητώντας από αυτόν να προβεί, εκτός των άλλων, εντός δύο μηνών, σε άσκηση πειθαρχικού ελέγχου κατά των υπευθύνων.

«Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας γνωρίζει στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών τεράστιες ευθύνες υπηρεσιακών παραγόντων για την πρόοδο των εργασιών ασφαλείας στους σιδηροδρόμους και ζητεί εντός διμήνου να του γνωρίσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Μεταφορών αν θα ασκηθούν πειθαρχικές διώξεις, τις οποίες ζητάει η Εθνική Αρχή Διαφάνειας και κοινοποιεί το σχετικό πόρισμα και στην οικονομική εισαγγελία για να ασκηθούν ποινικές διώξεις», σημείωσε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛΛ.

Ο κ. Καραμανλής από την πλευρά του τη Δευτέρα (20/3), μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή, δήλωνε άγνοια σχετικά με την έκθεση.

«Κώστα Καραμανλή, η χθεσινή σου εμφάνιση στη Βουλή αποτελεί μέγιστη πρόκληση τόσο προς το Κοινοβούλιο και τη Δικαιοσύνη που ερευνά τις ευθύνες του δυστυχήματος, όσο και προς τη μνήμη των αδικοχαμένων συμπολιτών μας στα Τέμπη», σημείωσε ο βουλευτής του Παύλος Πολάκης.

Διαβάστε την ανάρτηση Πολάκη:

«ΠΡΟΣΟΧΗ -ΠΡΟΣΟΧΗ!!

»ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΟΛΟΙ!!

»Χθες, ο Χάρης Καστανίδης αποκάλυψε την έκθεση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, μετά από έλεγχο που διενήργησε για την σύμβαση 717 και είχε ενημερώσει ήδη από τον Οκτώβριο του 2021, τον τότε Υπουργό Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, για τις τεράστιες ευθύνες που υπάρχουν σχετικά με την πρόοδο των εργασιών ασφαλείας, ζητώντας από αυτόν να προβεί εκτός των άλλων, σε εντός 2μήνου άσκηση πειθαρχικού ελέγχου κατά των υπευθύνων.

»Ο Καραμανλής δήλωσε άγνοια για την έκθεση εχθές στην επιτροπή !!!

»ΟΜΩΣ:

»στο από 30.09.2021 διαβιβαστικό έγγραφο της ΕΑΔ που αποκαλύπτουμε εμείς σήμερα και το οποίο πρωτοκολλήθηκε στο Γραφείο Υπουργού στις 04/10/2021 (φωτό 1-4,ΑΡΑ ΓΝΩΡΙΖΕ!!!) γίνεται λόγος ΚΑΙ για ποινικές ευθύνες.

»Με το έγγραφο αυτό, αποδεικνύεται ότι όταν χθες ο κ. Καραμανλής δήλωνε στην Επιτροπή Διαφάνειας πως δεν γνώριζε το θέμα, ΚΟΡΟΪΔΕΥΕ χωρίς δισταγμό και ντροπή την ελληνική κοινωνία και τους συγγενείς των θυμάτων.

»Κώστα Καραμανλή, η χθεσινή σου εμφάνιση στη Βουλή αποτελεί μέγιστη πρόκληση τόσο προς το Κοινοβούλιο και τη Δικαιοσύνη που ερευνά τις ευθύνες του δυστυχήματος, όσο και προς τη μνήμη των αδικοχαμένων στα Τέμπη».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τραγωδία Τεμπών: Πληροφορίες για εντοπισμό κρανίου στο σημείο όπου μεταφέρθηκαν τα χώματα

ΠΑΣΟΚ: Ολοκληρώθηκε το ευρωψηφοδέλτιο με … άρωμα «Σασμού»

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Δημήτρης Παπανώτας: Εκτός Ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση Κασσελάκη

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...