Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τέλος λογικής! Ο δεξιός Μητσοτάκης δεν θεωρεί τον Ανδρουλάκη… προοδευτικό

Τέλος λογικής! Ο δεξιός Μητσοτάκης δεν θεωρεί τον Ανδρουλάκη… προοδευτικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Ζητώ ισχυρή εντολή, από την πρώτη κάλπη είναι πολύ δύσκολο να προκύψει ισχυρή κυβέρνηση. Εκτιμώ ότι το αποτέλεσμα των εκλογών θα είναι τέτοιο, που να μας επιτρέψει να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας.

»Έχουμε αποδείξει πως ισχυρή εντολή στη ΝΔ, σημαίνει μία κυβέρνηση όπου θα συνενωθούν πολλοί συμπολίτες μας.

»Θα τρέξω πιο γρήγορα σε αυτήν την τετραετία και εάν κάτι μάθαμε είναι ότι πρέπει να συγκρουόμαστε πιο επίμονα με τις εστίες του αναχρονισμού, δεν θα κάνω καμία έκπτωση σε αυτό.

»Θέλω να κάνω μεγάλες αλλαγές στη χώρα» σημείωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ερώτηση, για την επόμενη τετραετία, στη διακαναλική συνέντευξη ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου, στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου.

«Πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ το ΠΑΣΟΚ»

Ερωτηθείς τι θα κάνει στις 22/5 εάν η ΝΔ. στις εκλογές την επόμενη Κυριακή είναι πρώτο κόμμα, απάντησε πως «το εκλογικό αποτέλεσμα θα καθορίσει και τις μετεκλογικές εξελίξεις» και πως «η ΝΔ θα είναι η μεγάλη νικήτρια των εκλογών».

Όπως επισήμανε, για το αριθμητικό ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, «το ζήτημα δεν είναι μόνο αριθμητικό.

»Ο κ. Ανδρουλάκης έχει πει ότι δεν θέλει πρωθυπουργό εμένα, αυτό δεν μπορούμε να το αποδεχθούμε, οι πολίτες ψηφίζουν και για πρωθυπουργό.

»Με το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη λίγα πράγματα έχω ουσιαστικά να συζητήσω, έχει φέρει την πολιτική του πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ.

»Δεν θεωρώ τον κ. Ανδρουλάκη δύναμη προοδευτικού εκσυγχρονισμού, θα αναγκαζόμαστε περισσότερο να πατάμε φρένο παρά γκάζι.

»Μια τέτοια κυβέρνηση δεν νομίζω ότι θα εξυπηρετούσε τα συμφέροντα της χώρας» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Κανένα ενδεχόμενο συνεργασίας με ΠΑΣΟΚ

Σε ερώτηση γιατί ασχολείται με το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη κι αν υπονοεί ότι υπάρχει κάποιο άλλο ΠΑΣΟΚ και ενδεχόμενο συνεργασίας ή είναι κατηγορηματικός ότι δεν πρόκειται υπό οποιαδήποτε συνθήκη να κοιτάξει προς τη Χαριλάου Τρικούπη για συνεργασία, ο κ. Μητσοτάκης απέρριψε οποιοδήποτε ενδεχόμενο συνεργασίας, και είπε ότι υπάρχει διαχωριστική γραμμή της ηγεσίας και των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι «με πολλούς ανθρώπους από αυτούς στο παρελθόν βρεθήκαμε μαζί στη μάχη κατά του λαϊκισμού και θεωρώ ότι δεν έχουν κακή άποψη για μένα και το έργο της ΝΔ».

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, οι διαχωριστικές γραμμές από τον κ. Ανδρουλάκη «τραβήχτηκαν από την πρώτη στιγμή και δεν μπορεί να λέει ότι δεν ζήτησα συνάντηση μαζί του. Είναι ψέμα αυτό.

»Ζήτησα μια φορά στη Βουλή και άλλη μια φορά τηλεφωνικά.

»Πρέπει να θέλει κι ο άλλος να συζητήσει μαζί μου.

»Ήταν μια στρατηγική από την πρώτη στιγμή του κ. Ανδρουλάκη και όταν λέει ότι “ούτε Τσίπρας, ούτε Μητσοτάκης”, λέει ουσιαστικά όχι σε Μητσοτάκη, γιατί θα βγούμε πρώτοι».

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο τρίτων εκλογών, ο πρωθυπουργός επικαλέστηκε σημερινό άρθρο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην εφημερίδα «Αυγή» και τόνισε πως δεν πιστεύει λέξη από όσα λέει ο κ. Τσίπρας.

«Μία κυβέρνηση ηττημένων μπορεί να προκύψει, ο κ. Ανδρουλάκης βρίσκεται πολύ πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν τηρεί πολιτική ίσων αποστάσεων, για αυτό και μία ισχυρή ΝΔ θα αποκλείσει τέτοια σενάρια, αλλά και δεν θα υπάρξει αμφισβήτηση για το ποιος πρέπει να κυβερνήσει τη χώρα».

Σε άλλη ερώτηση για το ενδεχόμενο «κυβέρνησης ηττημένων», ο κ. Μητσοτάκης απάντησε ότι ο κ. Τσίπρας είπε ότι μετά τις εκλογές θα λάβουν τέλος οι μικροκομματικές υπερβολές, εννοώντας «να φύγει ο Μητσοτάκης».

Προσέθεσε ότι τους κυρίους Τσίπρα και Ανδρουλάκη τους ενώνει η επιθυμία να αλλάξει η ηγεσία της χώρας και εκτίμησε πως «εάν βγαίνουν οι αριθμοί, θα το επιχειρήσουν», διευκρινίζοντας ότι αυτή είναι «προσωπική μου εκτίμηση».

«Αλλά αυτό δεν πρόκειται να γίνει, εάν βγει πολύ ισχυρή η ΝΔ μέσα από την κάλπη» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Επί Μητσοτάκη αποφυλακίζεται ο Μιχαλολιάκος – H απάντηση Μαρινάκη

Κασσελάκης: Δείτε κάτι «αστέρια» του Κυριάκου Μητσοτάκη (βίντεο)

Τραμπ: Υπονοούμενα για πολιτική βία μετά τις εκλογές του 2024 αν δεν εκλεγεί

«Καρφιά» Βερβεσού για το Μάτι: «Αίφνης, κάποιοι ανακάλυψαν την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών στη Δικαιοσύνη»

Κασσελάκης: «Ο κόσμος έχει κουραστεί με την αλαζονείες του 41%»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...