ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανία, Βόρεια Ήπειρος, Βορειοηπειρώτες, Ελληνική Ομογένεια, Κυριάκος Μητσοτάκης, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ, Φρέντι Μπελέρης,


















































Υποκρισία στην ΕΕ: Διαφθορά και ξένη επιρροή πίσω από την επιλεκτική αναγνώριση της Παλαιστίνης
Έντρομοι οι Τούρκοι με το Δόγμα Δένδια για το Αιγαίο - Απειλούν την Ελλάδα με πόλεμο και καταστροφή
Ο Σαμαράς ΔΕΝ είχε αφήσει τίποτα στο Μαξίμου για τον Τσίπρα - Οι «γαλάζιες ακρίδες» τα είχαν πλιατσικολογήσει όλα!
Τουρκία: «Κρατήστε τις ενεργειακές υποδομές εκτός πολέμου»
Πόντιοι: Το Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης» τίμησε την Πόντια δημοσιογράφο Ουζάι Μπουλούτ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
«Η απόφαση για προφυλάκιση του υποψήφιου της Ομόνοιας για τη θέση του Δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, μία μέρα πριν τις τοπικές εκλογές χωρίς να έχουν αναδειχθεί αδιάσειστα στοιχεία εις βάρος του, είναι προκλητική και δημιουργεί σοβαρές ανησυχίες και ερωτήματα», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του.
«Ειδικά, δε, μετά τη συστηματική, δημόσια στοχοποίησή του από την αλβανική κυβέρνηση», προσθέτει.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει ότι «στήριξε και θα συνεχίζει να στηρίζει την ενταξιακή πορεία των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ».
Ωστόσο, υπογραμμίζει πως «το μήνυμα, όμως, πρέπει να είναι σαφές: προϋπόθεση για να προχωρήσει η ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας είναι να σεβαστεί το κράτος δικαίου, καθώς και τα περιουσιακά δικαιώματα και δικαιώματα αυτοπροσδιορισμού της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας – κριτήρια που αποτυπώθηκαν για πρώτη φορά ρητά σε ευρωπαϊκό επίπεδο στα Συμπεράσματα του Συμβουλίου ΕΕ της 18/6/2019, μετά από αγώνα της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».
Τονίζει επιπλέον ότι «οι ελληνοαλβανικές και οι ευρωαλβανικές σχέσεις μπορούν να προχωρήσουν μόνο σε αμοιβαία επωφελή βάση, στο πλαίσιο ενός ειλικρινούς και συντεταγμένου διαλόγου, απέναντι σε λογικές εθνικισμού, χωρίς μαξιμαλισμούς και προκλήσεις».
Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει καταληκτικά ότι «ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να απολογηθεί στον ελληνικό λαό και στον βορειοηπειρωτικό ελληνισμό, διότι αντί να επενδύσει σε έναν συντεταγμένο, αμοιβαία επωφελή ελληνοαλβανικό διάλογο, διεκδικώντας απτή πρόοδο στα δικαιώματα της μειονότητας, προτίμησε να κάνει φιέστες με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας με στόχο επικοινωνιακά και πολιτικά οφέλη».
























































