Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής

Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με ξεκάθαρη στόχευση τον συμβολισμό της ανανέωσης, αλλά και της επαναπροσέγγισης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με κοινωνικές και παραγωγικές ομάδες που παραδοσιακά αποτελούν το «βαρύ πυροβολικό» του κόμματος, το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που παρουσιάστηκε το Σάββατο το απόγευμα έχει έντονη παρουσία νέων προσώπων και σ’ αυτό συμμετέχουν έξι γυναίκες.

Επικεφαλής τέθηκε ο Παναγιώτης Δουδωνής, ο οποίος πριν από λίγους μήνες ανέλαβε υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού του κόμματος.

Ο Δουδωνής είναι 33 ετών, συνταγματολόγος και μαζί με τον εκπρόσωπο τύπου, Δημήτρη Μάντζο, που βρίσκεται στην δεύτερη (εκλόγιμη) θέση, θα αποτελέσουν την κύρια γραμμή πυρός για την υπόλοιπη προεκλογική καμπάνια -και οι δύο είχαν «πάρει πόντους» το προηγούμενο διάστημα, σηκώνοντας επικοινωνιακά το θέμα των υποκλοπών και απαντώντας στο πρέσινγκ από πλευράς ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

«Κλειδί» για την τελική σειρά ήταν η απόφαση της Ελένης Χρονοπούλου να βρίσκεται στην τρίτη θέση, ως εκπρόσωπος των αποδήμων, έτσι ώστε να δοθεί το μήνυμα της στήριξης κάθε γυναίκας που τολμάει να καταγγέλει την κακοποίησή της, χωρίς ωστόσο να θεωρείται πως την εκμεταλλεύτηκε για την προσωπική της πολιτική ανέλιξη.

Η πρόθεση του Ανδρουλάκη ήταν εδώ και μήνες η Χρονοπούλου, με πολυετή εργασιακή εμπειρία στις Βρυξέλλες και τα όργανα της ΕΕ, να βρίσκεται σε μια από τις πρώτες θέσεις του ψηφοδελτίου Επικρατείας -στην τελευταία της επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, η ίδια ζήτησε να καταλάβει την τρίτη θέση, η οποία, με βάση τις έως τώρα δημοσκοπήσεις, δεν φαίνεται πως θα είναι εκλόγιμη.

Τέταρτος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας είναι ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (και μια από τις πρώτες μεταγραφές που έγιναν στην περίοδο Ανδρουλάκη), ο συνταγματολόγος Κώστας Χρυσόγονος, ο οποίος εξελέγη και στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος τον περασμένο χρόνο.

Το πασοκικό Επικρατείας μετρά δύο εκπροσώπους του ευρύτερου ιατρικού κλάδου και του κλάδου υγείας, την Ρόζα Βρεττού με εργασιακές περγαμηνές στο ΕΣΥ, στου οποίου την αναγέννηση το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δίνει ιδιαίτερη έμφαση, αλλά και την Ιωάννα Τζουλάκη, αναπληρώτρια καθηγήτρια υγιεινής και επιδημιολογίας από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Ως ειδική σε θέματα περιβάλλοντος και κλιματικής αλλαγής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμμετέχει η Ελεάννα Δημητρακούδη, ενώ ο Χρήστος Χρυσολωράς αποτελεί τον εκπρόσωπο των νέων αγροτών.

Από την μεριά των καλλιτεχνών συμμετέχει ο Αχιλλέας Παπακώστας, ζωγράφος, ενώ τιμητικές θέσεις κατέχουν επίσης ο παλαίμαχος διεθνής τερματοφύλακας Νίκος Σαργκάνης και ο Γρηγόρης Λαμπράκης, γιος του αγωνιστή της ΕΔΑ.

Στο ψηφοδέλτιο βρίσκονται επίσης η κοινωνιολόγος (και από τα νέα στελέχη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ) Μαριζέτα Αντωνοπούλου, η δικηγόρος Ελένη Αννα Δημητρακούδη, η δικηγόρος Γεωργία Καζά (προερχόμενη από την ΕΔΕΜ) και ο αναπληρωτής καθηγητής-πολιτικός μηχανικός στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης, Σίμος Γερασιμίδης.

Την τελευταία τιμητική θέση καταλαμβάνει ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Νίκος Χριστοδουλάκης, ο οποίος είναι και εκείνος που επιμελήθηκε το πρόγραμμα του κόμματος με την ομάδα του In Social στο οποίο ηγείται.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Απαξιωτικός ο Μπάιντεν για τον Τραμπ: «Είμαι ένας ενήλικας που έχει αντίπαλό του ένα εξάχρονο παιδί»

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο υπουργείο Εσωτερικών – Πλήγμα στην εκλογική διαδικασία

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Δημοσκόπηση GPO: Πρώτη η ΝΔ, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ

Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...